Теч на масло от тръбата за картерни газове на 1Z
Теч на масло от тръбата за картерни газове на 1Z
Здравейте, забелязах, че имам малко омасляване на мотора което започва от под тази тръба за картерните газове която излиза от блока и отива горе над мотора и влиза в един кръгал разпределител. Та въпроса е дали друг е имал подобен проблем, и дали има някаква гарнитура м/у тръбата и блока на мотора и възможно ли е ако има такава гарнитура да тече от нея, или самата труба някаде е спукана. Теча не е обилен и не доливам масло, но ме гразни как ми цапа мотора. Мих го на пароструйка за да проследя от каде ще започне да се омаслява и установих,че е по тази тръба.
Re: Теч на масло от трубата за картерни газове на 1Z
Колега и аз имах такъв проблем на АФН, тръбата ми се беше пукнала. Та където влиза в блока се захваща с два винта и там има 'О' пръстен, възможно да е от него.
Мерси за отговора колега, като се позатопли време, ще го сваля и ще проверя, те болтовете са шестограмни и малко трудни за достъп, но се надявам да успея, и ако се окаже, че тръбата е здрава, значи причината ще е в този "О" пръстен 

- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
старее пластмасата и се пука .. смени ги ..
Re: Теч на масло от тръбата за картерни газове на 1Z
А има ли ги по магазините за авточасти да се продават тези тръзби, и ако някои е купувал горе долу каква им е цената?
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз сменях двете преди няколко месеца .. 150 лв. май бяха ..
rado_mit написа:аз сменях двете преди няколко месеца .. 150 лв. май бяха ..

- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
sussy7 написа:... сигурен ли си колега, че става въпрос за тази за картерните газове?
ами .. не .. сменях доста неща и не помня цените на всички отделно
- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
sussy7 написа:rado_mit написа:аз сменях двете преди няколко месеца .. 150 лв. май бяха ..
да не са от злато, как 150 за пластмасова тръба 40см. сигурен ли си колега, че става въпрос за тази за картерните газове?
преди 3 години беше 67 лева на ауто+ сега надявам се да е по малко,пробвай със някой топлоустойчив силикон да упалатниш(при мен не стана)както е казал колегата горе от топлото се опича пласмасата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Моята я взех със спукана тръба.80лв. бе тогава тръбата приди 4 години почити.Не се занимавай със силикони.Няма да можеш да обезмаслиш както трябва и отново ще си в изходна точка.
- nedqlko_aleksiev
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, не се стряскай! Моята я взех за 24лв. Не е оригинална, но вече 3 години карам. Май беше испанско производство.
Ще се надявам да ми е от "о" пръстена, защото тръбата нагоре не е омасленена, следователно не е спукана горе при топлото.
- iliqn_4o
- Автомобил:
- Двигател:
Тази тръба е 37-40 лв нова на TOPRAN.Не е оригинална ама става.Иначе оригиналната е 75.00лв. 

iliqn_4o написа:Тази тръба е 37-40 лв нова на TOPRAN.Не е оригинална ама става.Иначе оригиналната е 75.00лв.
Каде ги има тези, и като взаимозаместима част за VW ли се води или е за нещо друго пък става?
Върни се в “Дизелови агрегати”