В момента съм с един компютър (за кратко Стар) който ми се иска да използвам някои чарколя от него за новия, ако изобщо има смисъл.
Стария комп е: Процесор: Sempron 2800+, Дънои: Gigabyte ХХХХ, Рам: 1гб (2х512), ХДД: ХХХ.. Гб, видео: АГП някво си там. и тн и тн.
Така мисълта ми е следната: Да си купя процесор, дъно, рам памет, видео карта(евентуално), евентуално да ползвам старите хардове - ама не е чак такъв проблем това може и някой нов да взема те не са чак толкова скъпи, захранване задължително защото моето е 300 вата вярно фортран но все пак малко пък и сигурно е на 4 години работа постоянно

Компютъра ми трябва предимно за Интернет, от време на време някое филмче и евентуално рядко някоя игричка. В момента примерно със стария комп HD клипове е мираж да гледам, както и филми - значи това с новия комп не ми се иска да е така, но се съмнявам да са нужни някви геймърски видеокарти и тн. Компонентите трябва да са насочени към по дълготрайна работа от колкото към игрите. Примерно процесора да е Бокс че охлаждането да му е съобразено с постоянната му работа - такива тънкости. Видеокартата примерно ако е вградена ще има ли проблем с HD клипове и филми, ако има малко повече рам - за мен ако видеото е вградено ще е + от гледна точка на липса на още вентилатори които да шумят.
Съвети за компоненти ме интересуват, че от както сглобих моя преди 3 години не съм се интересувал а от тогава нещата са се променили сигурно не 3 а 5 пъти