Превод от английски на български
Работа с препарата и съхранение
ЗАПАЗЕТЕ СИ НА ГУМИ опасности
Дори, когато не ги използва, гумите могат да се намират в опасни терени. Освен ако не са събрани и напомпани гуми не трябва да се съхраняват в стека за дълги периоди от време и трябва да се избегне счупването на гуми по обекти. Това е изключително важно да се съхраняват гуми далеч от пламъците, други източници на топлина или всяко вещество може да предизвика искри и / или електрически разряди (т.е. батерията генератори). При работа с гумите, тя също е препоръчително да носят предпазни ръкавици. Гумите трябва да се съхраняват:
* В проветриво, сухо и подходящо място, защитени от пряка слънчева светлина и валежи
* далеч от химикали, разтворители или въглеводороди
* Далеч от всеки обект, могат да проникват през гума (отбележи метал, дърво и т.н.)
просто гугал транслейт на т.8
http://www.michelin.co.uk/tyres/learn-s ... -care-tips
(8-ма точка)
Питане за джанти
- bobby route
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Питане за джанти
strqsko написа:Аз си ги държа закачени на стената на гаража(с джантите разбира се),щото си мисля,че така трябва...а и не ми заемат ценно място.
Е, това е най- правилното.... само да имаш гараж и място....
.... в случая - Тежко му на Пирона!!!

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
След като никой от нас не обяснява кой знае колко със или без джанта, прави с джанта, прави без джанта, легнали със или без джанта, мисля това дава отговори на въпросите ни и от тук нататък всеки насвоя глава решава как да си съхранява гумите:
http://www.michelin.bg/michelinbg/Affic ... &Langue=BG
Ок ?
Мисля че 90% от нас (аз поне със сигурност) си съхраняват джантите с гумите една върдху друга за да спестят място и някой лев за монтаж/демонтаж и баланс на гумите.
http://www.michelin.bg/michelinbg/Affic ... &Langue=BG
Ок ?

Мисля че 90% от нас (аз поне със сигурност) си съхраняват джантите с гумите една върдху друга за да спестят място и някой лев за монтаж/демонтаж и баланс на гумите.
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
А предполагам няма проблеми, ако 4-те джанти с монтирани гуми на тях 2 месеца седят прави(във вертикално положение)?
bobby route написа:strqsko написа:Аз си ги държа закачени на стената на гаража(с джантите разбира се),щото си мисля,че така трябва...а и не ми заемат ценно място.
Е, това е най- правилното.... само да имаш гараж и място....
.... в случая - Тежко му на Пирона!!!

Golf_Diesel_ написа:А предполагам няма проблеми, ако 4-те джанти с монтирани гуми на тях 2 месеца седят прави(във вертикално положение)?
виж линка на колегата, с джанти не се държат прави гумите. Без джанти може прави но ако ги преместваш да не измятат.
- Tedo-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
слушам и не вярвам на ушите си
Напомпена на 2 и кусур атмосфери гума да се изкриви от собствената си тежест (или на 4 гуми с джанти една върху друга)...
Дори най-основните познания по физика, ако ги имате, ще знаете, че когато тежестта на гумата е разпределена равномерно, налягането е смешно малко в сравнение с налягането вътре в гумата - например 100кг (4 гуми за кола с джантите са неповече от 80кг) върху площ от поне 100-150кв.см (площта от гумата която опира в равния под)прави под 1атм (1кг/см2), а гумите се помпат на 2-2.5
Ако това е прекалено сложно, да приемем, че показалецът ви опира върху гумата на 1кв.см... натиснете със сила 1кг и вижте дали ще се деформира
Всъщност гумата ще лежи върху 100-150 показалеца

Напомпена на 2 и кусур атмосфери гума да се изкриви от собствената си тежест (или на 4 гуми с джанти една върху друга)...
Дори най-основните познания по физика, ако ги имате, ще знаете, че когато тежестта на гумата е разпределена равномерно, налягането е смешно малко в сравнение с налягането вътре в гумата - например 100кг (4 гуми за кола с джантите са неповече от 80кг) върху площ от поне 100-150кв.см (площта от гумата която опира в равния под)прави под 1атм (1кг/см2), а гумите се помпат на 2-2.5

Ако това е прекалено сложно, да приемем, че показалецът ви опира върху гумата на 1кв.см... натиснете със сила 1кг и вижте дали ще се деформира

Всъщност гумата ще лежи върху 100-150 показалеца