не пали топла
не пали топла
колата е голф 4 1.6 когато е топла и е престояла повече от 10 минути пали след няколок опита.лятото когато е много топло има същия проблем.Когато я паля зимата и двигателя е студен пали от раз на елкон няма грешки,но въпреки това съм сменял температурен датчик датчик на коляновия вал,дросел ,компютър,бобина кабели свеши.понякога когато запали държи известно време много ниски обороти и след това ги нормализира,друк път когато запали известно време двигателя притриса все едно е задавена,Мерих налягането на горивото с включен регулатор е 2,5 а с изключен 3 бара както и трябва да е но след 10 минути пада до 1,2 бара,ав аутодата пише че след 10 минути трябва да е минимум 2 бара,когато е топла след 10 минути е 2,1 бара.Проверих само налягането на помпата и след 10 минути падна на 1,1 бара затова монтирах допалнителен възвратен клапан,но проблема остана интересуваме дали с този възвратен клапан мога да игнорирам помпата като евентуален проблемили или трябва да търся помпа защото има значение къде е възвратния клапан който по принцип е вътре в помпата.когато проверявам налягането само на рейката и инжекторите ссед 10 минути пада от 2,5 на 2,1бара.когато е топла и дам на контакт наля
Re: не пали топла
когато е топла и дам на контакт налягането се вдига до 3 бара но не палиако някй е имал подобен проблем или знае добър сервиз в варна благодаря предварително
-
plamensolakov
- Автомобил:
- Двигател:
моита е старт от скрапа 1.6 84г. карб. Сутрин пали от раз!
като загрее не ще
Аз си го обяснявам че платното на помпата ми прави номера
като загрее не ще
Аз си го обяснявам че платното на помпата ми прави номера
- chefo.gti3
- Автомобил:
- Двигател:
Имам същия проблем и не мога да отрия от какво е ...моята е 3-ка гти 115к.с. ва студен мотор пали на топал не иска .
- theerazor
- Автомобил:
- Двигател:
Реле чува ли се като е студена и като я запалиш топла?
Ако като е топла не чуваш, от него е.
Поне при мен имаше проблеми лятото дори ми гаснеше по някога ей така на пътя.
Ако като е топла не чуваш, от него е.
Поне при мен имаше проблеми лятото дори ми гаснеше по някога ей така на пътя.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Температурен датчик.
Кой точно се разбира на диагностика.
Кой точно се разбира на диагностика.

- chefo.gti3
- Автомобил:
- Двигател:
Кажи кои номер е релето да го пробвам ...температурен датчик сменян на диагностиката не дава никакви грешки.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
свещи или датчик на хол, има писано много по тая тема за топлото палене/непалене 

- naskogolf
- бърз голфаджия
- Автомобил: Passat B 7 Alltrack
- Двигател: 2 CFG 2014
Имах същите проблеми ,при мене се оказа регулатора за налягането на бензиновата рейка.
-
tzmail2000
- Автомобил:
- Двигател:
Можеш да провериш за наличие на бензин във вакуумното маркуче на регулатора и/или капещи дюзи. Като изгасиш количество гориво се натрупва във всмукателния колектор и колата пали трудно (богата смес, задавена). Сам казваш държи се като задавена. Това може и да е причината да пада налягането толкова бързо.
за кое реле става въпрос аз смених това на бензиновата помпа,но го взех от автоморга
и при мене понякога гасне
и при мене понякога гасне
- theerazor
- Автомобил:
- Двигател:
Колега не си спомням в момента , трябва да видя в колата кое реле беше.
При мен не работеше лятото, защото като стане жега и пущината (релето) явно се залепя от жегата и за това не искаше да ми пали. А като е студена си пали. Та номера беше или 18 или 19 ще видя днес като тръгвам от бачкане, че са ми в жапката
. Мисля ,че нещо за запалването имаше общо, Ignition start нещо такова беше, виж из гугъл. Ако нямаш ток към бубината като врътнеш с ключа, от него е, така можеш да пробваш, ако имаш ток значи не е от реле!
С две думи никакъв ток не трябва да имаш към свещите и бубината, ако е прецакано релето, извади един от кабелите на свещите за тест, ако няма искра е от него на 100%.
При мен не работеше лятото, защото като стане жега и пущината (релето) явно се залепя от жегата и за това не искаше да ми пали. А като е студена си пали. Та номера беше или 18 или 19 ще видя днес като тръгвам от бачкане, че са ми в жапката
С две думи никакъв ток не трябва да имаш към свещите и бубината, ако е прецакано релето, извади един от кабелите на свещите за тест, ако няма искра е от него на 100%.
- theerazor
- Автомобил:
- Двигател:
Значи при теб не е от релето иначе, тази сутрин го видях номер 109 е релето. А и ти си с 4ка, надали са еднакви.
Това е за хората на които не им палят колите като е жега навън релето залепва.Значи при теб е друг проблем колега, това с оборотите ти може да е от много неща
Ето малко повече инфо за релето - http://forums.tdiclub.com/showthread.php?p=300195 До колкото разбрах същото реле, може да скапе компа на колата.. ако не се смени на време 300 000 КМ според тия от форума.
Това е за хората на които не им палят колите като е жега навън релето залепва.Значи при теб е друг проблем колега, това с оборотите ти може да е от много неща
Ето малко повече инфо за релето - http://forums.tdiclub.com/showthread.php?p=300195 До колкото разбрах същото реле, може да скапе компа на колата.. ако не се смени на време 300 000 КМ според тия от форума.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”