Спирачната течност-подменяте ли я редовно?
Re: Спирачната течност-подменяте ли я редовно?
От днес сменена. Течноста беше мътно позеленяла и нямаше нищо общо с цвета на новата Текстар. Разлика не усещам.
Веднъж бях с една служебна кола в мото-пфое,и приемчика ми каза,че се смнява независимо каква е колата,на 2 години.
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Това зависи от течността - по-хубавите са на 3г.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Христо-1 написа:Веднъж бях с една служебна кола в мото-пфое,и приемчика ми каза,че се смнява независимо каква е колата,на 2 години.
Е то остава на гаранционна кола да не те изклатят че трябва да се смени течността

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Христо-1 написа:Веднъж бях с една служебна кола в мото-пфое,и приемчика ми каза,че се смнява независимо каква е колата,на 2 години.
А на 3 години - колата!

-
- Автомобил: Ford Galaxy
- Двигател: 1.9 AFN
Здравеите колеги !Къде във Варна могат да ми сменят спирачната течност със стенд?
- offside
- Автомобил: Passat B5 1997
- Двигател: 1.8 20v ADR
За да не вдигам нова тема, интересно ми е как става тестването на спирачната течност? Сега много се шуми по медиите за тези сервизи в които можела да се тества, съответно смени.
БТВ не е ли по-голяма вероятността да запалиш феродото (което също е опасно) , отколкото да ти заври течността ? - при това положение колата също отказва да спира!
Поздрави!
БТВ не е ли по-голяма вероятността да запалиш феродото (което също е опасно) , отколкото да ти заври течността ? - при това положение колата също отказва да спира!
Поздрави!
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
През 2005 г. като си купих Голф двойката реших да сменя спирачната течност, която имаш много странен цвят. В сервиза накарах майстора да премери температурата на кипене, която беше около 120 градуса, при над 200 градуса при нова течност. Имайте това предвид когато се чудите дали има нужда от смяна на течността.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Нормално е ..повечето българи се бият в г*за да не с*р*т.Повечето си взимат коли,който не могат да поттдържат,но искат да карат нови коли.Е не става.Като нямаш пари да купиш течност за 20-50лв,за какво си говорим.Това е нормално обслужване като маслото на двигателя,но малко хора го спазват...
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Те по БТВ ако ви ако ви кажат че като си вържете топките на възел ще имате по мощна ерекция гарантирам че ще има пет теми с въпроси какъв точно трябва да е възела 

KirilGeorgiev написа:Те по БТВ ако ви ако ви кажат че като си вържете топките на възел ще имате по мощна ерекция гарантирам че ще има пет теми с въпроси какъв точно трябва да е възела
Тва къде го написа е неква мега глупост.
Течноста се сменя, така поне някои хора ще разберат, че трябва да свършат тая работа.
Ако следваме логиката, че не се сменя... ми и маслото на двигателя да не бутаме, маслото на скоростите и от време на време само течност за чистачки да наливаме и докато се строши да караме.

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
K написа:KirilGeorgiev написа:Те по БТВ ако ви ако ви кажат че като си вържете топките на възел ще имате по мощна ерекция гарантирам че ще има пет теми с въпроси какъв точно трябва да е възела
Тва къде го написа е неква мега глупост.
Течноста се сменя, така поне някои хора ще разберат, че трябва да свършат тая работа.
Ако следваме логиката, че не се сменя... ми и маслото на двигателя да не бутаме, маслото на скоростите и от време на време само течност за чистачки да наливаме и докато се строши да караме.
Ми те предишните собственици така са правили ко си мислиш

За последно като купувах беше 10лв на текстар бутилката, никакъв разход не е това. Закипявала ми е на кола с дискове 220мм и барабани отзад, на по-големите спирачки с дискове отзад, трудно ще се случи, дори на 100 градуса да кипва. Мойта на голфа е абсолютна боза и съм минавал Рожен лятото само на спирачка, многократно - пак не е кипвала. Не съм я сменил от чист мързел

- veni55
- Автомобил: Passat B5.5 1.9TDI 130
- Двигател: AWX - 2005
Сменена днес.1л.Кастрол DOT4-21лв.ТРУД-15лв.В Кастрол център в Пловдив.posting.php?mode=reply&f=1&t=49454#
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Да беше взел АТЕ за 15лв., хем е по-евтина, хем е по-хубава, но нейсе! Важното е, че си я сменил, което е похвално (за съжаление само в БГ). 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”