Търся препоръка за автокъща

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
vuryss
Автомобил: VW Golf MK4 TDI
Двигател:

Търся препоръка за автокъща

Мнениеот vuryss » Сря 26 яну 2011 0:43

Четох малко от старите теми които намерих в търсачката но не ми отговориха на чуденето :)

Търся свесни автокъщи по маршрута Ямбол-Сливен-Стара Загора-Пловдив. Или поне такива който не лъжат за всичко :x Планирам да си зема Golf 4 1.9 TDI в началото на Март и ще отивам да ги поогледам. Също така съм обмислял варианта да видя добра оферта от форума, но почити нема дизели, а ако има ще са поне 1-5 бона по скъпи от автокъщите (не мога да съм толкова сигурен че ще я е карал кротко като ви знам кфи сте състезатели :D ). Отделил към около 5,5 до 6 бона в краен случай - мисля че за 10-12 годишна кола е приемлива сумата...
Та към темата - в бъдещите седмици смятам да поогледам по автокъщите и ако сте зимали от там и знаете че всичко е наред или поне не ти дават кола която е на 500 000 км повече от показаното на таблото дайте малко инфо ако е възможно. Не искам да си пропилея студентските години поспоянно по ремонти, а и незнам дали ще имам за кихам за такива. Като по-запознати в покупко-продажбите посъветвайте ме :)

А ако има и нещо друго за което да се оглеждам, няма да откажа инфо. За пръв път ке зимам кола говорете като на идиот :)

Благодаря предварително.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Re: Търся препоръка за автокъща

Мнениеот forski » Сря 26 яну 2011 7:55

Три пъти съм ходил в Пловдив с цел покупка на автомобил,обиколил съм всички автокъщи които знам и мога с ръка на сърцето да кажа че 90% от автомобилите са абсолютни кенефи :да:
За твоя бюджет не храни големи надежди да намериш добра кола,по-скоро се приготви за компромиси и още доста изхарчени пари в последствие.
Оглеждай се тук,от време на време излиза някоя хубава колица :lol:

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 26 яну 2011 11:58

Най добре от форума.Изпадат много добри коли.Тия от автокъщите са както каза колегата на 90% кенефи.Гледаш я на снимката супер,на живо отврат.Е има и изключения,но трябва много търсене :да:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 26 яну 2011 13:20

Защо не отскочиш най-добре до София?
Голям град, повече потенциални клиенти за продавачите, следователно по-голям избор. И шанса за по-хубава кола би трябвало да е по-голям.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Сря 26 яну 2011 13:48

Много утопична представа имаш за автокъщите... mhihi

Кола така не се търси и купува, освен ако не си уникален късметлия.
Иска се време, търпение и пари. А също и пари! mhihi

Колкото повече коли видиш на живо, толкова по-добре ще разбереш какво имам предвид. Дори в най-добрите и коректни автокъщи попадат дараци, а понякога в най-долните се намират страхотни автомобили. За това и отзивите за автокъщите не са най-меродавното нещо.

Най-добрите съвети са да не се качваш на първата, която видиш и твърдо да определиш какви компромиси си готов да направиш и какви не.

За справка: последно активно търсих кола преди 2 години и нещо. От над 20 коли от точно определен модел имаше 1 или 2, които си струваха да се разгледат по-обстойно и нито една, която си струваше парите.

Успех и оглеждай форума. :да:

Потребителски аватар
vuryss
Автомобил: VW Golf MK4 TDI
Двигател:

Мнениеот vuryss » Сря 26 яну 2011 14:37

Както си и мислех... Но се пак се отказах от София защото няма да се оправя там - за мен е тъмна индия. Нито знам автокъщите къде са, нито нотариусите нито кат и подобни нито имам познати за да спа и да отделя повечко време. Ако не от автокъщи от къде другаде да си я намеря? Този модел го няма в форума за момента, а от часни лица ме съмнява дори повече от автокъщите :( Идните седмици ще ходя почивните дни с някои техник да ги поразгледам и си мислех да ми кажете къде има "уж" по-голяма вероятност да има нещо "малко" по-кадърно.

И бтв 5,5-6к малко ли са за 10-12 годишна кола която в повечето случай не си знае километрите ? Едни познати такава читава количка си зеха за 3,5к, че 1 ремонт не са и направили освен сменените глупости при покупка.

И се пак ако имате добри отзиви от къщи или дори конкретна оферта приемам с отворени обятия :)

Мерси за помоща!:)

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Сря 26 яну 2011 14:47

Честно да ти кажа има хора, които се отнасят адски добре към колите си. Замисли се как би се отнасял някой немец, за когото тази кола струва една-две заплати и как би се отнасял българин, за когото това е повече от половин година бачкане. ;)

Не можеш ли да намериш познати майстори, които да обиколят с теб? Набележете по интернет 10-15 или 20 коли, които ти харесват и почвайте обикалянето. След 5-тата кола вече ще имаш представа кои неща са от особено значение.

П.П.: И задължително преглед на Ваг-ком. ;)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”