2 пъти слагам Mobil Super 3000 x1 5W40 Fully Synthetic,обаче до смяната му на 15000 км почна да ми яде близо литър и сутрин като запаля в студеното малко притриса.Сега видях че в спецификацията на това масло пише: VW 502.00 и VW 505.00.
Става ли това масло за помпа-дюза или трябва да е VW 505.01?

Въпрос за масло за помпа-дюза 131 к.с.?
- Cheater
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за масло за помпа-дюза 131 к.с.?
Значи да го сменям че е на 10000км и да не го чакам до 15000?
А като купувах маслото и в 2 магазина ми казаха че това е за помпа-дюза по каталог
.Препоръчайте ми марка масло?
А като купувах маслото и в 2 магазина ми казаха че това е за помпа-дюза по каталог

Aз съм карал досега с Арал , Моторекс и сега с yacco , Арала не ти го препоръчвам най-добре се представи моторекса . всичките бяха 505 01 , 5W40
Cheater написа:Значи да го сменям че е на 10000км и да не го чакам до 15000?
А като купувах маслото и в 2 магазина ми казаха че това е за помпа-дюза по каталог.Препоръчайте ми марка масло?
Като взех моя куптор беше с 10в40 и не беше мръднало маслото. Реших, че ще глезя двигателя и му сипах Castrol Edge 5w40, като цената му надвишава определено другите марки, но го водят топ масло. До момента съм минал с него 6-7 хиляди км. и в близките месеци ми се струва, че ще доливам. Нивото е малко над минимума.
Следващата смяна мисля да бъде с Fuchs, 85лв. е 5л. туба в Ауто плюс. Чувам от различни места, че маслото е добро и мисля да заложа на него.
Друг добър вариант е Мотул. 88лв. е 5л. туба от колегата Ace в платения раздел.
Кастрол-а засега не си оправдава парите, които съм дал за него и не мисля да залагам на това масло вбъдеще.
- Cheater
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,какво ще ми кажете за масло D-Parts специалано за П.Д. 5W-40 5литра за 80 лева?
ДОбро ли е ?
ДОбро ли е ?
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Cheater написа:2 пъти слагам Mobil Super 3000 x1 5W40 Fully Synthetic,обаче до смяната му на 15000 км почна да ми яде близо литър и сутрин като запаля в студеното малко притриса.Сега видях че в спецификацията на това масло пише: VW 502.00 и VW 505.00.
Става ли това масло за помпа-дюза или трябва да е VW 505.01?
Mobil S3000 X1 е хубаво масло .. но не покрива стандарта VW505.01 .. мога да ти предложа Mobil S3000 XЕ което е специална разработка на Mobil за помпа-дюза .. виж в платения раздел "Продава"
- joro^
- Автомобил:
- Двигател:
Аз пък съм доволен от Кастрола, вече 50 000км, карам само с него и нямам никакви ядове, нито пък харчове.Взимам го от колегата Ace.
- Cheater
- Автомобил:
- Двигател:
Взех го това масло марка Dynamic Parts PD 5W40(Made in Germany).
5литра-80лева.
5литра-80лева.

-
- Автомобил:
- Двигател:
PaskoFan написа: Арала не ти го препоръчвам н
Защо?
-
- Автомобил:
- Двигател:
За моторите с помпа дюза трябва да се използват масла покриващи спесификация VW 505.01 или по-високите.
Това, че маслото не покрива тези спесификации не означава, че това масло трябва да се сменя на 10 К, а не на 15 К километра, а това, че това масло изобщо не трябва да се използва с тези двигатели. Имайте предвид, че механичните натоварвания върху компонентите на помпа-дюзите са наистина много големи и именно това налага използването на масла с върхови характеристики.
Разбира се, всеки сам решава как да кара и обслужва колата си, но препоръчвам да се поинтересувате за цената на комплект помпа-дюзи и разпределителен вал, които рискувате да повредите с неподходящо масло и след това да решавате дали да икономисвате от масла.
Аз, вече почти 100 К км карам моя Пасат ( AVF мотор PD, 96 KW) с Кастрол Едж спесификация VW 507.00.
http://www.castrol.com/castrol/productdetailmin.do?categoryId=9014072&contentId=7027058
Сменям на 15 - 18 К км, според VW смяната може да се извършва на 30 К.
В България 4 или 5 литрова тубичка такова масло се купува за 140-150 лева.
Това, че маслото не покрива тези спесификации не означава, че това масло трябва да се сменя на 10 К, а не на 15 К километра, а това, че това масло изобщо не трябва да се използва с тези двигатели. Имайте предвид, че механичните натоварвания върху компонентите на помпа-дюзите са наистина много големи и именно това налага използването на масла с върхови характеристики.
Разбира се, всеки сам решава как да кара и обслужва колата си, но препоръчвам да се поинтересувате за цената на комплект помпа-дюзи и разпределителен вал, които рискувате да повредите с неподходящо масло и след това да решавате дали да икономисвате от масла.
Аз, вече почти 100 К км карам моя Пасат ( AVF мотор PD, 96 KW) с Кастрол Едж спесификация VW 507.00.
http://www.castrol.com/castrol/productdetailmin.do?categoryId=9014072&contentId=7027058
Сменям на 15 - 18 К км, според VW смяната може да се извършва на 30 К.
В България 4 или 5 литрова тубичка такова масло се купува за 140-150 лева.
- Cheater
- Автомобил:
- Двигател:
Тази сутрин при -5 градуса колата запали съсвсем по друг начин и без никакви притрисания.Не очаквах такава разлика от маслото
Сега ще я покарам извество време с добавката Кастро ТДА да отпуши окончателно.

Cheater написа:Тази сутрин при -5 градуса колата запали съсвсем по друг начин и без никакви притрисания.Не очаквах такава разлика от маслото![]()
kakva e taz dobavka
- Cheater
- Автомобил:
- Двигател:
Ами много я хвалят тук във форума.Против замръзване на нафтата.Прочиства дюзите и още нз си какво.Опаковката от 250мл е 17лева(за 250 литра нафта).Има я в Метро,Кауфланд.