Здравейте,
Наскоро ми сменяха ангренажа (~1000км.) ремък, ролка - както си трябва - колата добре се движи, но от към ангренажния ремък (като чели под капака, който го предпазва) се чува много гаден звук - нещо (чесно казано незнам как да го определя) каточели дава на късо и излизат искри - сещате ли се за тези електрошоковите палки, които издават един много специфичен звук от електричествово - е нещо такова. Звука имам в предвид - искри няма разбира се.
Със сигурност не е от триене някъде и така да ми се струва - просто е много характерен звука.
Ще се радвам на мненията ви.
г2, 1,6 карб.

Много гаден звук от към ангренажа
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има вероятност от някой семеринг да ти пуска масло и да ти се е смазал ремъка.
Аз го имам тоз проблем ама на ремъка за агрегатите. Звука се получава от триенето с ролката.
Надявам се да не съм олучил проблема.Ако ти е смазан ремъка определено вече е за хвърляне.Оделно трябва да се установи откъде пуска масло и да се отстрани проблема.
Аз го имам тоз проблем ама на ремъка за агрегатите. Звука се получава от триенето с ролката.
Надявам се да не съм олучил проблема.Ако ти е смазан ремъка определено вече е за хвърляне.Оделно трябва да се установи откъде пуска масло и да се отстрани проблема.
ПОПИТАЙ ЛЮСИ !!
ПОПИТАЙ ЛЮСИ !! VITAUTO SOFIA - е майстора , който ще ти реши проблема !!! това не е реклама ...на мене ми помогна ....028392650 0897845569
Здравейте,
Благодаря за менията! Ето и малко коментари:
Ами тя е пластмасова, но пак гледах де - мисля, че не е (поне аз не мога да го осетя така).
Оффф, май нещо повече почнах да давам от колкото карам за тоя Голф.
Благодаря за менията! Ето и малко коментари:
виж тенекията да не се търка в ролката на разпределителния вал
Ами тя е пластмасова, но пак гледах де - мисля, че не е (поне аз не мога да го осетя така).
10х записах си тел ще го направя.ПОПИТАЙ ЛЮСИ...
оф и азИма вероятност... Надявам се да не съм олучил проблема

абе чесно казано...Може ролката ти да е "менте"!
Оффф, май нещо повече почнах да давам от колкото карам за тоя Голф.
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
на мен днес ми смениха ангренажа.
и се появи подобен звук.
върнах се (в сервиза всички са ми приятелчета), викам "алоу тука нешо вие бучи на умряло"
отговарят ми: "нормално, ще минеш малко километри, ремъка ще се отпусне и ще спре да вие".
карай още малко, дано спре, ако не спре отивай в сервиза с голямата бухалка и бой по канчето.
и се появи подобен звук.
върнах се (в сервиза всички са ми приятелчета), викам "алоу тука нешо вие бучи на умряло"
отговарят ми: "нормално, ще минеш малко километри, ремъка ще се отпусне и ще спре да вие".
карай още малко, дано спре, ако не спре отивай в сервиза с голямата бухалка и бой по канчето.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Много гаден звук от към ангренажа
BAN написа:Здравейте,
Наскоро ми сменяха ангренажа (~1000км.) ремък, ролка...
Този звук може да е и от пренатегнат ремък

- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
- zdr_spasov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vaskoto1 написа:ангренажните ремъци според моите наблюдения не се отпускат!
Напълно подкрепям мнението на vaskoto1.
Ремъкът трябва да бъде правилно натегнат според заводските предписания.
При пренатягане, освен неприятния звук и риска от скъсване ( не дай Боже! ), ролката също се претоварва и се скъсява живота й.
Хлабавият ремък понякога е възможно да опира в капаците на ангренажа и което е по-лошото - съществува риск от прескачане на зъб при работа на двигателя.
След смяна на ангренажен ремък проверявайте дали е правилно натегнат, слушайте си двигателя и при съмнения - отново в сервиз. За да не

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”