Имате ли винетка ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Имате ли винетка?

Анкетата завърши на Вто 06 юли 2010 1:43

Да
151
80%
Не
25
13%
Протестирам
13
7%

Общо гласове: 189
azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Re: Имате ли винетка ?

Мнениеот azrod » Пон 17 яну 2011 21:10

R@do написа:Не защитавам пътищата, а поругаването на Република България.

Колега, кой поругава Република България като република и/или страна от Еврейския съюз ?!?

Тука като гледам всички псуват никаквите пътища, липсата на магистрали или окаяното им състояние, прецаканите проходи ... Така че хубаво е да четете преди да ми излизате с някакви крайни националистически (да не кажа и шовинистки) изрази ... Благодаря за вниманието!

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 18 яну 2011 9:01

kombi tdi написа:винетка ли никаква винетка,такава дупка нацелих днес :banghead: :banghead: ,колата сега не става за нищо щот се хвърлих в канавката през таван,сега като имам новата винетка тя ще ми покрие ли щетите а :не: :не: :не: ,по шибаните родни пътища

Съди общината, с читав адвокат ще ти покрият щетите + съдебните разходи :да:

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Вто 18 яну 2011 9:10

До 2012 г. няма да глобяват за винетка без написан регистрационен номер
Последна редакция: 17.01.2011, 16:08
Публикуване: 17.01.2011, 16:06

© БГНЕС

Агенция „Пътна инфраструктура" инициира и внесе Проект за изменение и допълнение на Закона за пътищата, съгласно който значително се повишават санкциите в случаи на невалиден винетен стикер или винетен стикер с изтекъл срок, с дизайн и графично оформление, различно от официално утвърдените, както и винетен стикер, на който в указаното поле не е вписан ръчно рег. № на пътното превозно средство (ППС).

Тъй като проектът е приет от Министерски съвет, но не от Народното събрание АПИ внесе ново предложение, с цел да не се създава напрежение между гражданите и контролните органи.

Предложението включва следния текст: „Глоби или имуществени санкции за невписване в указаното поле на годишния винетен стикер на рег. № на ППС се налагат от 01.01.2012г.".

Но това е все още само предложение. НС явно ще има последната дума

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 18 яну 2011 11:58

На новата ми годишна винетка буквата "R" -то в английския текст "Area to fill in the Registration number" е обърната огледално :D . А е купена от АПИ :D .
В квитанцията записаха номера на автомобила. Това е добре, защото надписа с химикал ще избелее от слънцето,сигурен съм.

Потребителски аватар
milski
Автомобил: Vokswagen Passat B3
Двигател: RP 1.8 Mi

Мнениеот milski » Пон 24 яну 2011 16:39

Да,имам.Не знам при Вас как е,но обикновено човек като се опитва да мине тънко го хващат.Все някога.И осъзнава,че не си заслужава.Има една приказка,че "държавата никога не губи".Затова гледам да съм изряден в това отношение.А колкото до пътищата ни - имаме и добри, и кофти пътища.Лошото е,че тези,които се ремонтират се правят така,че след една година да се налага пак да се правят и някой да се облажи от цялата работа.Никога не се е мислело за народа в тази държава.Уви.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Сря 26 яну 2011 12:52

Да имам, годишна.Дупките никога няма да свършат, за да имат и работа тия които ги закърпват на пролет. Иначе поне главните пътища за мен лично са много добри.Не знам вие за кои пътища се оплаквате но аз лично съм доволен от Бургас - Хасково , Пловдив - Бургас, Димитровград - Пловдив, Бургас -Габрово и В.Търново, Бургас - Варна .... Иначе градските пътища са много разбити наистина, но пък за в града никой не ти иска винетка. Междуселските пътища също не са толкова лоши ако се кара с нормална скорост. Към цялата тази информация изключвам зимата на 2009-та , тогава беше нещо страшно в цяла България!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 26 яну 2011 13:56

ISRalien написа:
kombi tdi написа:винетка ли никаква винетка,такава дупка нацелих днес :banghead: :banghead: ,колата сега не става за нищо щот се хвърлих в канавката през таван,сега като имам новата винетка тя ще ми покрие ли щетите а :не: :не: :не: ,по шибаните родни пътища

Съди общината, с читав адвокат ще ти покрият щетите + съдебните разходи :да:

Дали ?? Има едно понятие, което доколкото знам се използва само в БГ " несъобразена скорост" ,та със него директно те отсвирват от КАТ и после иди се съди ! Вярно че има някакви изключения когато се стига до такава присъда срещу стопанина на пътя но тя има само морално-удовлетворяващ ефект визирайки присъдените обезщетения и лично за мен не си струва нервите ! Истината е една,ако караш по път в България който не познаваш ,най-добре да си с такава скорост че да може да спреш до зоната на видимост която ти дава зрението !

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Сря 26 яну 2011 14:48

Сумата събирана от винетки ми се струва смешна. Освен това не е честно, това става един вид данък+ . Топлата вода е измислена отдавна. В други държави това са акцизите върху горивата- доста е справедливо, ако отиват там където трябва. Така като караш много- "рушиш" много и плащаш повече. Караш по-мощна кола-гори повече, замърсяваш повече, "рушиш" повече - и плащаш пак повече. Данъците са еднакви и за мощните и малките коли, докарват го от това колко гориво си купуваш.
Не мислите ли че е доста справедлива системата и ако хората го искат може да стане и в БГ.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Чет 27 яну 2011 1:17

dandan написа:Сумата събирана от винетки ми се струва смешна. Освен това не е честно, това става един вид данък+ . Топлата вода е измислена отдавна. В други държави това са акцизите върху горивата- доста е справедливо, ако отиват там където трябва. Така като караш много- "рушиш" много и плащаш повече. Караш по-мощна кола-гори повече, замърсяваш повече, "рушиш" повече - и плащаш пак повече. Данъците са еднакви и за мощните и малките коли, докарват го от това колко гориво си купуваш.
Не мислите ли че е доста справедлива системата и ако хората го искат може да стане и в БГ.

Добре колега, ама има и друго - зависи на какво гориво караш... Според тези твои мисли трябва да има минимален акциз на газта и метана ...

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Чет 27 яну 2011 4:45

azrod написа:
dandan написа:Сумата събирана от винетки ми се струва смешна. Освен това не е честно, това става един вид данък+ . Топлата вода е измислена отдавна. В други държави това са акцизите върху горивата- доста е справедливо, ако отиват там където трябва. Така като караш много- "рушиш" много и плащаш повече. Караш по-мощна кола-гори повече, замърсяваш повече, "рушиш" повече - и плащаш пак повече. Данъците са еднакви и за мощните и малките коли, докарват го от това колко гориво си купуваш.

Добре колега, ама има и друго - зависи на какво гориво караш... Според тези твои мисли трябва да има минимален акциз на газта и метана ...

Сигурно ли е че няма никакъв за тези горива, то може и да се коригира де.

Потребителски аватар
go4o.m
Автомобил: VW POLO
Двигател: AMF 2001

Мнениеот go4o.m » Чет 27 яну 2011 19:57

А като имам винетка ако изкривя джанта или повредя окачването :077: от някоя дупка държавата ще ме обезщети ли?Едва ли...., така ги разбирам работите аз по-добре да ги дам на някоя кака на която името и се римува с Винетка :seeex

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Чет 27 яну 2011 20:51

още нямам ,но скоро ще се наложи scare

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пет 28 яну 2011 8:45

Официално от вчера имам годишна винетка, още не съм я залепил, има време!!!!!

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 28 яну 2011 12:40

ДА от преди 1 час вече е на стъклото.

Потребителски аватар
Amtela
Автомобил: Lexus IS220d 2010
Двигател: 177hp

Мнениеот Amtela » Съб 29 яну 2011 0:50

go4o написа:по-добре да ги дам на някоя кака на която името и се римува с Винетка :seeex
Глобата за без винетка вече е 400 лева при първо нарушение и 600 лв. при второ за лека кола и 3000 лв. за камион - автобус.
За оставен стар стикер с изтекъл срок на челнато стъкло има допълнителна глоба от по още 400 лв. на бройка! За пет зарязани стари стикера - 2000 лв.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”