Не съм го изпитвал на гърбът си, но сигурно е много гадно да видиш, че нещо за което си страдал - лишавал си се от нещо, блъскал си се за него като роб и някой просто идва и ти го взима като пич без грам усилие. Сякаш е негово.
Дано никога не разбера, но се поставете на мястото на обрания. Иначе е лесно - хуманизъм, човешки животи... докато не опре до нас.
ПС: Дано никой не го изпитва и на никого не го пожелавам.
Говорим си за оръжие!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Re: Говорим си за оръжие!
velinsl написа:...сигурно е много гадно да видиш, че нещо за което си страдал - лишавал си се от нещо, блъскал си се за него като роб и някой просто идва и ти го взима като пич без грам усилие. Сякаш е негово...
И гледа на теб с презрение, че законът го пази. А той щото по-прост и по-неграмотен, трябва да получава всичко едва ли не наготово. А ако го надупчиш, в съда претендира за телесни повреди и обезщетения до 9-то коляно, а влязъл вътре да се скрие защото заваляло дъжд.
Е, това ли е цивилизацията, която всички искаме, и за която се борим?
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
KingoftheROAD написа:
И гледа на теб с презрение, че законът го пази. А той щото по-прост и по-неграмотен, трябва да получава всичко едва ли не наготово. А ако го надупчиш, в съда претендира за телесни повреди и обезщетения до 9-то коляно, а влязъл вътре да се скрие защото заваляло дъжд.![]()
Е, това ли е цивилизацията, която всички искаме, и за която се борим?
Законът пази този, който познава правилния адвокат
Алтернативата...знаете я-през социализЪма тежко криминално деяние беше кражбата на чистачки Мисля си обаче ако с това зашеметиш някого със здравословни проблеми(повечето хайдуци са такива
) дали има вероятност изобщо да не се освести повече? 
Бай дъ уей,така го правят в демократичните държави:
http://www.youtube.com/watch?v=-Dik-mgC ... re=related

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
KingoftheROAD написа:joker написа: ...А и тук се говори за средства за убийства на хора!...
Колега, донякъде разбирам това че си лекар, и те боли за човешки живот. Животните понякога се държат по-цивилизовано и от хората. Ние в крайна сметка какво се опитваме да правим? - да изградим цивилизация уж, или дасе боричкаме един срещу друг.
Като лекар, вместо да спираш теми, и да вдигаш протести срещу, дай идея как се защитим така, че да не навредим на човек и човешки живот, и да живеем по-цивилизовано. Редно ли е някой измекяр да живее за сметка на труда, и здравето на други хора? И това не един, и не два пъти. А когато такъв измекяр извади оръжие (пистолет или друго), и го насочи срещу човек, какво следва? да се принесем в жертва ли? Конфликти е имало откак свят светува и ще има, въпросът е да се сведат до поносимо ниво.
Сигурно пак ще ви вкарам в размисъл,ама аз от 5 годишен съм в контакт с различни оръжия,а от 25 г съм в почти ежедневен контакт...стрелял съм с оръжия,които много от вас не са виждали...на учебни стрелби разбира се.Контактувал съм и с хора поразени от тези оръжия...за съжаление при някои от поразените контактът бе само едностранен....Колко от вас са виждали съвсем натурално разпилян по стената мозък,току що угасналите очи и все още топлото тяло на прострелян, или как угасва погледа на човек с разкъсана от осколка сънна артерия????....аз съм го виждал не един път....Не е проблема в натискането на спусъка....проблемите идват после..и са много по-страшни отколкото предполагате...Ето затова от огромния брой хора,които познавам и които имат право да носят оръжие почти 100% в извънработно време си го държат заключено в касата....Последствията от употребата на огнестрелно оръжие настъпват много бързо,а размислите обикновено закъсняват....а като гледам някои как въодушевено се палят...плаша се...
Лично аз бих предпочел две средства за самозащита:
1.избягване на конфликта...дори и с физическо бягство...не се смейте..пише го като средство на избор във всеки наръчник по самозащита.
2.защитен спрей....напълно безопасен и най-важното ти дава време да изпълниш
точка 1.
апропо...присъствието на респектиращо куче е отлична профилактика...проверено 10-ки пъти!!!!
И...простете на стария човек
...но само искам да ви предпазя от беди...- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
интересно ми е къде си гледал тия мозъци
и поразените от осколки
и защо реши че всеки който е фен на оръжията е непременно психопат, вадещ го където му падне.... 
- KingoftheROAD
- Контакти:
Докторът вероятно е военен лекар, ходил някъде на мисия. Въпросът обаче, не толкова да се плашим един друг с апокалиптични картини, или размахвайки оръжие, каквото и да е то...
Наскоро не застреляха ли един таксиджия? и то лекар с оръжие.
И то за какво? че се засякли няколко пъти с подвижните си сандъци тенекия. Има резон в това, че ако разрешат личното оръжие ще се изпотрепем по улиците. Няма нищо по-страшно от невежеството в действие
А цивилизацията дето уж всички искаме, но чакаме някой друг да ни я направи, няма да стане по този начин. Филмите промиват мозъци, че със стрелба всички проблеми се решават, да ама не. Законите са за да се хващат престъпниците, а не обратното, и докато това не се промени, и съответно и манталитетът ни не се промени, не ни чака нищо добро. Песимистично, но факт...
Наскоро не застреляха ли един таксиджия? и то лекар с оръжие.
И то за какво? че се засякли няколко пъти с подвижните си сандъци тенекия. Има резон в това, че ако разрешат личното оръжие ще се изпотрепем по улиците. Няма нищо по-страшно от невежеството в действие
А цивилизацията дето уж всички искаме, но чакаме някой друг да ни я направи, няма да стане по този начин. Филмите промиват мозъци, че със стрелба всички проблеми се решават, да ама не. Законите са за да се хващат престъпниците, а не обратното, и докато това не се промени, и съответно и манталитетът ни не се промени, не ни чака нищо добро. Песимистично, но факт...- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
joker написа:KingoftheROAD написа:joker написа: ...А и тук се говори за средства за убийства на хора!...
Колега, донякъде разбирам това че си лекар, и те боли за човешки живот. Животните понякога се държат по-цивилизовано и от хората. Ние в крайна сметка какво се опитваме да правим? - да изградим цивилизация уж, или дасе боричкаме един срещу друг.
Като лекар, вместо да спираш теми, и да вдигаш протести срещу, дай идея как се защитим така, че да не навредим на човек и човешки живот, и да живеем по-цивилизовано. Редно ли е някой измекяр да живее за сметка на труда, и здравето на други хора? И това не един, и не два пъти. А когато такъв измекяр извади оръжие (пистолет или друго), и го насочи срещу човек, какво следва? да се принесем в жертва ли? Конфликти е имало откак свят светува и ще има, въпросът е да се сведат до поносимо ниво.
Сигурно пак ще ви вкарам в размисъл,ама аз от 5 годишен съм в контакт с различни оръжия,а от 25 г съм в почти ежедневен контакт...стрелял съм с оръжия,които много от вас не са виждали...на учебни стрелби разбира се.Контактувал съм и с хора поразени от тези оръжия...за съжаление при някои от поразените контактът бе само едностранен....Колко от вас са виждали съвсем натурално разпилян по стената мозък,току що угасналите очи и все още топлото тяло на прострелян, или как угасва погледа на човек с разкъсана от осколка сънна артерия????....аз съм го виждал не един път....Не е проблема в натискането на спусъка....проблемите идват после..и са много по-страшни отколкото предполагате...Ето затова от огромния брой хора,които познавам и които имат право да носят оръжие почти 100% в извънработно време си го държат заключено в касата....Последствията от употребата на огнестрелно оръжие настъпват много бързо,а размислите обикновено закъсняват....а като гледам някои как въодушевено се палят...плаша се...
Лично аз бих предпочел две средства за самозащита:
1.избягване на конфликта...дори и с физическо бягство...не се смейте..пише го като средство на избор във всеки наръчник по самозащита.
2.защитен спрей....напълно безопасен и най-важното ти дава време да изпълниш
точка 1.![]()
апропо...присъствието на респектиращо куче е отлична профилактика...проверено 10-ки пъти!!!!
И...простете на стария човек...но само искам да ви предпазя от беди...
Съгласен съм с колегата,ако имаш възможност да избегнеш или да избягаш от конфликта това е най добрия вариант и за двете страни.Това разбира се не значи че си страхливец точно обратното,означава че си проявил разум и си предотвратил саморазправа с неясни последици и за двете страни.
Спомнете си колко на пръв поглед безубидни спречквания завършват с фатален край,имаше един период в който едва ли не през ден се случваха подобни безумия пред дискотеки,барове и т.н.

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
KingoftheROAD написа:Докторът вероятно е военен лекар, ходил някъде на мисия. Въпросът обаче, не толкова да се плашим един друг с апокалиптични картини, или размахвайки оръжие, каквото и да е то...
Наскоро не застреляха ли един таксиджия? и то лекар с оръжие.И то за какво? че се засякли няколко пъти с подвижните си сандъци тенекия. Има резон в това, че ако разрешат личното оръжие ще се изпотрепем по улиците. Няма нищо по-страшно от невежеството в действие
А цивилизацията дето уж всички искаме, но чакаме някой друг да ни я направи, няма да стане по този начин. Филмите промиват мозъци, че със стрелба всички проблеми се решават, да ама не. Законите са за да се хващат престъпниците, а не обратното, и докато това не се промени, и съответно и манталитетът ни не се промени, не ни чака нищо добро. Песимистично, но факт...
това са Пълни глупости... със забраната нищо не се решава... Мога да извадя много данни от проучвания и статистики в полза на това, че с правилните закони и по-лекия режим относно разрешителните, престъпността е драстично по-ниска.... но заслужава ли си да убеждавам хора възпитани и примирили се с комунистическите рестрикции и ограничения ? на някои хора просто им харесва да им се налага чужда необходимост или обратното... Всеки гражданин има законното право да защитава себе си и имуществото си.... НО тази тема не е за или против оръжието, така че спирам да споря.
- KingoftheROAD
- Контакти:
forski написа: ...Съгласен съм с колегата,ако имаш възможност да избегнеш или да избягаш от конфликта това е най добрия вариант и за двете страни.Това разбира се не значи че си страхливец точно обратното,означава че си проявил разум и си предотвратил саморазправа с неясни последици и за двете страни...
До тук добре, и аз съм за избягване на конфликтите доколкото това е възможно, но по-горе колегата velinsl го каза много добре
...сигурно е много гадно да видиш, че нещо за което си страдал - лишавал си се от нещо, блъскал си се за него като роб и някой просто идва и ти го взима като пич без грам усилие. Сякаш е негово...
и аз го допълних така
...И гледа на теб с презрение, че законът го пази. А той щото по-прост и по-неграмотен, трябва да получава всичко едва ли не наготово. А ако го надупчиш, в съда претендира за телесни повреди и обезщетения до 9-то коляно, а влязъл вътре да се скрие защото заваляло дъжд...
Е, накрая ще трябва и от собствения си дом, или двор да избягаш, че да се избегне конфликта с по-прости, и по-необразовани, но нагли до безкрайност индивиди. В крайна сметка какво се получава? Почти никой от нас няма сигурност дори и в собстрения си дом, или двор. Щото някой по-тъп, и прост, но нагъл си прави каквото си иска дори и там, и при това и с претенции. Съгласен съм, че по-умният остъпва, но чак дотам, че да бъде газен от по-простия ли? Граница все някъде, трябва да има, но у нас както винаги всичко е омазано до такава степен, че не можеш да се защитиш а трябва да бягаш, все едно ти си по-простия.

п.п. Вярно, че темата се изпрегна
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Темата се изпрегна и то много, да не му се налага на никой да изпада в подобна ситуация защото си прецакан и в двата случея,абе луда работа 
Всички които писаха до момента са прави в една или друга степен,но какво от това
Всички които писаха до момента са прави в една или друга степен,но какво от това
Трябва да се мисли, но общо взето отстъплението, примирението и нерешителността не водят към добро. Само дават сили и увереност на наглеците да си вярват, че са силни. Ако при всеки опит за кражба му разбиват главата или му чупят зъби, ще не ще - ще изгради условен рефлекс като кучето на Павлов: опитите за кражба водят до неприятни усещания и май не си струват.
- KingoftheROAD
- Контакти:
Ludia написа: ... Мога да извадя много данни от проучвания и статистики в полза на това, че с правилните закони и по-лекия режим относно разрешителните, престъпността е драстично по-ниска....
Може и да може, но ориенталския манталитет ни пречи, и продължава да ни пречи за много неща. А това не можем го излекува поне още няколко поколения. Не е толкова въпроса да убеждаваме някой с едни или други разбирания. Не да се самонавиваме, или пренавиваме.
Колко инциденти с оръжие стават? И то хора на които това им е работата - да боравят с оръжие, а какво каза някой по-горе, други които имат служебно оръжие го държат заключено в извънработно време. Защо според теб?
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
KingoftheROAD написа:Ludia написа: ... Мога да извадя много данни от проучвания и статистики в полза на това, че с правилните закони и по-лекия режим относно разрешителните, престъпността е драстично по-ниска....
Колко инциденти с оръжие стават? И то хора на които това им е работата - да боравят с оръжие,
Eeeeeeeeeх момчета....само това да запомните и над това да се размислите стига!!! 
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:KingoftheROAD написа:Ludia написа: ... Мога да извадя много данни от проучвания и статистики в полза на това, че с правилните закони и по-лекия режим относно разрешителните, престъпността е драстично по-ниска....
Колко инциденти с оръжие стават? И то хора на които това им е работата - да боравят с оръжие,
![]()
![]()
Eeeeeeeeeх момчета....само това да запомните и над това да се размислите стига!!!
аааа това си проблем на всеки индивид... това е въпрос на самодисциплина и възпитание, отговорности ако искаш... аз боравя с оръжия далеч преди да стана на 18г и твърдя, че мерките за безопастност са приоритет номер едно и абсолютно адекватно осъзнавам отговорността да притежаваш огнестрелно оръжие !
При неправилно боравене със всяко нещо могат да станат инциденти... роля на държавата е да ги ограничи и да научи обществото да ги приема на сериозно. Пиратки, автомобили ако искате и вилиците - като ги забранят - това ли е решението на проблема ?!
- baracuda681
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:joker написа: ...А и тук се говори за средства за убийства на хора!...
И...простете на стария човек...но само искам да ви предпазя от беди...
Напълно съгласен
Дано никой не вижда нещата които описваш. Най ефективното средство срещу сблъсък е избягването му Върни се в “ОФФ-Топик - други”