Аванс на центровка за двигател АЕК

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ziperr
Автомобил:
Двигател:

Re: Аванс на центровка за двигател АЕК

Мнениеот ziperr » Съб 16 окт 2010 13:09

Васкоооо, акъла дето го даде ми накара да проверя всичко и в крайна сметка се оказа прав!

Колата е 6+ (вече). Днес нямаше дъжд и я подпуках от рано.

Разцепих ангренажа, зацепих по белезите на зъбните колелета на болянов вал (него по белега в/у шайбата), междинния вал и разпределителния вал. През прозорчето на маховика белега за центровка не се вижда, но можеби ще се появи на стробоскопа. Тук е момента да наблегна на много сериозна МОЯ грешка - бях приел че 2-та белега съвпадат (този в/у ремъчната шайба на коляновия вал със стобоскобския белег на маховика)!!!! Виновен съм си сам. "Спестих" си играчката да слагам/свалям 10 пъти долния капак на ангренажа, съответно 1 зъб разлика в коляновия вал е много (сигурно 2-3) във разпределителния + ефекта на изостаналото делко. Ндааааааа, много ме е яд, но аз съм за бой.

Ефект 2. Обърнах делкото (палеца на 180 градуса), пренаредих кабелите по капачката, позиционирах по белега (а не по допълнителния, ударен от някой кавал... на ~170" отсреща), монтирах другите неща и запали.

По ВагКом-а - няма грешки. Задърхам я над 3000 оборота за минута, пускам я, прочитам пак - няма грешки!

Та и Г28 (фантомният ми) и Г40 се "оправиша" !

На път - има ускорение, на газ е перфекно кротка.

В целия диапазон на педала за газта е гладка и плавна.

Нова колицета стана!

Благодаря за споделения акъл. heavy metal zork

Komitata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Komitata » Пет 28 яну 2011 12:45

[/quote] и не давай на идиоти газаджии да ти дават "авансче" за да "върви по добре" колата... :dummy:[/quote]

Здр. ако с аванса колата върви по-добре в кое е проблема?

Потребителски аватар
hardener
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hardener » Пон 09 мар 2015 22:01

Стара тема но и аз да кажа нещо.
По принцип проблем няма.
Аванса може да се бутне мааалко - когато горивото е слабо или е друг вид октан.
Най-добре,(след като е зацепена правилно) се сипва бензина който е по книга за колата.
Може да се направи лека корекция/промяна но, кара се извесно време така, желателно е на дълъг път и се гледат свещите и ауспуха дали са чисти - но това не е гаранцията за перфектната настройка, защото във смесването и изгарянето влияние оказват и други датчици и системи .
Ако е необходимо се коригира пак.
Ако е настроена на октан 95 и сипете 100 може да се държи по зле.
Това бе при старите двигатели, сегашните са доста чувствителни;
Леко мръдване от местото, и оборотките проиграват от първият кофти бензин.- случвало се е.
Така че и колегата е до известна степен прав по нагоре.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”