Безплатна проверка на спирачна течност
Безплатна проверка на спирачна течност
Здравейте колеги, чух за новата кампания за базплатна проверка на спирачната течност. Някой може ли да ми каже къде има такъв сервиз, който извършва такава проверка близо до Младост - София. Благодаря предварително.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Безплатна проверка на спирачна течност
Такава услуга има в сервиза на Мотоексперт на Симеоновско шосе срещу зоологическата градина.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
вие видяхте репортаж и полудяхте
толкова лесно за манипулиране през медиите е обществото че направо
във форума отдавна е написано че е желателна смяна на 2 до 3 години!
и са го писали хора технически грамотни!
те аджеба що си трият клавиатурите
толкова лесно за манипулиране през медиите е обществото че направо
във форума отдавна е написано че е желателна смяна на 2 до 3 години!
и са го писали хора технически грамотни!
те аджеба що си трият клавиатурите

- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако се съмнявам в качеството на спирачната течност ще отида да си я сменя, няма да ходя да си я проверявам.
При редовна смяна не виждам причина да се ходи на проверка.
Мисля че не е разумно да се пести от спирачната уредба.
При редовна смяна не виждам причина да се ходи на проверка.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
fill написа:Ако се съмнявам в качеството на спирачната течност ще отида да си я сменя, няма да ходя да си я проверявам.
При редовна смяна не виждам причина да се ходи на проверка.![]()
Е тва е истината.
Иначе, за репортажа...
Явно са го закъсали вносителите на такъв вид консумативи....

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
fill написа:Ако се съмнявам в качеството на спирачната течност ще отида да си я сменя, няма да ходя да си я проверявам.
А сега кажи колко пъти си си я сменил!Аз карам от десет години автомобили и до сега съм сменил сп. течност само на един пасат Б5 миналата година,който дори не беше мой!Сменявах му АБС-а и реших че ще сменя и течността!Иначе на другите ми коли никога не съм се замислял за такава операция!
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
k_garchev написа:fill написа:Ако се съмнявам в качеството на спирачната течност ще отида да си я сменя, няма да ходя да си я проверявам.
А сега кажи колко пъти си си я сменил!Аз карам от десет години автомобили и до сега съм сменил сп. течност само на един пасат Б5 миналата година,който дори не беше мой!Сменявах му АБС-а и реших че ще сменя и течността!Иначе на другите ми коли никога не съм се замислял за такава операция!
Като си взех колата я смених, не се знае колко време е карана така защото казанчето беше пълно с ръжда която ми задръсти помпата. Това беше преди 3 години.
Напролет мисля пак да я сменя.
Спирачна течност се сменя на 2-3 години.
Тези 20-30 лева които ще дам за смяната може да ми спестях ходене при автобояджия който ще ми вземе по-скъпо.
Последна промяна от fill на Пет 28 яну 2011 13:14, променено общо 1 път.
- yoan4o
- магистрален бандит
k_garchev написа:fill написа:Ако се съмнявам в качеството на спирачната течност ще отида да си я сменя, няма да ходя да си я проверявам.
А налагало ли ти се е да спираш в рамките на един пробег София-Пловдив по магистралата, няколко пъти от ~200км. по- рязко с цел избягване на ПТП....
Ако не си, за теб не е наложително да сменяш спирачната течност според предписанията
Пс. Да не се засегнеш колега, просто ти подсказвам кога се разбира, че спирачната ти течност е за смяна и хич не е приятно да разбереш, че е била....

- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Ми то си е въпрос на личен избор някои казват, че ако не се знае кога е сменяна течността не се знае дали при смяната и няма да се смени и самата помпа заради разликата във вискозитета на старото и новото масло.
Но от друга страна седи и въпроса - ко праиме ако аджеба спирачките не сработят - замервам главоболията на моят кантар и излиза, че по-добре да сменя всичко по спирачната система преди да ми се случи такова нещо.
Но от друга страна седи и въпроса - ко праиме ако аджеба спирачките не сработят - замервам главоболията на моят кантар и излиза, че по-добре да сменя всичко по спирачната система преди да ми се случи такова нещо.
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
[quote="yoan4o
А налагало ли ти се е да спираш в рамките на един пробег София-Пловдив по магистралата, няколко пъти от ~200км. по- рязко с цел избягване на ПТП....
Ако не си, за теб не е наложително да сменяш спирачната течност според предписанията
Пс. Да не се засегнеш колега, просто ти подсказвам кога се разбира, че спирачната ти течност е за смяна и хич не е приятно да разбереш, че е била....
[/quote]
Няма от какво да се засегна,не се притеснявай!Страшно много си прав,никога не съм се замислял!Мисля е много рядко българите прибягват до такава смяна!
[/quote]Няма от какво да се засегна,не се притеснявай!Страшно много си прав,никога не съм се замислял!Мисля е много рядко българите прибягват до такава смяна!
yoan4o написа:fill написа:Ако се съмнявам в качеството на спирачната течност ще отида да си я сменя, няма да ходя да си я проверявам.
Е тва е истината.![]()
Иначе, за репортажа...
Явно са го закъсали вносителите на такъв вид консумативи....
Хайде да не сменяме и моторното масло, а само да доливаме.
Евентуално можем да сменяме филтъра по-често и да направим една промифка на двигателя на 100 000км, заради това , че отдолу в картера ще има грес и въглища.

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Аз даже преди няколко дена писах в една тема, даже и колегата nikson85 също участва и след този репортаж също взех да се замислям нещо и май ще ходя на една смяна на смирачна течност. Само трябва да видя в моя умрял град къде правят такива процедури.
Sashko_Trg написа:Аз даже преди няколко дена писах в една тема, даже и колегата nikson85 също участва и след този репортаж също взех да се замислям нещо и май ще ходя на една смяна на смирачна течност. Само трябва да видя в моя умрял град къде правят такива процедури.
преготви си 200 лв за четворката

- yoan4o
- магистрален бандит
Само за информация на колегите в София.
Цените на Сакар Ауто -
1л. спирачна течност - оригинална, производител-неизвестен, ДОТ4 - 27лв.
труд за смяната + обезвъздушаване - 33лв.
Цените на Сакар Ауто -
1л. спирачна течност - оригинална, производител-неизвестен, ДОТ4 - 27лв.
труд за смяната + обезвъздушаване - 33лв.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Аз мойта я сменях миналата година ( 2010 ) лятото заедно със спирачна помпа маркучи и цилиндърчета. Колата я купих 2007-ма декември със двугодишен преглед от италия
който важеше до 2009г
Колата дойде със нови дискове и барабани и нови накладки и спирачната течност беше бистра но помпата започна да я цапа( разлагат се гумичките и цапат течността ) и се наложи смяна.
Колата дойде със нови дискове и барабани и нови накладки и спирачната течност беше бистра но помпата започна да я цапа( разлагат се гумичките и цапат течността ) и се наложи смяна.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”