Възможно ли е: 10год. кола да и е развалена маслената помпа?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mk1gti
Автомобил:
Двигател:

Възможно ли е: 10год. кола да и е развалена маслената помпа?

Мнениеот mk1gti » Пет 28 яну 2011 19:15

Случая е следния: Голф 4-ка 1.4 16в (нов внос от Италия) и свети лампата на маслото, сменя се маслото като налятото масло е 10w40, проблема остава. Следва сваляне на картер и почистване на цедка (която наистина беше много задръстена), като цяло има подобрение но лампата пак свети като загрее.
От личен опит 3та кола която и се сваля картера с тази цел и такъв проблем предишните две бяха а3 1.8т и г4 и след чистенето на цедката + промивка на мотора и смяна на маслото с 5w40 проблема изчезна.

Въпроса ми е следния дали зареди факта че маслото е 10w40 свети лампата или наистина маслената помпа е за смяна? По принцип каталожните масла за Голф 4ка 1.4 16в са 5w40; 5w30; 10w40. Досега не съм виждал 10год. кола със "заминала" маслена помпа, а има хора които твърдят това нещо.

Мерси предварително. :?

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Re: Възможно ли е: 10год. кола да и е развалена маслената помпа?

Мнениеот mupk0 » Пет 28 яну 2011 19:27

Абсолютно е възможно..щом на Пежо 2005та беше се счупила и помля мотор на приятел... :)

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 28 яну 2011 19:34

Сменихите ли датчика на таблото, който е за маслот, може той да прай мизерия! Иначе всичко е възможно, щом свети лампата и зумера, но без да се смени няма как да се знае!
Но според мен ако имаш възможност смени сервиза, шот на мен за друг проблем (За повдигач) ми казаха да сменя маслената помпа :screwy Внимавай много че не се знае в какъв филм ше те вкарат! (Има вероятност филма да е без суптитри - смисъл, ако смениш помпата и пак парай проблем да ти кажат че немогат да направят нищо)

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 28 яну 2011 19:34

Да не е заради масления филтър?
Датчика за налягане?
Измерете с манометър налягането.

Потребителски аватар
HAMELION
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот HAMELION » Пет 28 яну 2011 19:41

смени си датчика

Потребителски аватар
mk1gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mk1gti » Пет 28 яну 2011 19:51

IceHeart написа:Сменихите ли датчика на таблото, който е за маслот, може той да прай мизерия! Иначе всичко е възможно, щом свети лампата и зумера, но без да се смени няма как да се знае!
Но според мен ако имаш възможност смени сервиза, шот на мен за друг проблем (За повдигач) ми казаха да сменя маслената помпа :screwy Внимавай много че не се знае в какъв филм ше те вкарат! (Има вероятност филма да е без суптитри - смисъл, ако смениш помпата и пак парай проблем да ти кажат че немогат да направят нищо)

"Сервиза" съм аз. Иначе друг вече наистина сервиз, които измериха налягането на маслото, не съм бил на мястото казали че налягането е малко. И следва диагноза смяна на помпа и да се провери първия основен лагер на коляновия вал дали не е надран. Как звучи само!?

За датчика не е изпробвано но лично мене ме съмнява много да е от някои от двата. Понеже не ми е за първи път да се подвеждам да сменям ВАГ датчик за маслото и да не спира да свети лампата, евентуално само сменя оборотите в които свети на извън градско и други такива.

Мисълта ми е следната не искам да кажа че тая кола не върви на 10w40 но все ми се чини че с 5w40 ще "млъкне" тая лампа. Има полота 6н които ги дават с 5w40, и други по-дърти талиги които като им налееш друго масло почва да те бъзика лампата.

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Пет 28 яну 2011 19:58

Купи си двата датчика.За високото и за ниското налягане(хубавите са по 7 лева за брой)и тогава прави каквото и да е :wink:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 28 яну 2011 20:05

Този мотор май е бил с оригиналното масло, като е дошел при теб! Износени са всички триещи повърхности - колянов вал, разпределителен, маслена помпа и прочие. Отварял съм такива курници...
На износен мотор колкото по - рядко масло сипеш, толкова по - зле е налягането.
Как е шума при работа?

Потребителски аватар
mk1gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mk1gti » Пет 28 яну 2011 20:07

golfmk1 написа:Купи си двата датчика.За високото и за ниското налягане(хубавите са по 7 лева за брой)и тогава прави каквото и да е :wink:

Там е работата че на EPS (евро07 разбираш ли :mrgreen: ) е 9лв. на вид всички го знаем как изглежда mhihi , другия обаче който го дават е в порядъка на 100лв не помна къв производител и не знам как изглежда да ти кажа честно. То маслената помпа на TopRan e 165 а на Trucktec е 130лв.

Последна промяна от mk1gti на Пет 28 яну 2011 20:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mk1gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mk1gti » Пет 28 яну 2011 20:12

muns61 написа:Този мотор май е бил с оригиналното масло, като е дошел при теб! Износени са всички триещи повърхности - колянов вал, разпределителен, маслена помпа и прочие. Отварял съм такива курници...
Как е шума при работа?

Ясен ми е факта с маслото, малко се тресе мотора но това е зареди "успокоителя" тоя тампон дет няй-много му се ебааа майката като твъгваш по рязко и зареди него се тресе леко, иначе преди да изчистя цедката много леко "чукаха" повдигачите след като я изчистих спряха та даже човека ми се похвали че вървяла малко повече.
Чини ми се да сменя ефтиния датчик (даже в наличие го имам) и промивка + смяна на маслото с такова 5w40 и тогава да се мислят каквито и да било интервенции помпи.

Да не забравяме че 10w40 е масло 70% минерално и 30% синтетика.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пет 28 яну 2011 22:39

този мотор е умрял!
1.4 е толкова слаб ,че нямам думи!нищо лично!

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Пет 28 яну 2011 22:43

rudoni написа:този мотор е умрял!
1.4 е толкова слаб ,че нямам думи!нищо лично!

Като няма какво да кажеш по темата просто се изсери на друго място :beat_butt2

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пет 28 яну 2011 22:45

muns61 написа:Този мотор май е бил с оригиналното масло, като е дошел при теб! Износени са всички триещи повърхности - колянов вал, разпределителен, маслена помпа и прочие. Отварял съм такива курници...
Как е шума при работа?

хем вярно хем -не !че е износен -износен е!но с гъсто масло не се оправя! това е най голямата заблуда на много хора!
мотора си иска неговото!
а инженерите от фв знаят за маслата!

и не разбрах къде да се изсе...ра?

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Пет 28 яну 2011 23:10

Както имаше една приказка: колата е шест, всичко й е оригинално- маслото,филтъра.. Щом сте мерили с манометър и е слабо налягането, разглабяй.Виж първо биелните лагери, те първи заминават и изпускат налягането,после свършват лагерите на разпр.вал и леглата на повдигачите. Основните лагери последни се скапват.Ама като си свалил картера виж и тях.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пет 28 яну 2011 23:30

vasko__2 написа:Както имаше една приказка: колата е шест, всичко й е оригинално- маслото,филтъра.. Щом сте мерили с манометър и е слабо налягането, разглабяй.Виж първо биелните лагери, те първи заминават и изпускат налягането,после свършват лагерите на разпр.вал и леглата на повдигачите. Основните лагери последни се скапват.Ама като си свалил картера виж и тях.

ами да ! продължавай по този съвет!+10 ! :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”