Проект за 9А двигател

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
Dare_16V_9A
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: AFN1996 1991

Re: Проект за 9А двигател

Мнениеот Dare_16V_9A » Съб 29 яну 2011 2:08

Namesata написа:
leonardo_vd написа:Сегментите са 100лв, всички лагери 100, гарнитура 80, шлайф глава 50, шлайф колянов вал /ако има нужда/ около 80 Гумичките за клапаните са около 20лв, самото напасване на клапаните - безплатно само една паста да си купиш. Къде ги видехте тия 3000лв. за тея пари ще си ъпгрейдна 1.8т-то със карантии за 400коня. :screwy

Плащам ти 16-та правиш и основен ремот идвам и и заварявам педала.И колко ще издеани като е в силов тунинг и сава въпроз за яко напъване.
Питаи Bobby_ колко ми излезе ремонта на двигатела а тои в същото време направи ремонт за 125 лв по спомен пак на 16-ка.
Я сподеи имарка на тия лагери и тем подобни.

Колега я по добре ти сподели твойте части каква марка са,че може би не само на мен ми е интересно,а за наще марки отиди в най-близките авто части!
И дайте да се придържаме към темата и да даваме полезни съвети на колегата а не да я превръщаме в спор това е Той е написал 400лв.

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Съб 29 яну 2011 11:55

Ми аз казах че нищо не може да направи и те почнаха специалистите.При положение че човека пита как да си засили двигателя дали е автомонтиор,дали е технически грамотен за да си направи основен ремонт или ще плаща на маистор.С маистор цените вече са други.
Сваляне качване на двигател 150лв.
-шлайфане на блок набиване на ризи
-шлейф на колянов вал
-шлейфа на глава напасване на клапани
-нови основни и биелни лагери
-нови сегменит
-нови водачи
-нови повдигачи
-смукателен вал от КР с големия колектор
-ваничка на коляновия вал против разпенване на маслото
-гарнитура от G60
-нова паразитна ролка 190лв нея я помня :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
-нови ролки, ремъци, филтри тава е ясно вече
-нови болтове за водната помпа 30лв и 5 дена чакане а двигателя беше в коша :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
-водна помпа с метална гарнитура
-водни съединения къде нови като няма нови втора употреба че имаше на доста места рязани маркучи и слагани метални тръби.
-инжекция втора употреба
-дюзи от мерцедес 3,2
-диференциален регулатор на обороти

Изображение

Потребителски аватар
rabotnika
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: AJM++

Мнениеот rabotnika » Съб 29 яну 2011 12:17

шлайфане на блок и набиване на ризи :screwy за ко шлайфаш блока и му дабиваш ризи ей тва вече ме шокира
и все пак колега не се обиждай но продължавай да се успокояваш че ремонта на 16V мотор е над 3000лв.
имал си ги някой те хванал за балама дал си ги

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Съб 29 яну 2011 12:55

Абе незнам ма така като гледам за някои основен ремонт означава май,да отидеш до Волфсбург и да намериш калъпите и да си отлееш нова глава нов блок и т.н :screwy колегата е написал едно чудо неща:повдигачи там някви ризи е чакай малко кат са здрави за кво да ги сменяваш примерно не мога да разбера!

Ето бе хора:

Сегментите на мен ми излезнаха около 170-80лв.с отстъпка
31012010122.jpg

Комплект всички гарнитури по мотора около 200лв.
17032010234.jpg

Ремонта на главата той най скъпо ми се хвана 250лв.
(водачи,гумички,напасване,шлайф абе всичко което може да се смени.)
Прикачени файлове
04012010019.jpg
04012010019.jpg

Потребителски аватар
Namesata

Мнениеот Namesata » Съб 29 яну 2011 13:28

Цилиндрите бяха криви за това сам набил ризи.Не в същност е така си ги набих щот исках да си имам ризи.
А тия сегменти :063: лидер на пазара.

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Съб 29 яну 2011 13:48

Namesata написа:Цилиндрите бяха криви за това сам набил ризи.Не в същност е така си ги набих щот исках да си имам ризи.

Еми това,че ти си сложил ризи дай и другите да сложат :063:А за сегментите си карат няма проблем пък незнам хит ли са не са ли пък и не ме интересува честно да ти кажа!А твойте може и да са същите самоче в друга опаковка и на друга извънземна цена :063:Незнам ма евала мотор за 500лв.по твойте расъждения ти го направи 5000лв. :screwy а за тия пари направо друга кола ше си вземе!

Потребителски аватар
Namesata

Мнениеот Namesata » Съб 29 яну 2011 13:53

Dare_16V_9A написа:
Namesata написа:Цилиндрите бяха криви за това сам набил ризи.Не в същност е така си ги набих щот исках да си имам ризи.

Еми това,че ти си сложил ризи дай и другите да сложат :063:А за сегментите си карат няма проблем пък незнам хит ли са не са ли пък и не ме интересува честно да ти кажа!А твойте може и да са същите самоче в друга опаковка и на друга извънземна цена :063:Незнам ма евала мотор за 500лв.по твойте расъждения ти го направи 5000лв. :screwy а за тия пари направо друга кола ше си вземе!

Мойте са Vw audi и вервай ми не са в такава кутийка.Повече не коментирам!

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Съб 29 яну 2011 14:05

[/quote]Мойте са Vw audi и вервай ми не са в такава кутийка.Повече не коментирам![/quote]

Ми дай инфо дай да ги видим може някой да иска да си вземе,майтапа на страна няма нищо лошо както казват Мерак цена няма аз също предпочитам качествени неща!

Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paco » Съб 29 яну 2011 14:18

Комплект нови бутала за износен мотор струват доста повече от разстъргване и набиване на ризи. Да, не е правилния подход, но е икономически изгоден особено ако мотора ще се кара нормално.
Като цяло 9А мотора е с голям потенциял независимо дали остава атмосфертен или за турбо апликация.

РАСО

п.п. Имам си тамън 2бр. в гаража :)

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Съб 29 яну 2011 14:33

paco написа:Комплект нови бутала за износен мотор струват доста повече от разстъргване и набиване на ризи. Да, не е правилния подход, но е икономически изгоден особено ако мотора ще се кара нормално.
Като цяло 9А мотора е с голям потенциял независимо дали остава атмосфертен или за турбо апликация.

РАСО

п.п. Имам си тамън 2бр. в гаража :)

Напълно съм съгласен :да:

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Съб 29 яну 2011 16:17

Като си правих двигателя на пасата всичко му е ново и ми стъпи около 1500 лева за 8в мотор при условие,че цилиндрите са ми прави колянов вал ,тунел и всичко е в нормите.Всичко си правя сам. Някой спомена защо колегата шлайфа блок.... Помислете бе колеги защо според вас е нужно да се шлайфа един блок...
Има много голямо разнообразие като цени за частите всеки сам си избира. Можеш и за 150-200-300 да направиш "основен ремонт" на двигателя. Аз не съжалявам например,че съм дал тея пари за хубави марки части,защото знам че под капака имам 8в мотор,който и 20 обиколки на Калояново например няма да се предаде на цялата газ. Та в крайна сметка темата е безсмислена всеки си предценява какви пари може да отдели и какво иска като качество.

Потребителски аватар
kav4o
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Съб 29 яну 2011 17:12

Namesata написа:..А тия сегменти :063: лидер на пазара.

Има ли проблем, че сегментите са гъотце, това е достатъчно утвърдена марка...Вярно е че от доста години се правят в турция и са купени от еврото 07 :roll:
..но колегата дето казва че струват 180 лева вече не мога да се сългася - толкова струват колбеншмит в Ауто+ без отстъпки, гъотцето в еврото е 88лв-кт крайна цена без отстъпка към този момент (в Ауто+ е 84 с поръчка) :lol:
Не познавам друг човек дето да прави основен ремонт само с оригинални части...ако си беше поръчал JE бутала и ACL лагери и водачи щеше да ти стъпи на по-малко пари ми се струва :lol:

Последна промяна от kav4o на Съб 29 яну 2011 17:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
yms
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yms » Съб 29 яну 2011 17:21

Dare_16V_9A написа:Незнам ма евала мотор за 500лв.по твойте расъждения ти го направи 5000лв. :screwy а за тия пари направо друга кола ше си вземе!

При теб също не е евтино . На практика си дал над 600 лева за да си смениш гарнитурите и оправиш главата .
А ремонт на блока ? Той съшо влиза в цената .
Ако се прави ремонт , по - добре да се направи , както трябва . Иначе просто да не се почва .

Потребителски аватар
mitko_pi4a_lc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko_pi4a_lc » Съб 29 яну 2011 17:31

Namesata написа:Ми аз казах че нищо не може да направи и те почнаха специалистите.При положение че човека пита как да си засили двигателя дали е автомонтиор,дали е технически грамотен за да си направи основен ремонт или ще плаща на маистор.С маистор цените вече са други.
Сваляне качване на двигател 150лв.
-шлайфане на блок набиване на ризи
-шлейф на колянов вал
-шлейфа на глава напасване на клапани
-нови основни и биелни лагери
-нови сегменит
-нови водачи
-нови повдигачи
-смукателен вал от КР с големия колектор
-ваничка на коляновия вал против разпенване на маслото
-гарнитура от G60
-нова паразитна ролка 190лв нея я помня :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
-нови ролки, ремъци, филтри тава е ясно вече
-нови болтове за водната помпа 30лв и 5 дена чакане а двигателя беше в коша :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
-водна помпа с метална гарнитура
-водни съединения къде нови като няма нови втора употреба че имаше на доста места рязани маркучи и слагани метални тръби.
-инжекция втора употреба
-дюзи от мерцедес 3,2
-диференциален регулатор на обороти

Изображение

много ми е интересно колко ще върви този двигател-всичко марково нали......
и др с така наречените "не маркови" части.......да не останеш замислен се притеснявам :lol:

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Съб 29 яну 2011 17:52

yms написа:
Dare_16V_9A написа:Незнам ма евала мотор за 500лв.по твойте расъждения ти го направи 5000лв. :screwy а за тия пари направо друга кола ше си вземе!

При теб също не е евтино . На практика си дал над 600 лева за да си смениш гарнитурите и оправиш главата .
А ремонт на блока ? Той съшо влиза в цената .
Ако се прави ремонт , по - добре да се направи , както трябва . Иначе просто да не се почва .

Да колега реално погледнато и на мен не ми излезна евтино но чак пък 3000лв.!
А за блока не ми е ясно защо трябва да се шлайфа като е добре и не е надран отвътре само едни сегменти и готово!

Върни се в “Силов тунинг”