купета на голф

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

купета на голф

Мнениеот turrisi » Вто 25 яну 2011 18:09

Въпроса ми възникна от темата ....много въпроси за Джета TD...колата на колегата е горе доло колкото мойта на годинки....искам да попитам...знае ли някой дали ГОЛФ или ДЖЕТА или който и да е VW...има ли различни купета и по какво да ги разпознаваме при покупка на автомобил....смисъл с BRATT-ми веднъж си говорихме че голфовете имали 3 вида купе....всеки се е запитвал защо един голф 90 година примерно е изгнил до разпад ,друг 90 година не е мръднал....мойта е 88 г. но като гледам колегата има какво да се желае....а аз нямам грам ръжда....едни били усилени само отдоло,други само колонките и отдоло,3-ти цялото купе....има ли истина в това и къде по купето да търсим букви или знаци с което да се познава кое купе какво е?

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Re: купета на голф

Мнениеот Golf_Diesel_ » Вто 25 яну 2011 18:18

Зависи в коя държава е карана колата, преди да дойде в България.Немските и австрийските коли са най-гнили.

Потребителски аватар
turrisi
Двигател:

Мнениеот turrisi » Вто 25 яну 2011 18:22

Баща ми е тираджия....в германия и франция и къде ли не ми е казвал че почват да хвърлят сол или химикали някакви още преди да са паднали снежинките....имам познати които колите са им от Австрия....без грам ръжда....

Последна промяна от turrisi на Вто 25 яну 2011 22:07, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
turrisi
Двигател:

Мнениеот turrisi » Вто 25 яну 2011 18:26

имало букви до колкото знам....z,или нещо такова....което значело примерно че е подсилена цялата конструкция.....но къде е на колата?????....определено когато си тръгнал да купуваш ще се поинтересуваш купето да е здраво....Баща ми винаги е казвал...търси купе а не двигател...кола където не можеш да я вдигнеш на крик....м..та и!!!

Потребителски аватар
turrisi
Двигател:

Мнениеот turrisi » Вто 25 яну 2011 18:29

Ако някой знае нека сподели....определено когато тръгваш да хвърляш пари искаш да знаеш какво купуваш....мисля че темата си заслужава за бъдещите собственици на VW....

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Вто 25 яну 2011 19:08

Вместо "Немция" можеше да напишеш Германия mhihi

Относно ръждата , ГОлфовете преди преди 86-та година им слагат някакво допълнително антикорозионно покритие , след 87-ма година това покритие не се използва , а може би го заместваха с друго . А много се чудих как така нашата кола ( Голф 2 ) която е 84-та година нямаше никаква ръжда нито отдолу по пода , нито никъде , а Голф 2-ка 90-91-ва год. с ръжда на доста места по купето - това съм го видял на много коли след 89-та до 91-ва . Все пак от голямо значение е и в коя държава е карана колата , нашата е била внасяна от Германия , и е имала доста голяма история тук , за което съм доста изненадан . На доста коли ( Голф 2 ) по рамата е излизало , че купето трудно раждясвало като на Пежо 206 , да обаче м като оставиш някои детайл до гола ламарина и го оставиш на слънце за 2 дена и веднага лови ръжда , а не е като при пежото . Явно някои неща са ги писали просто така ...

Това е доколкото знам , и това са нещата които са ми направили впечатление .

Потребителски аватар
turrisi
Двигател:

Мнениеот turrisi » Вто 25 яну 2011 19:20

това е инфо...но има ли наистина такива букви или цифри по купето и къде...за да знае следващия клиент на VW...какво купува...мойта джета е с гумено или нещо подобно отдоло и само дето и вдигана на крик има разкъсване понеже явно не е ползван оригиналния крик..карана е 10 години тука...но не е това въпроса.Има ли найстина обозначение някъде по купето..

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Вто 25 яну 2011 20:02

Виж и разкодираи ВИН-а

Потребителски аватар
turrisi
Двигател:

Мнениеот turrisi » Вто 25 яну 2011 20:08

Deo88 написа:Виж и разкодираи ВИН-а

не съм толко навътре в нещата...за такива като мен...какво е ВИН?....В-?...И-индустриален,Н-номер...????

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 28 яну 2011 21:40

Vehicle Identification Number
И там няма да намериш Отговора.Не съм сигурен,дали изобщо някой може да ти отговори,освен ако не е е бил част от "стратегическия" персонал на VAG.

Потребителски аватар
turrisi
Двигател:

Мнениеот turrisi » Съб 29 яну 2011 9:28

аз си писах номера на купето къде ли не.....но ...нищо!!!!!..оглеждал съм я почти от всякъде....нищо...а разликите между дори един набор коли понякога е огромен....????????

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Съб 29 яну 2011 14:03

Deo88 написа:Вместо "Немция" можеше да напишеш Германия mhihi

Относно ръждата , ГОлфовете преди преди 86-та година им слагат някакво допълнително антикорозионно покритие , след 87-ма година това покритие не се използва , а може би го заместваха с друго . А много се чудих как така нашата кола ( Голф 2 ) която е 84-та година нямаше никаква ръжда нито отдолу по пода , нито никъде , а Голф 2-ка 90-91-ва год. с ръжда на доста места по купето - това съм го видял на много коли след 89-та до 91-ва . Все пак от голямо значение е и в коя държава е карана колата , нашата е била внасяна от Германия , и е имала доста голяма история тук , за което съм доста изненадан . На доста коли ( Голф 2 ) по рамата е излизало , че купето трудно раждясвало като на Пежо 206 , да обаче м като оставиш някои детайл до гола ламарина и го оставиш на слънце за 2 дена и веднага лови ръжда , а не е като при пежото . Явно някои неща са ги писали просто така ...

Това е доколкото знам , и това са нещата които са ми направили впечатление .

Може и да слагат допълнително антикорозионно покритие, но не забравяй че факт е и как е поддържана колата,дали е блъскана,удряна,пребоядисвана,кърпена и т.н. и т.н. Понеже стария ми голф беше '91 набор (даже беше по-дърт от мен mhihi ) нямаше грам ръжда (буквално).Беше нов внос от германия,1 собственик и то гаражна на 87хил. км. Разглобявал съм я от-до...калници,брони,вътре седялки, бе грам ръжда нямаше.Още ме е яд че я продадох,но това е друга тема.Надявам се да сте ме разбрали :Mr Green Fun

btw...
да обаче м като оставиш някои детайл до гола ламарина и го оставиш на слънце за 2 дена и веднага лови ръжда , а не е като при пежото .

И това не е чак толкова от значение явно при двойките.... година и половина имаше една много зле охлузена черта под лайстната на предната лява врата.Не ми се занимаваше да я правя но и грам ръжда не изби,а колата всеки божи ден стоеше навън в двора :kissy:
love.vw

Потребителски аватар
turrisi
Двигател:

Мнениеот turrisi » Съб 29 яну 2011 14:25

Може и да слагат допълнително антикорозионно покритие, но не забравяй че факт е и как е поддържана колата,дали е блъскана,удряна,пребоядисвана,кърпена и т.н. и т.н...........и това е инфо ....но имаше ли данни някъде по купето дето да си забелязал...буква ,цифра или някакви допълнителни знаци по който да знаем(знаят) собствениците какво купе с какво покритие или здравина е и т.н...а и дали наистина голф имат различни по здравина купета или са си едни и същи!!!!

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Съб 29 яну 2011 14:30

turrisi написа:Може и да слагат допълнително антикорозионно покритие, но не забравяй че факт е и как е поддържана колата,дали е блъскана,удряна,пребоядисвана,кърпена и т.н. и т.н...........и това е инфо ....но имаше ли данни някъде по купето дето да си забелязал...буква ,цифра или някакви допълнителни знаци по който да знаем(знаят) собствениците какво купе с какво покритие или здравина е и т.н...а и дали наистина голф имат различни по здравина купета или са си едни и същи!!!!

По принцип единствено на КР-а и по коравите мотори си мисля,че са по-различни купетата...а относно моя...най-обикновена GL-ка. Преди време и аз се интересувах от този въпрос,но не намерих особена информация.Затова си мисля,че са еднакви.

Потребителски аватар
turrisi
Двигател:

Мнениеот turrisi » Съб 29 яну 2011 17:25

По нагоре писах че с брат ми си говорехме преди време по темата....той каза че някой били ...z...но на какво отговаря това ...z...и ако го има някъде по купето ..къде е?А и какво означава......смисъла пак казвам на тая тема е за БЪДЕЩИТЕ собственици на VW.Да си преценяват кое купе си заслужава ..понеже сме беден народ и като хвърляш пари за кола ,си с мисълта че ще я караш поне 10 години(примерно)...

Върни се в “Дизелови агрегати”