Помощ за клавиатура на лаптоп

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Помощ за клавиатура на лаптоп

Мнениеот KingoftheROAD » Вто 05 фев 2008 0:37

Направих грешката да сваля клавиатурата на лаптопа и да измия на течаща вода. След като я поизсуших си тръгна нормално и нямаше проблеми. Всичко Ок. След това се случи така, че към 10-на дена не съм го палил лаптопа. И един ден го нося на работа и го пускам и BIOS-а започна да врещи. Влизам там гледам всичк ок уж. Махам BIOS-shadow, за да видя при POSTтеста какво става и гледам, че започва да пищи по време на - mouse intialising. И всеки път пищенето продължава различно време. Но по някое време спира и машинката си пали. Първоначално се усъмних в тъчпада, че не му работеше десния бутон и дабъл клика неставаше с потупване, а само с левия бутон. Но проблема се оказа в лентовия кабел. А клавиатурата си бачка уж, пише се с нея в уърда и видимо нищо нередно. Колегата има лаптоп от същата линия модели и сложихме негората клавиатура и всичко си заспа. Няма пищене и врещене. Та моята я разглобих, извадих всички бутони. Гледам отдолу видимо нищо нередно. Разлепих двата листа фолио да не би някой бутон да седи натиснат, даже слагах лист хартия между фолиата, но няма ефект. Пак си пищи. Гледах и лентовия кабел, видимо всичко наред.

Та въпросът е може ли да е оправи по някакъв начин клавиатурата? И ако не, откъде мога да си намеря нова и на каква цена? Лаптопът е Acer Aspire AS5101

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 05 фев 2008 10:47

Колега аз имам същия проблем на моя лаптоп, бях залял вода отгоре :( след това го бях оставил да изсъхне. Но почна с същите проблеми като при тебе.
Разглабяне на бутоните, търкане, изшуване, сглабяне. Проблема идва, че веднъж като се разлепи онази найлонова платка вече е ФИРА, няма оправяне. Аз от колко време си търся нова клавиатура но уви няма и няма. Сега го ползвам с външна и съм извадил оригиналната.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Вто 05 фев 2008 18:50

Аз сам съм си виновен. Моята се беше замърсила много. И реших да я измия. Иначе съм измивал обикновенни клавиатури и не имало проблеми. А тази де да я знам. И преди да я разлепя пак си имаше проблема. Не мога да го хвана къде точно му е болката, иначе ще пробвам да го оправя по някакъв начин. Отсега нататък обица на ухото ... :roll:

Гледам че тези охлюви са представители на Acer за България. Тия дни като имам време ще ида да питам там. Да видим какво ще кажат.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 07 фев 2008 23:47

Adnan написа: ...същия проблем на моя лаптоп, бях залял вода отгоре...
Колега, каква марка и модел е твоя лаптоп? Аз ходих при тази фирма от линка и си поръчах за моя. А колегите на работата са поръчвали за друга марка и модел лаптоп. Мога да ги питам да проверят и за твоя. Знае ли човек откъде може да изскочи заека :roll:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Помощ за клавиатура на лаптоп

Мнениеот parno » Нед 30 яну 2011 10:18

колеги на моя клавиатурата му се е набила с мръсотия :?
ако го издухам с компресор - например тези на шел с които се помпят гумите дали ще има проблеми?

Потребителски аватар
boar
Автомобил: Golf III
Двигател: ADZ 1995

Мнениеот boar » Нед 30 яну 2011 10:39

Всеки един сервиз за техника могат да ти сменят клавиатурата,поръчват ти я от производителя и ти я монтират ,повече от 40 50 лв няма да ти вземат :beer

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 30 яну 2011 10:45

искам да си я почистя не да я сменям

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Нед 30 яну 2011 11:50

parno написа:искам да си я почистя не да я сменям

С прахосмукачка става,ама на ниска степен да не издърпа и копчетата :да: а клавиатурата на щайга компютър просто с отверка въртиш копчетата нагоре и те изкачат,почистваш всички и ги слагаш,това го видях един път в ПЦ Мания и има голям ефект :applause:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 30 яну 2011 19:48

parno написа:искам да си я почистя не да я сменям

Обръщаш надолу и минаваш през всички клавиши с леко потупване по задния капак.Падат трохи , косми и др.
Иначе около клавишите с клечки са уши .
Това е без разглобяване.като го разглобиш няма да питаш - лесно е вече и достъпно

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 30 яну 2011 19:52

разглобявал съм я вече и знам че не е най-ефикасното да я потупвам
питам конкретно за компресор!
друг вариант е флакон сгъстен въздух ама си мисля че ефекта би бил същия

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”