Проблем с губене на тоците
- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Проблем с губене на тоците
Здравейте колеги.Проблема ми е свързан с изчезващите токове на колата.Ходил съм при майстор който с вилка замери акумулатора каза че проблема не е от него.Замери също и динамото дали зарежда всичко е наред.Сутрин отключвам(с алармата) и ха да завърти ама не иска.Благодарности на колегата kombito1.9 че всяка сутрин идва да ми дава ток.Като запали и се покара колата акумулатора се зарежда и след това си пали лесно.Пробляма остава да е в някой консуматор.Имам вързани:Усилвател,аларма,радар декодерче,халогени(диодни са и не се пускат често).Изключих усилвателя пак същия х.й след това изключих и радарчето и халогените от цялата верига пак не иска да запали.Остава да изключа алармата и да видя дали тя няма прекалена консомация и дали точно тя не събаря акумулатора.Забелязах също че когато отворя вратата се вклчват аварийните но това си е от алармата НО при пуснат плафон и точно тези аварийни светлини плавона ми яко премигва.
Друг майстор ми каза да сменя кабела който служи за маса между предния капак и калника,защото някаква кола по същия начин не можела да пали.
ОФФ:проверил съм всички плюсове и минуси и всички се оказаха здраво хванати..... но не съм проверил точно това кабелче между капака и калника.
Друг майстор ми каза да сменя кабела който служи за маса между предния капак и калника,защото някаква кола по същия начин не можела да пали.
ОФФ:проверил съм всички плюсове и минуси и всички се оказаха здраво хванати..... но не съм проверил точно това кабелче между капака и калника.
Re: Проблем с губене на тоците
А защо не вземеш да замериш за утечки. Какви са тези майстори незнам. Няма да пиша обяснения защото има доста теми по въпроса.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
И ако махнеш кабелчето няма да запалиш!
Е.х ти и майстора!Измери утечката и пиши колко е! 
Е.х ти и майстора!Измери утечката и пиши колко е! 
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Ха ми той моя въобще няма кабел за маса на капака,как пали не знам
Тоя майстор му кажи да иде и да си завре дипломата в г*за
И при нас ги има такива "майстори"дето зада ти направят(не на мен)къси и дълги да светят заедно при двусекционнен фар(голф 3),казват,че трябва цялада инсталация да се преправи,а то се муши само едно мостче в бушониерата
Та към проблема:Откачи масата от акумулатора и замери последователно с уред,единия кабел на уреда го допираш до откачената клема,другия кабел на минуса от акумулатора.Това го правиш като включиш на амперметър.
При изключени консуматори не трябва да превишава 40-50 милиампера.Ако ги надвишава от някъде имаш утечка и ти дърпа тока.Нормалното е окло 10-20 милиампера.
Провери и като откачиш алармата,по някога и те правят мизерии.
Тоя майстор му кажи да иде и да си завре дипломата в г*за
И при нас ги има такива "майстори"дето зада ти направят(не на мен)къси и дълги да светят заедно при двусекционнен фар(голф 3),казват,че трябва цялада инсталация да се преправи,а то се муши само едно мостче в бушониерата
Та към проблема:Откачи масата от акумулатора и замери последователно с уред,единия кабел на уреда го допираш до откачената клема,другия кабел на минуса от акумулатора.Това го правиш като включиш на амперметър.
При изключени консуматори не трябва да превишава 40-50 милиампера.Ако ги надвишава от някъде имаш утечка и ти дърпа тока.Нормалното е окло 10-20 милиампера.
Провери и като откачиш алармата,по някога и те правят мизерии.
- dinkonikolaev
Мерси много колеги утре ще направя написаното от бате Стефчо по горе 
-
Хитко
- Автомобил:
- Двигател:
Ако ти отчете завишена консумация почни да вадиш бушоните един по един докато не изчезне консумацията на ток. После гледаш бушона които си извадил за какво е и почваш да търсиш :>
- Cypariss
- Автомобил: VW GOLF II
- Двигател: GU
Така за плафона имах подобен случай, при мен той е вързан с радиото и светлините в купето и в багажника и като усиля много радиото то спираше и плафона премигваше, оказа се че бушон ми е правил проблема. Провери си бушоните. Колегите са прави за отечката и са ти обяснили достатъчно така че нямам какво да кажа. Само да те попитам да нямаш някое CD, което като го махнеш да има диод, който да свети непрекъснато, защото един колега имаше на голфа си 3-ка и този тъп диод от cd-то му изтощаваше акумулатора и все го карам да си разглоби cd-то и да го прекъсне този диод, а той инат си откача акумулатора и това е. Надявам се да се справиш с проблема, успех ! 

- dinkonikolaev
Днес откачих минусовата клема и замерих с мултицет показа някаква стойност около 13-14мили ампера.После реших пак да пробвам закачих "амперметъра" но нищо не измери незнайно защо
Бушоните всички са наред наскоро ми попадна едно бушонно табло и смених всички които бяха китайчета.
ЦДто си го спирам и нямам диод който да свети.
Замерих съшо и какво напрежение се подава при палене и такива.
При изгасен двигател дава 12.63,при самото запалване слиза до кам 11 и нещо и вече като запали се качва на 14.52
Бушоните всички са наред наскоро ми попадна едно бушонно табло и смених всички които бяха китайчета.
При изгасен двигател дава 12.63,при самото запалване слиза до кам 11 и нещо и вече като запали се качва на 14.52

- Bai Sando
Tова сигурен ли си,че е 13-14 милиампера?Да не 130-140 милиампера,че някои уреди не изписват нулата на края
Ако е 12-13 е перфектно и не би трябвало да пада тока
Ако е 12-13 е перфектно и не би трябвало да пада тока

- Cypariss
- Автомобил: VW GOLF II
- Двигател: GU
dinkonikolaev написа:Днес откачих минусовата клема и замерих с мултицет показа някаква стойност около 13-14мили ампера.После реших пак да пробвам закачих "амперметъра" но нищо не измери незнайно защо![]()
Бушоните всички са наред наскоро ми попадна едно бушонно табло и смених всички които бяха китайчета.![]()
еми намерил си 13-14 мили ампера, сега трябва да намериш от къде ти ги дърпа успех !
за стойностите 12.63 и 14.52 са добри стойности все пак имаш музика добре е. просто мери по-настойчиво.
- dinkonikolaev
Значи искам да отбележа нещо което забравих в горния си пост.Когато мерих колата беше отключена и дефакто с извадена клема алармата не работеше.Ако е цялата философоя от самата аларма ще я изрежа мамицата и
Измислих нещо друго.Тая вечер да махна акумулатора и устре сутринта като го сложа ако запали значи проблема не е от самия акумулатор а от алармата(другите неща ги изключвам на 100%) и ще играят резачките...
ОФФ:Стефчо плашиш ме бре човек как 130-140 мили ампера
не вярвам....
Измислих нещо друго.Тая вечер да махна акумулатора и устре сутринта като го сложа ако запали значи проблема не е от самия акумулатор а от алармата(другите неща ги изключвам на 100%) и ще играят резачките...
ОФФ:Стефчо плашиш ме бре човек как 130-140 мили ампера
- Bai Sando
Замери и със алармата
Нали ти казвам,на няки уреди не изписва нулата на края и някои хора се бъркат.
Ако е само 13-14 милиампера си супер.Според производителите на акумулатори до 40-50 милиампера постоянна консумация е нормално
И още нещо: несъм Стефчо,бре Динко
Сашко съм 
Ето подобна тема..http://www.google.bg/url?sa=t&source=we ... _A&cad=rja
Нали ти казвам,на няки уреди не изписва нулата на края и някои хора се бъркат.
Ако е само 13-14 милиампера си супер.Според производителите на акумулатори до 40-50 милиампера постоянна консумация е нормално
И още нещо: несъм Стефчо,бре Динко

Ето подобна тема..http://www.google.bg/url?sa=t&source=we ... _A&cad=rja
- dinkonikolaev
След още една гимнастика с смяна на акумулатори колата заопали от раз.Сложихме моя на другата кола........не завърта изобщо.Мерря го и е 14 волта при запалена при изгасена 12 и нещо......Проблема се оказа акумулатор.Но не бързам да заключвам за сега.Ще видя утре дали с този другия акумулатор(на заем от комшийската ладичка)ще запаля.Ако запаля сутринта проблема е в акумулатора ако ли не проблема ще е в утечка която топи и хубавите акумулатори.Утре ще пиша какъв е бил проблема.
ОФФ:SANDO1 останал съм в заблуда бре човек
ОФФ:SANDO1 останал съм в заблуда бре човек

-
valku
- Автомобил: VW Passat B5 1.9 TDI
- Двигател: AFN
Имах същия проблем на пасата. Веднъж се оправи при почистване на клемите. Веднъж при зареждане вкъщи и накрая го смених и си реших проблема. Сега само ми е проблем когато е студено и когато пусна CD-то и когато усиля и на бас прекъсва а когато е топло всичко е наред.
Та моя съвет е замери дали няма някаде утечка. Ако всичко е наред виж клемите или в краен случай кабелите. Дано съм помогнал. 
-
Хитко
- Автомобил:
- Двигател:
Данеби да сте го сложили на някой дизелак? Между другото има ли вода в акомулатора ти(ако не си с тез новите говна)?dinkonikolaev написа:След още една гимнастика с смяна на акумулатори колата заопали от раз.Сложихме моя на другата кола........не завърта изобщо.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”