Рециклиране на дебитомер(с клапа) ...каде?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Re: Рециклиране на дебитомер(с клапа) ...каде?

Мнениеот Sharky GTI » Съб 29 яну 2011 15:55

...колеги днес получих платката за дебитомера,направена е 1:1 с оригиналната и човека е много точен.Вчера му звъннах и му казах номера и веднага ми я пусна.В момента я монтирам и ако всичко е точно привечер трябва да тествам :mrgreen:
Поздрави.

4rum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4rum » Съб 29 яну 2011 20:37

:applause: успех
пусни една снимка на новата платка

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Нед 30 яну 2011 18:45

...колега нали все бързам и забравих да снимам дебитомера заглобен и нещата едно по едно,осетихсе чак като вече го бях залепил с силикон пластмасовия капак отгоре черния.Та плочката заспа направо и колата е патрон,върви мн добре не замисля и пресецва при подаване на газ и в целия диапазон от обороти е перфект... но проблема с тихите обороти си остана :banghead: .Пусна ли газта оборотите падат и мотора направо гасне,на място в движение както и да е все тая... гасне :( .Та аз продължавам нататак... ТПС,днес 2 часа молих един приятел да свалим ТПС-а на неговото 2Е което си даржи и няма проблеми с тихите та утре ще сменям да пробвам.Събрал съм вече 3 ТПС-а дано един от тях поне даде + резултат и мотора задаржи обороти и да фана да си купа един нов па да е колкото ще пари... направо така неможе да се кара градско и несе издържа :banghead: .

4rum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4rum » Пон 31 яну 2011 16:06

как няма емот за рев scare

ptalex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ptalex » Сря 16 мар 2011 1:45

Здравейте, днес и аз получих нова плочка за дебитомер за 2Е двигател,номер на старата плочка 288 310 503 от г-н Узунов от Пловдив.

Бих искал да опиша процедурата по демонтажа на старата и монтажа на новата за да е по ясно на всички във форума.

-Демонтаж на плочката с металната пластина от дебитомера - Става със сваляне на плъзгача след разхлабване на болта с ключе 7 (малко неудобно за работа поради размерите на вложките, заменено с болтче със вътрешен шестограм) и откачане (разпояване- в зависимост от модела)на проводника от него, откачане на проводниците на температурния датчик ,сваляне на куплунга със токоснемащите пластини (държи се на 4 винтчета).

-Демонтирането на старата плочка от металната пластина става с нагряване с пистолет за топъл въздух, макетно ножче и малко търпение. Изисква доста нагряване за да се отлепи здрава.

-Почиства се останалото от металната пластина лепило с финна телена четка или ситна тел за чинии.

-Залепването на новата - със сликон за автогарнитури (черен или червен), 8 броя малки капчици разпределени по повърхността на новата плочка, много лек натиск и повече приплъзване наляво, надясно, нагоре и надолу, за да излезе излишния силикон. Внимателно се допира до пъпките фиксиращи мястото на плочката - 3 на брой.

С това процедурата е завършена, изчаква се около 3-5 часа за да се втвърди силикона и може да се монтира на дебитомера по обратния ред и да се пристъпи към настройка.

Специални благодарности на bonecrusher от ауди клуба за контакта с г-н Узунов

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=63229&st=0

ptalex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ptalex » Сря 16 мар 2011 20:59

Относно тпс, дебитомери и други части търсете фирма Спектроматик, имат и магазин в софия.Нямам идея дали не са китайски,но предлагат доста голям асортимент на авточасти с горивната уредба, включително и механични дебитомери на LUCAS.
Надявам се да съм бил полезен на колегите спредния ми пост....
:beer

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Чет 17 мар 2011 1:57

Stenly написа:Толкова ли няма дебитомери да се продават втора ръка? От ПБ също върши работа.

Не сум сигуренн,но ПБ не беше ли само с тпс,а ПФ имаше дебитомер :oops:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”