Проект за 9А двигател

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
sin orel C20XE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проект за 9А двигател

Мнениеот sin orel C20XE » Нед 30 яну 2011 17:11

Никъде не видях да съм дал квалификация на колата ти, нали така?
А до колата от тенекия за сирене, нея не я мисли, отдели още толкова парички за тунинг и пак пиши, да видиш колко върви консервата!

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Нед 30 яну 2011 17:31

Незнам що се ме бутате у тунинга и колата ми е на стоиност 15 хилки и не е 400коня ДА.Парите са даван за надежност комфорт малко екстри и едно симпатично двигателче.

aPolo 6612
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aPolo 6612 » Нед 30 яну 2011 19:28

Нищо лошо няма има хора които седят на едно място и дават луди пари за да го правят има и хора които дават и повече пари за да летят и да има развитие. Лично мнение на всеки шофьор. Въпросът пак казвам е че човека иска да си засили колата, а някой почна да се обяснява как си копувал части за голфчето за 5000 лева и поради този факт неможе да си засили колата...

П.С: Към автора на тема: Събирай пари, а през това време свиквай с колата :) Поздрави

Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paco » Нед 30 яну 2011 20:38

Само да вметна, че въпросния мотор от "праисторията" е един от най-надежните създавани от ВАГ :wink: Лично го предпочитам пред 1.8 20V(заради главата) и 1.8 16V (заради кубатурата). С правилен подбор на железа се трансформира в строкър 2.1 16V :bowdown Не на последно място е и факта, че в щатите има ужасно много ковани части в наличност за него, което е добре дошло 8) .

РАСО

aPolo 6612
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aPolo 6612 » Нед 30 яну 2011 23:11

Значи за такива мотори може много да си говорим не е единствения както го искарваш... Незнам от къде имаш информацията за сащ
какво имат за този мотор, но 1.8 20в първо върви стандартно много повече, а и с по малко средства става още по силен... Докато 9А с колко средства и кои части ще го накараш да върви чак толкова приятно... ???

Потребителски аватар
tontoni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tontoni » Пон 31 яну 2011 1:08

aPolo 6612 написа:Нищо лошо няма има хора които седят на едно място и дават луди пари за да го правят има и хора които дават и повече пари за да летят и да има развитие. Лично мнение на всеки шофьор. Въпросът пак казвам е че човека иска да си засили колата, а някой почна да се обяснява как си копувал части за голфчето за 5000 лева и поради този факт неможе да си засили колата...

П.С: Към автора на тема: Събирай пари, а през това време свиквай с колата :) Поздрави

Колега евала!
Относно темата прочетох я цялата и нищо не разбрах.Един си сложил това друг по евтино го купил и му се подиграва :lol: :lol: :lol: Аре стига бе!
Мисля да не отварям мотора.Кажете под колко компресия да го отворя за сигменти! колата е на 180 000 реални километра с удоволствие бих се пуснал с ремонтиран мотор пак СТОК и да видим колко ще съм назад. Ако сложа бутала от БМВ 1.8 ИС евтино ще излезне но сигорно ли е ? Мисля да полирам колектора за студения въздох (отвътре) да отворя малко отворите на главата където е за изпускане на изгорелите газове, някав кулектор 4-2-1 и някакви по големи дюзи.Какво ще кажете само за това?

един колега беше написал:
бих сложил валове от абф , според ме н диузите от мерцедес не са удачни (ъгала на впраскване не сащия като на 9а) има други неща които се правят по инжекциона :wink:
харесва ми :да:

За разпределителни ли става въпрос? Каква би била разликата?

П.П. Ако на сток мотор сложа спортен филтър и махна каталозатора ще има ли ефект?

Потребителски аватар
55555
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 55555 » Пон 31 яну 2011 2:03

paco написа:Само да вметна, че въпросния мотор от "праисторията" е един от най-надежните създавани от ВАГ :wink: Лично го предпочитам пред 1.8 20V(заради главата) и 1.8 16V (заради кубатурата). С правилен подбор на железа се трансформира в строкър 2.1 16V :bowdown Не на последно място е и факта, че в щатите има ужасно много ковани части в наличност за него, което е добре дошло 8) .

РАСО

Kолега с какъв размер бутало и колянов вал, 1,8 блока става 2,1 ? И има ли начин освен само с поръчкови железа това упражнение да се преработи от оригиналните ваг части по моргите.Примерно знам,че може да се ползва колянов вал и бутала от 9А и става 2,0 но с доста изтънели ризи и с по голяма възможност за прегряване но как е за 2,1 ? Ако вече не съм станал нагъл с въпросите си,би ли обяснил защо предпочиташ 1,8 блок да го преправиш на 2,1 а не 2,0 от 9А или АБФ?

Потребителски аватар
vr_mk2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vr_mk2 » Пон 31 яну 2011 9:03

PACO говори точно за 9А, а не за 1.8...

Потребителски аватар
Namesata

Мнениеот Namesata » Пон 31 яну 2011 9:56

За малко пари бих пробвал да тунинговам с два карбуратора от Алфа Ромео Жулиета.Ако имаш интерес смога да ти намеря два рециклирани карбуратора.

Потребителски аватар
tontoni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tontoni » Пон 31 яну 2011 10:14

Namesata написа:За малко пари бих пробвал да тунинговам с два карбуратора от Алфа Ромео Жулиета.Ако имаш интерес смога да ти намеря два рециклирани карбуратора.

Колега имал съм проблеми с карбове и съм ги намразил тотално!

Пак никои не ми отговори на въпроса малко по горе :?
Евтин тунинг чип, махане на катализатор и спортен филтър?

Потребителски аватар
Namesata

Мнениеот Namesata » Пон 31 яну 2011 10:43

5-10коня прекосили.На 9А незнам къде ще му сложиш чипа.
Друг вариянт е глава от КР и инжекция,портване,механични повдигачи :twisted:

Потребителски аватар
tontoni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tontoni » Пон 31 яну 2011 10:46

Namesata написа:5-10коня прекосили.На 9А незнам къде ще му сложиш чипа.
Друг вариянт е глава от КР и инжекция,портване,механични повдигачи :twisted:

Колега колата е с полумеханична инжекция (джет троник). Няма значение чипове има :wink: . Става въпрос ,че ако махна катализатора ще имам ли проблем с ланд сондата? С друг автомобил направих тази грешка махнах го и колата буквално умря и дигна разхода поне с 2Л. Оказа се ,че трябвало и ланд сонда за без кализатор за да има ефект.

Потребителски аватар
Namesata

Мнениеот Namesata » Пон 31 яну 2011 10:55

Твоя инжекцион незнам дали може да се мапне с шестограм ,отверка и ключ 10.
Кажи каква мощност търсиш от двигателя за да те насочат има по запознати от мен.
400-600лв валове 10 коня +
механични повдигачи съм чувал че изкарват около 20 коня(не твърдя че е така).

Потребителски аватар
tontoni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tontoni » Пон 31 яну 2011 11:00

Namesata написа:Твоя инжекцион незнам дали може да се мапне с шестограм ,отверка и ключ 10.
Кажи каква мощност търсиш от двигателя за да те насочат има по запознати от мен.
400-600лв валове 10 коня +
механични повдигачи съм чувал че изкарват около 20 коня(не твърдя че е така).

Максимални коне за минамални пари това е точния отговор :) .Ще имам ли проблем с ланд сондата ако махна катализатора?

Потребителски аватар
Namesata

Мнениеот Namesata » Пон 31 яну 2011 11:10

Не съм запознат и не мога да кажа с сигурност.Според мен няма да има проблем ламбдата е преди катализатора.

Върни се в “Силов тунинг”