Внимание - опасни пътища в Бургаско!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Внимание - опасни пътища в Бургаско!!!
Пояснявам за колегата крис 11 - намалих скоростта заради патрулки, а не заради завои, и то не рязко а плавно- но ефекта беше че все едно набивам рязко заради леда, но леда не се виждаше, иначе за спиране чрез скоростите ми е ясно, ама като си мисля че е сухо - за какво да спирам чрез скоростите. Дано вече да е ясно!
- dj_runner
- Автомобил:
- Двигател:
Колега точно при това време , което разказа ти , направихме 3 дрифта с Микробус с висок таван , беше много страшно и то на горнище на пътя Бургас-Маринка , няма да забравя този случай.. 
Стига сте дразнили колегата бе , такива като вас които дават Акъл правят най-много ПТП-та! Всеки кара автомобила си както може , но на заледен път нищо не може да направи даже и да си с Джип 4x4. Леда си е чиста пързалка , трябва да си с вериги , друго спасение няма , грайфера не помага !

Стига сте дразнили колегата бе , такива като вас които дават Акъл правят най-много ПТП-та! Всеки кара автомобила си както може , но на заледен път нищо не може да направи даже и да си с Джип 4x4. Леда си е чиста пързалка , трябва да си с вериги , друго спасение няма , грайфера не помага !
-
- Автомобил:
- Двигател:
И относно колегата, който го дразнят такива шофьори като мен - много противоречия нещо: в началото ми викаш "такива като тебе дето карат със 120 са опасни през зимата и т.н." , после ми казваш "най-много ме е яд на шофьори като теб, дето карат зад тирове" .Значи нека ти кажа аз кои са опасни на пътя - мотористите , които не се виждат и за секунди се озовават до теб изпреварвайките без да си ги видял, за мен са самоубийци, такива които тръгват да изпреварват независимо че има насрещно движещ се срещу тях, такива които минават на червен сигнал на светофара, такива които ти секат пътя, не дават предимство и т.н. А ако те дразни някой водач, на който не му се изпреварва тир - ти си много нервен водач, и най важното - къде ще се озовеш като изпревариш тир - след няколко км пак ще ти се изпречи някой тир. Просто трябва да пътуваш с удоволствие , бавно и спокойно, с готина музика ... и да пристигнеш до целта. Тия рискови изпреварвания ти докарват най-много 20,30 мин по рано пристигане до съответното място.Точно такива като мен казват че са най-безрасъдни, но аз лично съм на мнение че това са тия с бмв 3-ка тип циганска мечта, това са най-агресивните хора лично за мен!Всяка втора катастрофа е с такова бмв - обърнете внимание!
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Ние с Голфовете сме културни!!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Такива като мен - имам предвид голфаджии, защото обикновено нас ни изкарват най-нахални и опасни и т.н. Колега - не ме дразнят - по-скоро дори ми доставя удоволствие да споря , особено като знам че съм прав. И още нещо - зимните гуми са за сняг , а не за лед! И все пак в случая аз съм с гуми за 4 сезона!
golf_td написа:И относно колегата, който го дразнят такива шофьори като мен - много противоречия нещо: в началото ми викаш "такива като тебе дето карат със 120 са опасни през зимата и т.н." , после ми казваш "най-много ме е яд на шофьори като теб, дето карат зад тирове" .Значи нека ти кажа аз кои са опасни на пътя - мотористите !
ти или се правиш че не разбираш или наистена не си никакъв шофьор.
това че незнаеш как да се дръпнеш назад 10 метра от тира, не значи че те карам да вдигнеш 200 км/ч.
колко са опасни мотористите незнам -- аз съм моторист и не мога да кажа(пристрастен съм)

всеки който не спазва законите е опасен, но и всеки който няма толерантност към другите пак е опасен.
golf_td написа: И още нещо - зимните гуми са за сняг , а не за лед! И все пак в случая аз съм с гуми за 4 сезона!
зимните гуми не са за сняг , а за по ниски температури.
под 6-7 градуса се препоръчват.сега ще кажеш ами то и лятото вечер може да стане по студено.
затова ти отговарям направо -- затова се казват зимни гуми.
ПС. айде живей си живота както искаш и със здраве , не съм аз човека дето ще ти прави наклон на чепа.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами да , да спрем спора , явно всеки си има специфичен начин на каране , има колеги които подкрепят мен, има такива които смятат че ти си прав, няма значение.Надявам се повечето които са чели от начало темата ми са разбрали какъв шофьор съм или поне имат някаква представа. За толерантност на пътя - много общо понятие. Пък и това дали ще изпревариш тир или не - не мисля че е основно нещо което те прави голям шофьор или не.Аз лично мисля че обясних - няма голямо значение и геройство да изпревариш тир или автобус или каквото и да е,просто след някоко км със сигурност ще имаш някой друг бавнодвижещ се.Ако си в двупосочно - карай си със средна скорост и ще пристигнеш нормално, ако предприемаш рискови изпреварвания - и си мислиш че си голяма работа - голяма грешка!Но и аз няма да те уча какво да правиш.Всеки знае себе си,но трябва и да знае че не е сам на пътя и пътя не е само негов, а на всички участници в движението.Преди курсовете бяха по 3 месеца и не се ставаше така лесно шофьор , сега куцо и сакато с 8-ми клас кара кола, ама карането не е просто ръчкане , а изисква и мислене .Колкото и да говоря все тая - резултата е налице , гледайте статистиките и това е ФАКТИТЕ СА СИ ФАКТИ!