Радиаторче пред дясната гума
Радиаторче пред дясната гума
Здравейте колеги, имам пасат 1,9ТДИ 116к.с. 2000г. днес го ударих и е засегнато въпросното радиаторче. Въпросът ми е за какво служи и приблизително каква му е цената?
- boreto1977
- Автомобил: passat 3BG T4 Caravelle syncro
- Двигател: AVF 2003 ACV 2001
Re: Радиаторче пред дясната гума
засегнал си интеркулера ,ако е спукан ще усетиш намаление на мошността на колата и ще пропушва доста черен пушек 
п.с. грешка
кулера е пред лявата гума -а пед дясната малкото радяторче май беше някакъв топлообменник за охлаждане на горивито което се връща в резервоара
,но не съм много сигурен .нека и други колеги се изкажат 

п.с. грешка

Благодаря, и аз подозирам, че е за горивото. Мн е деформиран но не виждам течове за сега
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, ти горивото не го мисли, а я виж дали ти духа климатика студено още.
- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
ще види дали му духа климатика ама малко по-натам като се стопли над 5-6 градуса иначе няма да тръгне
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
в лявата страна е кулера ,а в дясно е радиаторчето за охлаждане на автомобил след гасене-при много загрял двигател се включва ел.помпа която върти водата през радиаторчето докато се охлади 

- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
niks76 написа:в лявата страна е кулера ,а в дясно е радиаторчето за охлаждане на автомобил след гасене-при много загрял двигател се включва ел.помпа която върти водата през радиаторчето докато се охлади

niks76 написа:в лявата страна е кулера ,а в дясно е радиаторчето за охлаждане на автомобил след гасене-при много загрял двигател се включва ел.помпа която върти водата през радиаторчето докато се охлади
Ники позволи ми да не се съглася от дясно си е точно радиаторчето на охлаждането на горивото, може да се ползва и за това което казаваш затова незнам. Ако е спукано ще губи антифриз ако му работи коретно клапана който разделя охлаждането на двигателя и охлаждането на горивото. Аз така и не разбрах кое точно командва този клапан(управлява се с вакум а той идва от Н18)Ел. помпата би трябвало да се включи когато температурата на горивото премине 70 градуса поне по описание.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
на лято в горещините си подгони колата и угасиш ли я ще чуеш помпата сама да се включи;на 70градуса даже и намерения няма за включване на тая помпа-кръга върти през главата и горивото и практически охлажда мотора а не горивото 

-
- Автомобил:
- Двигател:
niks76 написа:на лято в горещините си подгони колата и угасиш ли я ще чуеш помпата сама да се включи;на 70градуса даже и намерения няма за включване на тая помпа-кръга върти през главата и горивото и практически охлажда мотора а не горивото
абсолутно е така,

Както казах за след гасенето не споря защото незнам.Ето схемата на кръга
п.с Дословно от ElsaWin "Fuel cooling pump V166 - Activated when fuel temperature reaches approx 70 C". Става въпрос явно за работещ двигател, и наистина е така по показания на ВАГ.
малко off кое и как управлява позиция 20 на картинката.

п.с Дословно от ElsaWin "Fuel cooling pump V166 - Activated when fuel temperature reaches approx 70 C". Става въпрос явно за работещ двигател, и наистина е така по показания на ВАГ.
малко off кое и как управлява позиция 20 на картинката.
- Fr3nzY
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AFB V6 TDI
Колега това ли е въпросното радиаторче за което говорите ? Че и аз се чудя за какво е другото го разбрах какво е като го видях ,че е кулера.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Fr3nzY написа:niks76 написа:в лявата страна е кулера ,а в дясно е радиаторчето за охлаждане на автомобил след гасене-при много загрял двигател се включва ел.помпа която върти водата през радиаторчето докато се охлади
Колега това ли е въпросното радиаторче за което говорите ? Че и аз се чудя за какво е другото го разбрах какво е като го видях ,че е кулера.
да колега точно за това става въпрос.

Върни се в “Дизелови агрегати”