Внос на инвалид

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
vwp2
Автомобил:
Двигател:

Внос на инвалид

Мнениеот vwp2 » Нед 19 дек 2004 11:03

Здравейте
има ли някой които да е внасял автомобил на инвалид през последните 7-8 месеца? Сега ми предстои да извърша такова нещо и ми ноговорват страшни глупости. Най-фрапантното е че митото трябва да се плати а след това след 3 месеца ти го връщат. Дали не ме пързалят жестоко?

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Нед 19 дек 2004 15:34

Аз съм внасял не е задължително да плащаш на границата има фирми които ти стават гаранти за "скромната"сума от 80лева които после не ти връщат и не е нужно да плащаш :D
Ако те интересува друго питай :)

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Re: Внос на инвалид

Мнениеот guard » Нед 19 дек 2004 18:51

vwp2 написа:Здравейте
има ли някой които да е внасял автомобил на инвалид през последните 7-8 месеца? Сега ми предстои да извърша такова нещо и ми ноговорват страшни глупости. Най-фрапантното е че митото трябва да се плати а след това след 3 месеца ти го връщат. Дали не ме пързалят жестоко?

Ами защо предварително да си внасяш на инвалид......аз точно днес "Купих кола на баба ми"...........като ти трябва Телк с Мокър печат, служебна бележка че не е ползвала помощи, служебна бележка от митницата и декларация може да си напраскаш, че няма право инвалида да продава, заменя, залага и т.н колата. :wink:

Забравих да ти кажа.......ако имаш възможност гледай да го направиш това до края на годината......после финта не става................също така тази инвалидска работа е много готина.......нито данъци се плащат.........нито винетки.................нито ти дигат колата и имаш право да паркираш в центъра.......гъзария си е. :lol:

Потребителски аватар
marine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marine » Нед 19 дек 2004 18:59

Аз съм доста пресен откъм вноса на автомобил на инвалид.От миналата седмица.Ако те интересува нещо питай.Защото процедурата е доста продължителна и най на края като дръпнах чертата май май на кантар работата откъм финанси. :-)Но не се лъжи да плащаш митото, защото после няма да видиш пари.Ти да си виждал да връща държавата пари? Значи трябва да е внесена и да не е платено митото, а такива коли доста рядко се намират. Аз за 4 дни в София само две три намерих и то не такива каквито исках.
1.Може да вземеш с поръчка като дадеш данните на инвалида от личната му карта на някой дето внася коли или на фирма(автокъща) и те да я купят от чужбина на името на инвалида(договора за продажбата е между него и чужденеца) и после да я внесат на негово име.Но при тоя вариант колата не си я видял и каквото ти донесат това е, трябва да го вземеш дори и да не ти хареса.При този вариант спестяваш пари за ре-експорт който трябва да направиш ако я купиш от тук като мен.
2.Може да я купиш от тук, но митото не трябва да е плащано и после да направиш ре-експорт.Но такива коли както писах по-горе почти няма защото всяка фирма плаща веднага митото.Специално в София не се намират, защото Софииска митница вече не прави ре-експорти.Не знам защо но е така.Във Варна става и в Перник-мойта я взех от там.Може да се продава в София, но трябва фирмата вносител да не е Софииска и инвалида също.
3.Има и друг вариант който ми обясниха от една фирма в София, но трябва митото на колата да се покрива цялото от инвалида-900 щатски долара.Ако ги надхвърли се доплаща както аз ще доплатя 250 лева, ама то зависи и от курса на долара :-)
Та значи фирмата е платила митото и ти продава колата без него като в последствие на нея и връщат митото(приспадат и го при внос на друг автомобил), но както казах трябва митото да е под 900 долара защото ако е повече не може да се раздели на две и 900 да върнат на фирмата а другите да останат платени.
Ако не си разбрал нещо питай, защото нещо е трудно за обяснение в писмен вид :-)

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Нед 19 дек 2004 21:11

А каква е изненадата от нова година?
Някой знае ли? Щото някакви слухове се носят, че щяло да е до 1.4 и т.н... :roll:

vwp2
Автомобил:
Двигател:

Re: Внос на инвалид

Мнениеот vwp2 » Нед 19 дек 2004 21:52

ChampioN написа:
vwp2 написа:Здравейте

Ами защо предварително да си внасяш на инвалид......аз точно днес "Купих кола на баба ми"...........като ти трябва Телк с Мокър печат, служебна бележка че не е ползвала помощи, служебна бележка от митницата и декларация може да си напраскаш, че няма право инвалида да продава, заменя, залага и т.н колата. :wink:

Забравих да ти кажа.......ако имаш възможност гледай да го направиш това до края на годината......после финта не става................също така тази инвалидска работа е много готина.......нито данъци се плащат.........нито винетки.................нито ти дигат колата и имаш право да паркираш в центъра.......гъзария си е. :lol:

Какво означава "Мокър печат"? Каква е служебната бележката от мтиницата? И защо не става след нова година? Трябва ли да се пише нотариално пълномощно на вносителя?

Много ви благодаря за отговорите :twisted:

И последно - харесъл съм Пасат 1.6ТДИ, 92-93 г. Добър избор ли е? Ще ми докарат ли нещо под 500 хил. км? :roll:

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Нед 19 дек 2004 22:06

Мокър печат-Обикновен печат...само текстов....... Значи че е проверен и подпечатан......, а за служебната бележка от митницата......утре ще ходя да я взимам.........но ми показаха една подобна........говори се че инвалида не е вкарвал кола последните 3 години, не се води никоя кола на негово име.....дъра бъра........още дъра бъра........и това е.......само че е хубаво тези неща предварително да ги направиш.....за да не си губиш време после. :wink:

Мисля че правилно си се насочил към кола.......специално Дизел, ако си семеен човек и се нуждаеш от повече място за жена....3-4деца, Санбернар и 5-6куфара в багажника.......това е избора за теб, лично аз бих ти препоръчал 1.9ТД, мисля че е по-добрият двигател, а е и по-новичък.........за километрите, трудно ще намериш голяма кола- Пасат.......още повече дизел на по-малко от 300 000км, но пък важното е двигателя да е читав, не гледай какво пише на километража. :wink:

Потребителски аватар
marine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marine » Пон 20 дек 2004 10:43

Не мога да разбера как си решил - да я поръчваш или от тук да я вземеш.Иначе отиваш където ти е картотекиран инвалида с оригинала от ТЕЛК и ксерокопие.Там ти удрят на копието "мокри печати" и готово.
Ама ТЕЛК трябва да е минат максимум от преди 3 години.Иначе искат нов.Пълномощно също трябва.При всеки нотариус става.

Потребителски аватар
paro_k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paro_k » Сря 14 сеп 2005 13:47

Тук има доста написано, ама трябва човек да се рови: http://forum.mitnica.com/viewforum.php?f=6

Потребителски аватар
SkyWalker
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот SkyWalker » Пет 16 сеп 2005 0:12

Много як саит!!!

Потребителски аватар
inoi
Автомобил: VW Golf III
Двигател: AFT 1996
Контакти:

Мнениеот inoi » Пет 16 сеп 2005 8:59

ChampioN написа:Мокър печат-Обикновен печат...само текстов....... Значи че е проверен и подпечатан......, а за служебната бележка от митницата......утре ще ходя да я взимам.........но ми показаха една подобна........говори се че инвалида не е вкарвал кола последните 3 години, не се води никоя кола на негово име.....дъра бъра........още дъра бъра........и това е.......само че е хубаво тези неща предварително да ги направиш.....за да не си губиш време после. :wink:

Мисля че правилно си се насочил към кола.......специално Дизел, ако си семеен човек и се нуждаеш от повече място за жена....3-4деца, Санбернар и 5-6куфара в багажника.......това е избора за теб, лично аз бих ти препоръчал 1.9ТД, мисля че е по-добрият двигател, а е и по-новичък.........за километрите, трудно ще намериш голяма кола- Пасат.......още повече дизел на по-малко от 300 000км, но пък важното е двигателя да е читав, не гледай какво пише на километража. :wink:

Да де адаш обаче 1,9 не става да го вземеш на инвалид :(

Тъй като и аз съм пред внос на а-л на инвалид искам да те попитам тази служебна бележка от митницата мога ли да я взема преди да е внесен автомобила?

ivan4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan4o » Пет 16 сеп 2005 9:12

Колега, служебната бележка се взима от "Социално Подпомагане" или там както се казва по местоживеене на инвалида :wink:

Потребителски аватар
inoi
Автомобил: VW Golf III
Двигател: AFT 1996
Контакти:

Мнениеот inoi » Съб 17 сеп 2005 9:33

ivan4o написа:Колега, служебната бележка се взима от "Социално Подпомагане" или там както се казва по местоживеене на инвалида :wink:

Тая вече я имам, но май трябва и някаква от митницата или аз погрешно съм разбрал?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 17 сеп 2005 14:56

Сори за оф топика , ама като прочетох , че не се намират коли без платено мито ;Продавам Голф 1,6Ми 1993г. 4 врати, км към 190 хиляди -ел.стъкла,аларма,музика,черен металик още е с немския номер .
нов внос Без Платено мито е. Цена без мито 4300 лв
От Варна съм

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”