Разход/бензин голф2 -2.0 115 коня

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
BoBiT86
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1600

Re: Разход/бензин голф2 -2.0 115 коня

Мнениеот BoBiT86 » Сря 12 яну 2011 19:22

mania написа:Честито, колега ;) Според мен рзаходът е приемлив вече ;) Моето 2.0 АГГ дава горе-долу такъв. Предполагам, че ако караш по-дълго и успява да загрее ще го свали още доста.

Със сигурност ще падне защото го карам всеки ден по 2 км в едната посока студен,но сега разхода вече е по-приемлив

pistarkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pistarkata » Съб 29 яну 2011 18:08

Здравей колега.Радвам се , че си успял да заситиш гладната дволитровка :) или поне в рамките на разумното откъм финанси.Аз карам Сеат Ибиза със същия двигател 2.0 115 к.с. 97 година.Мотора ако не се лъжа е с код АГГ.Забелязвам че, за 200 км. стрелката от пълен до горе резервоар отива на средата ( по каталог обема на резервоара е маи 47 литра) тоест към 22-3 ми е изгорила - говорим за градско , зимата(засечена в периода когато беше най-студено преди няколко дни) от вкъщи до работа( 7км ).Проблема с големия разход май го имам и аз.Когато купих колата и отидох на диагностика ми казаха , че ламбда сондата давала грешка .Така и не разбрах какво точно значи това ( неработеща содна или проблеми при отчитането ).Не се наех да я сменям, защото от сервиза ме успокоиха , че не е фатално.Сега се замислям дали и аз да не мина по трънливия път , който ти си извървял.Приемам всякакви съвети и мения.Странното е , че на бордовия компютър средния разход е 9,3 ? Може ли да му се разчита или си най-добре, както някой от колегите беше казал - да се тества на дълъг път?Предварително благодаря на отзовалите се.

pistarkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pistarkata » Нед 30 яну 2011 12:58

Пропуснах да допълня.Нормално ли е за 7км и 1,2 минути работа на място преди тръгване - колата да не загрее.Стрелката на температурата не помръдва от най-долно ляво положение?Въпроса ми е ако имам повреден термустат как мога най-лесно да го диагностицирам , тъй като мястото където се намира е доста неудобно и една подмяна си е доста разглобяване.Предполагам в сервиз труда ще е доста повече от себестойността на самия термостат.
ПС: парно имам , започва да духа след време като загрее напълно колата.Автомобила е с климатик ако това има някакво значение.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Нед 30 яну 2011 16:43

pistarkata написа:Пропуснах да допълня.Нормално ли е за 7км и 1,2 минути работа на място преди тръгване - колата да не загрее.Стрелката на температурата не помръдва от най-долно ляво положение?Въпроса ми е ако имам повреден термустат как мога най-лесно да го диагностицирам , тъй като мястото където се намира е доста неудобно и една подмяна си е доста разглобяване.Предполагам в сервиз труда ще е доста повече от себестойността на самия термостат.
ПС: парно имам , започва да духа след време като загрее напълно колата.Автомобила е с климатик ако това има някакво значение.

Нормалн озагрява за около 7 минути, ако е топло навън или ако е студено, но не си пуснал парното. Предполагам с изряден термостат не е така, но ако е малко попрецакан (като моя) докъто загрее не тябва да пускаш парно. Иначе за 7 мнути с нормално каране сметни колко км са, аз не съм смятал за колко км ми загрява )

pistarkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pistarkata » Нед 30 яну 2011 22:53

Ами ще проверя още утре за времето но така като гледам - точно за около 7,8 мин. ми отнема за да стигна до работата си.Тоест тъкмо да загрее и аз я угасям.Сега разбирам и друга грешка.Пускам веднага парното - поради простата причина ,че прозореца зимно време е запотен като вляза в колата.Благодаря за инфото колега.При теб как варира разхода? Надявам се да нямаш проблемите , които описах по горе.Поздрави.

Потребителски аватар
M-I-T-A-K-A
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот M-I-T-A-K-A » Пон 31 яну 2011 12:56

При тези километри които минавате 2 - 7 и я гасите ,незнам чесно казано какъв разход очаквате да ви даде тоз мотор!
Аз също я карам по 3-4 км и я гася ,ама тогава хич и негледам колко е изгорила!Ако искате няква реална стойност на разхода я покарайте докато загрее както трябва колата и после следете разход!
Аз съм гледал моментен разход на място ... като я запаля ,днес например ми отчете 5.0 след минута стана 2.3 и тръгна!Стигнах на работата ми на 3 км и вече показваше 1.5 на място разход а стрелката на температурата едва беше мръднала!Така че на тези разстояния няма как да не гори хаивана той тъкмо вземе да влезе в час с температурите и ние ги гасим и после :horror: много гори :) ми ще гори!!!

А колегата с двойката с сменения мотор,вслуша ли се в съвета за генерацията на гърнетата??? Това също и действа наистина все едно са запушени,така че ако си с малките още замисли се !Успех!

BoBiT86
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1600

Мнениеот BoBiT86 » Вто 15 фев 2011 22:17

Така ще направя с генерацията,при първа възможност ще я сменя,че и сега разхода не е малък.Сега вече ми падна на 15/100 градско,без ламдата излиза 24/100 това не е точно засичане защото чакам да стигне резервата като я след винаги на равно в гаража и като стигне резервата засичам колко съм минал,но това е приблизителен разход който както каза колегата за този мотор и за това разстояние в тоя студ си е нормално 15/100,а предишното 24/100 си беше :screwy

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”