Nisan Micra vs Opel Corsa - при покупка..

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Nisan Micra vs Opel Corsa - при покупка..

Мнениеот radi_nrj » Сря 03 ное 2010 13:46

steli написа:Имам наблюдения на Микра 99г.Произвеждат ги в Англия а не в Корея.За навъртяни около 30000км. в България още нищо не се е разхлопало.Сега ще се сменят задни накладки.Дв. е 1.3 16V 75 кс. и разхода е под 6/100 според собственика и.Тои я кара смесено,като преобладава извънградското.Все още няма никъде избила ръжда.Каръл съм колата и твъдя,че дърпа много добре за кубиците си.

На шурея на жена му взеха служебно Nissan Note и е 95% Renault Modus сглобено в Шефилд от Бангладешци. Аз имам алергия от френски коли :roll: :roll: :roll:

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Сря 03 ное 2010 15:34

produxan написа: Да не говорим за подръжка на нисана и хондата най-вече хондата е доста скъпичка при това 1.4 - 75 коня и 1.4 ВТЕК - 90 коня не са от най-икономичните за града и нямат кой знаи каква динамика .
Колега нищо лично, ама втек 1.4 -90 нЕма, оттам всеки да си прави извода кога си поддържал Хонда :)
Динамиката е като на кола с 90 кончета с бонуса, че не се плаши да дигнеш 6000 оборота и малко отгоре :)
Вярно е много скъпа поддръжката - 7лв маслен филтър, 10 въздушен, ангренаж + ролка gates - 150 (ако не държиш на марка има и за под 100 комплекта)
части немаше и/или бяха скъпи преди 4-5 години. В момента по-трудно се намират единствено по-едри неща, за които си има морги работещи само с конкретната марка. Говорим за модел на почти 15 години не на 1-2, турци, корейци и китайци не спят...

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 03 ное 2010 15:52

restless написа:
produxan написа: Да не говорим за подръжка на нисана и хондата най-вече хондата е доста скъпичка при това 1.4 - 75 коня и 1.4 ВТЕК - 90 коня не са от най-икономичните за града и нямат кой знаи каква динамика .
Колега нищо лично, ама втек 1.4 -90 нЕма, оттам всеки да си прави извода кога си поддържал Хонда :)
Динамиката е като на кола с 90 кончета с бонуса, че не се плаши да дигнеш 6000 оборота и малко отгоре :)
Вярно е много скъпа поддръжката - 7лв маслен филтър, 10 въздушен, ангренаж + ролка gates - 150 (ако не държиш на марка има и за под 100 комплекта)
части немаше и/или бяха скъпи преди 4-5 години. В момента по-трудно се намират единствено по-едри неща, за които си има морги работещи само с конкретната марка. Говорим за модел на почти 15 години не на 1-2, турци, корейци и китайци не спят...

Ми не си прав, аз съм бил собственик на 5та генерация като твойта до фев 2009г, супер зле е поддръжката дори при Омбре... Никак не е кола за жена, позицията е ниска и екстра като регулиране седалките по височина трудно ще видиш. Освен това като габарити никак не е малка, междуосието й е близо 2,60м. А в 6та генерация, японките, тоя мотор 1,4 хич не е като д15б2, по-бавен е и повече харчи, въобще :не:

ПП: Аз лично съм твърдо за Корса Ц, само добри впечатления от нея, скока спрямо Б е огромен :да:

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Сря 03 ное 2010 16:21

hooligan_sk написа:Ми не си прав, аз съм бил собственик на 5та генерация като твойта до фев 2009г, супер зле е поддръжката дори при Омбре...
знам че си бил ), явно си имал проблеми, пиша че консумативите не са скъпи, колко на кого ще платиш за диагностика - въпрос на избор. части се намират ако човек потърси преди д акупи от първото място - според мен.
Като говорим за жени - там на първо място е субективното харесване, неща като колесна база и т.н. са някакви имагинерни стойности ;)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 03 ное 2010 16:27

restless написа:
hooligan_sk написа:Ми не си прав, аз съм бил собственик на 5та генерация като твойта до фев 2009г, супер зле е поддръжката дори при Омбре...
знам че си бил ), явно си имал проблеми, пиша че консумативите не са скъпи, колко на кого ще платиш за диагностика - въпрос на избор. части се намират ако човек потърси преди д акупи от първото място - според мен.
Като говорим за жени - там на първо място е субективното харесване, неща като колесна база и т.н. са някакви имагинерни стойности ;)

Не съм имал проблеми, никога не е аварирала, просто съм си фен на колите и мразя дори нещо дребно да има и да не мога да го оправя! Колесната база е много важна, като се окаже че неможе да я паркира тая кола, сивика не е малък, той не е в класа на поло/корса, а в следващия, а това е кофти за жена! :да:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 03 ное 2010 17:09

Микра :012:
На мойта мацка специално вече я имаме 3 години,и много и се кефи.Нищо освен консумативи не сме правили,с двигател 1,5 дизел е и е доста спъната но си е перфектната женска градска кола

На 100% съм убеден че на ЕНКАП тестовете,Микрата нбие Опела 4 на 0 -има невероятно здрави и големи носещи греди плюс големи тръби като от скеле mhihi във вратите.А ето какво съм поправял,разлепи се джама,десния щото женска работа-зимата замръзнал ама напиняме :beat_butt2 ,опрайх го и след нема и 5 дена пак същото напрай :shock .сега си седи вечно затворен за назидание :applause:

Иначе нищо друго.Между другото мойта е от последните 2001 година дизел и я зех тогава преди 3 години за 3200 от Хасково :shock .Нема клима,е тва и е болката,ама скутеризирах жената за лятото за по лесно mhihi.Все още тая година и мотор са си по 4-4500 :shock :shock :shock -3 години след това :shock

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Сря 03 ное 2010 20:47

Оплела е евтин от към поддръжка, имам наблюдение над такава кола, евтина, икономична, здрава бих казал, гние от към задните пластмасови вежди!!!!!

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Сря 03 ное 2010 21:01

аз съм за Микрата с двете ръце
:да:

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Нед 30 яну 2011 16:26

Резултат - Микра 1.0 :) Засега е ок. :bowdown :deal heavy metal zork

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Нед 30 яну 2011 20:19

Сивика е 5 класи над тия.Нисана мисля, че е с верига ако е бензин но е хубаво да се внимава защото от тия години започва намесата на Рено!!!Сивик 6-та генерация която се води е определено по-добрата оферта ако е читав, ако е произведен в япония пък си хванал ........... за шлифера.Ако пренебрегнем външния вид след него бих взел Микра и на последно място Корса, поради несигурната електроника и дребните но ш..ни дефекти които дава понякога :banghead: .Единственото като минус при Сивика специално е че е възможно д аима поява на ръжда, което си е гадно..........Корсата не се коментира.Проблема с частите според мен вече е мит поддържал съм японски автомобил и както един колега по-горе се изрази проблема е в намирането на по-едрогабаритните части-самото време е повече защото не са толкова разпространени в Бг , иначе консумативи, ролки ремъци, масла филтри,свещи има навсякъде.Да не говорим че в ибей има цени за които закупуването на стока от Бг се обезмисля напълно-единствено само времето е повече за доставка както казах.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Нед 30 яну 2011 20:55

eng написа:Сивика е 5 класи над тия.Нисана мисля, че е с верига ако е бензин но е хубаво да се внимава защото от тия години започва намесата на Рено!!!Сивик 6-та генерация която се води е определено по-добрата оферта ако е читав, ако е произведен в япония пък си хванал ........... за шлифера.Ако пренебрегнем външния вид след него бих взел Микра и на последно място Корса, поради несигурната електроника и дребните но ш..ни дефекти които дава понякога :banghead: .Единственото като минус при Сивика специално е че е възможно д аима поява на ръжда, което си е гадно..........Корсата не се коментира.Проблема с частите според мен вече е мит поддържал съм японски автомобил и както един колега по-горе се изрази проблема е в намирането на по-едрогабаритните части-самото време е повече защото не са толкова разпространени в Бг , иначе консумативи, ролки ремъци, масла филтри,свещи има навсякъде.Да не говорим че в ибей има цени за които закупуването на стока от Бг се обезмисля напълно-единствено само времето е повече за доставка както казах.

Резултата е написан - не са нужни допълнителни коментари в темата, сивика с кашкаваленото купе и ръждите на некой друг. :lock: Friday spam :delete

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Нед 30 яну 2011 21:44

StS написа:

Резултата е написан - не са нужни допълнителни коментари в темата, сивика с кашкаваленото купе и ръждите на некой друг. :lock: Friday spam :delete

Полека с катанците бе колега!!!Ти карал ли си Сивик за да даваш подобни изказвания?Да ръждата му е проблем, но купето е далеч от кашкавал и стои на пътя в пъти по-добре от конкурентите си в този клас (немските си конкуренти).
P.S.На корсата викаш купето е от немска руда,а? scare

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snejoky » Нед 30 яну 2011 22:58

С това дискусията приключи
StS написа:Резултат - Микра 1.0 :) Засега е ок. :bowdown :deal heavy metal zork

Мисля, че няма смисъл от още спорове и дрязги, за това :lock:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”