VR6 или ABF?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: VR6 или ABF?

Мнениеот niikoo_1 » Нед 30 яну 2011 3:23

butsefal написа: Основното ми любопитство е защо на едни ААА мотор не е направена модификация със 24 клапана... при положение че е доказано че при 4 цилиндровия мотор това е оптималното положение....

Ами, защо не са му сложили и би-турбо или комресор, като това е оптималното положение. Защо в ел.инсталациите се използва мед ами не злато, след като то е оптималното, защото панелите на масовите коли не са от карбон или алуминии след като те са по-леки и имат по-добри свойства от стоманата и т.н. и т.н. :mrgreen:

Отговора е прост всичко струва пари приятел, винаги се гони цена на крайния продукт за да може да се позиционира в правилната ниша и да има пазар за него. В много мотори, не са използвани опитималните техничеки решения, защото оптималните решения струват и оптимални пари...

24клапановата глава ще е почти 2пъти по-скъпа от 12клапанова.
VW са преценили, че към моментното състояние на пазара колата е достатъчно мощна и е нямало по-мощен хечбек на пазара и е било излишно да оскъпяват крайния продукт допълнително, защото кой би си купил нов Голф, който ще е по-скъп от автомобил по-висок клас седан или купе примерно -> трета серия с 2.8мотор или Ц-класа с 2.8 V6 или Ауди Б4/Б5 2.8 V6 :idea:

pe6kata написа:
Vento написа:

Пешка остави тъпите времена от зеперфс, които не винаги са верни.
Давам ти инфо от първа ръка читав сток АБФ дава на 400метра 16.1сек и то измерени на писта Божурище(на която резултатите са доста песимистични).

Че ВР6-цата върви повече е ясно едва ли има разумен човек дето ще го оспори.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 30 яну 2011 3:43

niikoo_1 написа:...Пешка остави тъпите времена от зеперфс, които не винаги са верни.
Давам ти инфо от първа ръка читав сток АБФ дава на 400метра 16.1сек и то измерени на писта Божурище(на която резултатите са доста песимистични).

Че ВР6-цата върви повече е ясно едва ли има разумен човек дето ще го оспори.

има хора и го оспорват постоянно. За времената съм съгласен абсолютно, както и това че в зеперфс понякога не са коректни.
като казвам че 1сек е разликата м/у читав абф и вр6 на 400м, имам в предвид реални времена, а не на база тоя сайт. Стоков вр прави 15.1-15.3
От кола до кола, па макар и сток има голяма разлика-имам в предвид оборудването, 3/5 врати и т.н. и т.н Нормално е да има и малък диапазон. Абф-а обикновено се върти около 16.3, въобще не оспорвам че си слизал на 16.1 :да:

аааа и за парите е така за съжаление. пример-за да свалят разходите, свалят от монтаж променливия всм. колектор :не:

Потребителски аватар
butsefal
Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
Двигател: RP AFN
Контакти:

Мнениеот butsefal » Нед 30 яну 2011 16:40

pe6kata написа:...
аааа и за парите е така за съжаление. пример-за да свалят разходите, свалят от монтаж променливия всм. колектор :не:

би ли обяснил на невежата моя личност какво ще рече това променлив всмукателен колектор, и кой е непроименлив ..... тея наименования за севте ги срещам.... ако има тема където са описан - дай цък... да чета...

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Нед 30 яну 2011 17:38

viewtopic.php?f=52&t=239001

ти се чудиш VR6 или ABF да си вземеш, или искаш да се самозаблудиш че VR6 не е нещо особено

Потребителски аватар
butsefal
Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
Двигател: RP AFN
Контакти:

Мнениеот butsefal » Нед 30 яну 2011 22:36

moimoimoi написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=52&t=239001

ти се чудиш VR6 или ABF да си вземеш, или искаш да се самозаблудиш че VR6 не е нещо особено

Темата наистина беше интересно четиво, и научих много от нея,. НО есе пак остават няколко въпроса... За конете си спрямо кубатурата АБФ-а е доста икономичен (говорим си само за читави двигатели), което според мен и според много други хора се постига главно благодарение ка двойно повечето клапани. Ако на един ААА мотор му се сложи главата с 24 клапана, то няма ли този двигател да стане по икономиче, като ми е ясно че се очаква да стане и по мощен, но това нее основния въпрос който ме мъчи... Основното което ме ръководи е това кое може да е по икономично.... и въпроси се от тоя сорт.... въпросът е там че един АБФ ако се кара по икономичен начин - няма по икономичен от него (говоря за годините когато е прозивеждан), докъто единия ААА с 2-та цилиндъра повече а с малкото си клапани, колкото и икономично да шофираш - той си остава ламя...

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 30 яну 2011 23:15

виж какво ще ти кажа, колега преди някой да те е подхванал че всяка втора дума освен абф и вр6 е икономия
Ако колите се карат така, че да изполваш всичките им коне- горят и то много. Дет се вика си искат хранене...

Същата сметка обаче важи и когато колите се карат нормално! Ако се движиш със 100-на км/ч няма как да впрегнеш всичкие тия коне. За да поддържа 100км, и едно моно някакво и абф и вр6 ще ползват едни и съши коне- малка част от максималната им мощност. Няма как да ти изгорят и много повече...
Просто силната кола може да се кара нормално и да гори нормално, може и много, за разлика от една слаба кола.

Вр-а ще гори с около 1л над абф-а като се кара нормално

Може да се сгъсти, най-лесно и евтино с метална гарнитура и разхода му ще се намали, и ще върви и повече...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”