Въздуховод на предният капак... (Как???)

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
policevidin
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996

Въздуховод на предният капак... (Как???)

Мнениеот policevidin » Нед 30 яну 2011 22:39

Тъй като такава тема или подобна не намерих в раздела, реших да пусна една та белким някой свестен заварчик сподели как по точно да си съсипя (направя) предният капак. Нека се въздържаме от мнения от рода на "Разрежи го с флекса..." трябва ми точен разрез защото имам право само да 2 опита понеже имам 2 капака и в последствие (Бед-Лок) :Mr Green Fun . Държа да е точно като на снимката по-долу. Благодарности на всички отзовали се!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Въздуховод на предният капак... (КАК???)

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 30 яну 2011 23:13

Абе то че е рязане с флекса, рязане е но си мисля, че на частта която потъва надолу е хубаво все пак да и се остави наклон макар и минимален напред, щото инак ще влиза при двигателя вода и стопен сняг попаднали на предния капак!

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Нед 30 яну 2011 23:18

К.Одаджийски написа:Абе то че е рязане с флекса, рязане е но си мисля, че на частта която потъва надолу е хубаво все пак да и се остави наклон макар и минимален напред, щото инак ще влиза при двигателя вода и стопен сняг попаднали на предния капак!

Да и мен това ме притеснява, като се кара в дъждовно време не влиза ли вода??????? :roll:

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Нед 30 яну 2011 23:38

Попотай колегата SANDO1 той има така наречените хриле.Има ги по мерцедесите оригинално.

Потребителски аватар
moncho8920
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moncho8920 » Пон 31 яну 2011 0:05

policevidin написа:
К.Одаджийски написа:Абе то че е рязане с флекса, рязане е но си мисля, че на частта която потъва надолу е хубаво все пак да и се остави наклон макар и минимален напред, щото инак ще влиза при двигателя вода и стопен сняг попаднали на предния капак!

Да и мен това ме притеснява, като се кара в дъждовно време не влиза ли вода??????? :roll:

Е то като караш и като си без въздуховод, вода не отива ли към мотора...нали вали mhihi Пък и ако търсиш практичност ще я намериш само ако направиш този отвор с някаква цел. Иначе за водата нема ядове.

Попотай колегата SANDO1 той има така наречените хриле.Има ги по мерцедесите оригинално.
Колега, той говори за капака :да:

Потребителски аватар
moncho8920
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moncho8920 » Пон 31 яну 2011 0:33

Принципно мисля, че и сам се сещаш как може да стане... Сигурно ще прозвучи идоитско но ще се опитам да ти обясня:
Като за начало предполагам знаеш, че без пребоядисване, малко заварки и китец няма да минеш :D

Първо: Разграфи си много добре къде ще ти бъде "това" (така ще го наричам) mhihi
Працени си големината и отвора, разбира се виж и дали след изрязването и огъването надолу на самата ламарина Тя няма да опира някъде.
Имай в предвид, че и капака има оребрения (усилки ги наричат някъде) те май също ще трябва да отпаднат (там където е "това")

Второ: след като си взел решение и си го изрисувал (молив, боя, тебешир...пирон) Палиш флекса(веявицата) mhihi От снимката която си дал се виждат предполагаемите места за рязане...предполагам се сещаш.

Трето: След рязането, угъваш ламарината надолу, естествено колкото си желаеш ти, за да може "това" да се получи по твоята идея. После си правиш шаблон от началото на отвора(най-тясната част) до края на отвора. Тоест "стените" ако мога така да ги нарека, защото предполагам, там ще искаш да се затвори и да остане отвора сочещ към купето... Полсе режеш ламарина, телоподаващото, китваш и му задаваш някакви приятни форми...

П.С. Дано нещо се е разбрало... колега ако не си се занимавал с това или поне не си гледал или не си сръчен в ръцете по-добре хвани някой да го направи :drinking:

Потребителски аватар
policaqqq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот policaqqq » Пон 31 яну 2011 8:09

Само преди да си отрежеш капака трябва да си сигурен че го искаш, иначе може да станеш като мен - 10 пъти дупчих и закърпвах капака. Предлагам ти да го направиш так, където ще имаш ефект-въздушен филтър, интеркулер, дифузьор за въздушен поток от маската към мотора...... :да:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Въздуховод на предният капак... (Как???)

Мнениеот emo-gar » Вто 01 фев 2011 11:34

А какво ще обдухва.."таковото..нещо"?Обикновено се ползва за подвеждане на струя към кулър.

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Вто 01 фев 2011 20:08

emo-gar написа:А какво ще обдухва.."таковото..нещо"?Обикновено се ползва за подвеждане на струя към кулър.

Ами нищо просто ме кефи.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Сря 02 фев 2011 0:32

policevidin написа:
emo-gar написа:А какво ще обдухва.."таковото..нещо"?Обикновено се ползва за подвеждане на струя към кулър.

Ами нищо просто ме кефи.

Щом е просто защото те кефи ,бих те посъветвал да не се занимаваш с глупости ! :screwy
Никаква файда няма да видиш от тази работа ,само ядове можеш да си довлечеш или най-много да се набуташ за нов капак ,когато го срежеш и видиш ,че не те Кефи !? :да:

Потребителски аватар
live_for_passat
Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот live_for_passat » Сря 02 фев 2011 7:28

направо ако намериш въздушните клапани от суперчарджъра на някоя мъсъл кар и ги закрепиш за дупката, това трепе рибата и няма втори такъв голф. Никаква файда няма но събира очи, ако се направи с газта да се отварят клапите. Но това са само размишления. :да: Изображение

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Мнениеот HukuTyY » Сря 02 фев 2011 17:42

Стига критикувахте колегата .... Вместо това го подкрепете и ако има някой по-запознат с тези неща нека го насочи как да действа.Последно време все такива теми виждам "как нямало смисъл","за къв чеп ти било" и т.н
Нали знаете онази поговорка за американския,руския и българските форуми mhihi аз затова не пускам теми хич :screwy
Всеки е бил млад толкова ли неможете да разберете :да:
Извинявам се на модераторите,но то не се търпи вече ...
До колегата пуснал темата
Колега виж капака отдоло каде минават гредите(подсилките).Мисля че точно там кадето искаш да правиш отвор няма греда.Поне на моя капак на Пассата мисля че е така,но за Голф не мога да гарантирам на 100%.Бележи си каде искаш да режеш и го почвай не е нещо сериозно. :обичам ви

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Сря 02 фев 2011 18:47

HukuTyY написа:Стига критикувахте колегата .... Вместо това го подкрепете и ако има някой по-запознат с тези неща нека го насочи как да действа.Последно време все такива теми виждам "как нямало смисъл","за къв чеп ти било" и т.н
Нали знаете онази поговорка за американския,руския и българските форуми mhihi аз затова не пускам теми хич :screwy
Всеки е бил млад толкова ли неможете да разберете :да:
Извинявам се на модераторите,но то не се търпи вече ...
До колегата пуснал темата
Колега виж капака отдоло каде минават гредите(подсилките).Мисля че точно там кадето искаш да правиш отвор няма греда.Поне на моя капак на Пассата мисля че е така,но за Голф не мога да гарантирам на 100%.Бележи си каде искаш да режеш и го почвай не е нещо сериозно. :обичам ви

:) Поговорката няма как да не я пусна...а и има хора които не я знаят просто е уникална
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят; Руски форум: питаш нещо и теб те питат; Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп. !
Иначе гредата (подсилката) минава точно под мястото на отвора, трябва да се точкова с телоподаващ за да не започне да се суче капака. А аз по горе казах че имам 2бр. предни капаци, тъй че ако не ми хареса просто го сменям и така.. :banana

Хитко
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Хитко » Чет 03 фев 2011 20:39

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 03 фев 2011 22:52

Това е Български Форум,просто пиши в Хамериканския и Руския..да те посъветват и там,ама подробно им обясни термина "кеф".Иначе послушай съветите за ребрата на капака,може да се получи вибрация,ако не "посукване".Както се "вижда",ще се реже,но ако си приготвиш предварително "кутията" и да я заварите за прорязан отвор-мисля да стабилизира капака.За какви грешки се притесняваш..със заварки и "късото" става "дълго" и обратно.Ако има условия-3 пъти ще го прекроите и пак същия може да си сложиш.

Върни се в “Направи си сам!”