ПТП дайте съвет

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
vvv_
Автомобил:
Двигател:

ПТП дайте съвет

Мнениеот vvv_ » Нед 30 яну 2011 18:16

Здравейте, днес в една тясна уличка дадох назад, защото тъпия бакшиш, който беше пред мен неможеше да излезе и подпрях една кола. Тръгнах си, в колата нямаше никой. На следващата улица спрях да видя дали съм смачкал калника, но имам само две дребни драскотини на бронята. Въпроса ми е дали съм направил грешка, че съм си тръгнал и не съм изчакал собственика на другото МПС? Колата ми има каско и мисля да отида с номера, че някой ме е надрал на паркинг. Дали другия може да подаде някаква жалба в кат или пък някой ако ми е видял номера и ще ме издирят по него? Дайте ми някакъв съвет

Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Re: ПТП дайте съвет

Мнениеот palikari » Нед 30 яну 2011 20:59

vvv_ написа:Здравейте, днес в една тясна уличка дадох назад, защото тъпия бакшиш, който беше пред мен неможеше да излезе и подпрях една кола. Тръгнах си, в колата нямаше никой. На следващата улица спрях да видя дали съм смачкал калника, но имам само две дребни драскотини на бронята. Въпроса ми е дали съм направил грешка, че съм си тръгнал и не съм изчакал собственика на другото МПС? Колата ми има каско и мисля да отида с номера, че някой ме е надрал на паркинг. Дали другия може да подаде някаква жалба в кат или пък някой ако ми е видял номера и ще ме издирят по него? Дайте ми някакъв съвет

нещастник

Последна промяна от group® на Пон 31 яну 2011 8:46, променено общо 1 път.
Причина: Обида на потребител - предупреждение

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Нед 30 яну 2011 21:02

кофти постъпка си направил.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Нед 30 яну 2011 21:02

vvv_ написа:Здравейте, днес в една тясна уличка дадох назад, защото тъпия бакшиш, който беше пред мен неможеше да излезе и подпрях една кола. Тръгнах си, в колата нямаше никой. На следващата улица спрях да видя дали съм смачкал калника, но имам само две дребни драскотини на бронята. Въпроса ми е дали съм направил грешка, че съм си тръгнал и не съм изчакал собственика на другото МПС? Колата ми има каско и мисля да отида с номера, че някой ме е надрал на паркинг. Дали другия може да подаде някаква жалба в кат или пък някой ако ми е видял номера и ще ме издирят по него? Дайте ми някакъв съвет

съществува риск от такива последствия за теб

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 30 яну 2011 21:02

Ей приятел тука такива деяния не се стимулират! Според мен си постъпил кати чистокръвен Българин, от 861-ва година!
Я си представи че твоята кола някой я одере, тъкмо когато ти изтече каското! Дали няма да се чувстваш кофти!
Не си постъпил правилно, за това ли се борим да сме европейци, отиваш при човека намираш го кой е и му казваш че без да искаш си закачил колата, ако трябва и КАТ ше викнеш! НЕ СИ ПОСТЪПИЛ ПРАВИЛНО! :dummy:

Калоян Крумов
Автомобил: vw mk2 Candy Blue
Двигател:

Мнениеот Калоян Крумов » Нед 30 яну 2011 21:04

Ако си съвестен, какъвто явно не си. Звъниш на 112 и сигнализираш. Те ще издирят собственика по регистрационен номер и ще му се обадят. Това го казвам от личен опит. А ако те е видял някой и ти е записал номера книжката ще си я сложиш на трупчета.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Нед 30 яну 2011 21:12

palikari написа:

нещастник

хаха, абе той че е в лука с двата крака там е, ама тия етикети не те правят нещо повече от него :не:

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Пон 31 яну 2011 0:56

Има вероятност след време да те призоват от КАТ и ако докажат че си бил там и си го ударил (по-скоро ако си признаеш) ще ти вземат книжката. По принцип колегиалното е поне да му оставиш бележка с телефонния си номер. Ако е бил спрял тип арабин в пустиня хич да не ти дреме, такива ги "лекувам" постоянно с камиона.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 31 яну 2011 3:53

Точно преди година и аз ударих една кола. Оставих си телефона на чистачките. На обяд момчето ми се обади, обясних му как съм го ударил и се извиних. На него явно му беше приятно, че съм си оставил номера, каза, че има каско и те ще му платят щетите и това беше.
Много по-добре за всички е такива проблеми да се решават по този начин.

Alexandar_yordanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alexandar_yordanov » Пон 31 яну 2011 4:15

Изядохте човека жив!!! Вие да не сте перфектни???

Иначе повечето застрахователни компании няма да ти дадат нищо. Ще ти излезнат с извинението, че няма протокол от КАТ. Това са ми личните наблюдения от ДЗИ и др.

Потребителски аватар
Ivan_GT
Автомобил: BMW E39
Двигател: M52B20 98

Мнениеот Ivan_GT » Пон 31 яну 2011 7:12

ktamen написа:Точно преди година и аз ударих една кола. Оставих си телефона на чистачките. На обяд момчето ми се обади, обясних му как съм го ударил и се извиних. На него явно му беше приятно, че съм си оставил номера, каза, че има каско и те ще му платят щетите и това беше.
Много по-добре за всички е такива проблеми да се решават по този начин.

Ако всички постъпвахме като теб,сраната ни щеше да е по-добра в културата на шофиране от доста европейски :!:
Браво колега :да: дано колегата(от първи пост) да постъпи като теб и да намери човека да се разберат!

vvv_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vvv_ » Пон 31 яну 2011 7:59

значи става въпрос за две малки драскотини на бронята. Човека, който беше с мен в колата даже и не е усетил, че сме подпрели някакъв. Така, че тоя който ме нарече нещастник и другите, който ме обвиниха, че съм убил човек да си гледат работата..... на всеки му се случва. Това, че съм чужда регистрация в чужд град ме накара да си тръгна, защото ги знам какви са...
Мисля, че днес ако не ми звънне някой от полицията няма да ме търсят и човека не е видял на място колата си.
В какъв срок може да те потърсят от полицията?

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Пон 31 яну 2011 7:59

IceHeart написа:

Ей приятел тука такива деяния не се стимулират! Според мен си постъпил кати чистокръвен Българин, от 861-ва година!
Я си представи че твоята кола някой я одере, тъкмо когато ти изтече каското! Дали няма да се чувстваш кофти!
Не си постъпил правилно, за това ли се борим да сме европейци, отиваш при човека намираш го кой е и му казваш че без да искаш си закачил колата, ако трябва и КАТ ше викнеш! НЕ СИ ПОСТЪПИЛ ПРАВИЛНО! :dummy:

:063:
А ти като Българин от 2011 дето не си знае историята! http://bg.wikipedia.org/wiki/861
По темата,колегата наистина не е постъпил правилно!

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пон 31 яну 2011 8:35

ЕЙЙ!
Какво се правите на праведни бе!
Всеки един от вас ще избяга като мишок, то бива, ама вие прекалихте изядохте човека!
Да не е убил човек докато е бил надрусан пиян и след това е избягал, я малко се призимете на земята, тук не е арена на правосъдието а форум, не е нужно никой да се прави на такъв какъвто не е, както се прават повечето форумци!
До сега не съм видял или чул за шофьор който е направил паркинг щета и след това да търси собственика и сам да си го нахендри акта итн, изключение прави варианта да са комшии и не би рискувал някой да го е видял!
Укротете страстите!

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пон 31 яну 2011 16:10

На всеки може да се случи, цивилизованите хора оставят визитката си :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”