Получих бележка под чистачката
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Получих бележка под чистачката
Аз миналата година бях спрял пред един съсед, който зимата ми "спираше на мястото". И защо е моето - ами защото снега беше натрупал и си играх 3 часа да отварям колата и то така, че да не затрупвам другите. И нашия се прибира от някъде и хоп на първото разчистено. И нали си знам, че съм изчистил и аз се засилвам да влизам в дупка и... хуй тате баничка, изпреварил ме оня. Паркирах си пред него и се прибрах. Оня сутринта ми се разтропал от 7 часа да си местя колата. Аз си излязох като пич в 8.30 и гледам бележка на стъклото: "Мартине, заради тебе трябва да тръгна с такси. По-глупато от това неможа да спреш". И аз отговорих: "Като неискаш да те затварям недей да паркираш на готово разчистени места. Така всеки може!".
- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
На обществен паркинг такова нещо като "мое място" няма 

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Barboukov написа:И нали си знам, че съм изчистил и аз се засилвам да влизам в дупка и... хуй тате баничка, изпреварил ме оня.
Не знам конкретната ситуация там, в блок ли сте, къщи с дворове и т.н., ама ако е обикновена улица/паркинг на кой му дреме кой какво е разчистил? Има място - паркираш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ЕЕ не си прав колега! Човека в случая не е длъжен да следи къде е разчистено и къде не , той идва и си спира - никой не е платил за определено място! Ако си платил в общината и мястото е твое - огради го с колчета и номер ... Ако не кой както завари - това си е твое решение да го почистиш но това не те прави собственик на мястото! Емоционалните и моралните гледни точки са друга бира, но на практика човека не е направил нищо нередно.Сега се сещам за един малоумник дето ми направи забележка за една глупост. Бях паркирал на място където той решил че е негово защото с цимент заравнил асфалта със самото паркомясто там да му се качва колата полегато,защото иначе се получава като лек бордюр. И нашия вика - аз си го циментирах - махай се оттука, после си изпати, няма да казвам как 

-
- Автомобил: Volkswagen Passat
- Двигател: AJM
Първо както казаха по горе обясни на човека, че не е сложил бележката на правилната кола а 2-ро му дай буквара от 1-ви клас да се учи да пише
плаШташ

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
maxpayne написа:Barboukov написа:И нали си знам, че съм изчистил и аз се засилвам да влизам в дупка и... хуй тате баничка, изпреварил ме оня.
Не знам конкретната ситуация там, в блок ли сте, къщи с дворове и т.н., ама ако е обикновена улица/паркинг на кой му дреме кой какво е разчистил? Има място - паркираш.
За пред блока става въпрос.
То е ясно това, че като съм разчистил не ме прави собственик на мястото, но човека няма нищо на 2рия етаж. Може спокойно като другите съседи да си каже: "Ей човека си разчистил, играл си е с часове на минус 13-15 градуса, как да паркирам тук?". Ама уви. Аз никога няма да се натикам на готово разчистено място (освен ако не е за няколко минути).
Всичко е до правилното функциониране на сивото вещество.
- Pacho B
- Автомобил:
- Двигател:
Можеш да му кажеш да ду*не супата...
Един миналата година беше паркирал пред вкъщи(беше коледа,или нова год.) и на сутринта трябваше да излизам,а той ме е блокирал и отидох при комшията,казах му така и така...
Той естествено извика човека дето е паркирал и му казвам аз ... нали комшу паркирал си на мойто място (пред гаража) и той без да ме изслуша почна да ми бучи как така било мойто място там и щял да ме бие и слиза от терасата(от където ми викаше) аз отивам до колата в гаража,взимам гумената палка(вътре има кабеларки) и му викам а си ми викнал,а съм ти строшил главата и след това си махна количката,аз излязох,заминах на работа и така...Не съм искал такива крайни мерки да предприемам,ама не се знае никога - винаги имам едно наум!
Нека колегите да не ме разберат погрешно и да ме помислят за някакъв агресор - нищо подобно...
Един миналата година беше паркирал пред вкъщи(беше коледа,или нова год.) и на сутринта трябваше да излизам,а той ме е блокирал и отидох при комшията,казах му така и така...
Той естествено извика човека дето е паркирал и му казвам аз ... нали комшу паркирал си на мойто място (пред гаража) и той без да ме изслуша почна да ми бучи как така било мойто място там и щял да ме бие и слиза от терасата(от където ми викаше) аз отивам до колата в гаража,взимам гумената палка(вътре има кабеларки) и му викам а си ми викнал,а съм ти строшил главата и след това си махна количката,аз излязох,заминах на работа и така...Не съм искал такива крайни мерки да предприемам,ама не се знае никога - винаги имам едно наум!
Нека колегите да не ме разберат погрешно и да ме помислят за някакъв агресор - нищо подобно...
Barboukov написа:Аз миналата година бях спрял пред един съсед, който зимата ми "спираше на мястото". И защо е моето - ами защото снега беше натрупал и си играх 3 часа да отварям колата и то така, че да не затрупвам другите. И нашия се прибира от някъде и хоп на първото разчистено. И нали си знам, че съм изчистил и аз се засилвам да влизам в дупка и... хуй тате баничка, изпреварил ме оня. Паркирах си пред него и се прибрах. Оня сутринта ми се разтропал от 7 часа да си местя колата. Аз си излязох като пич в 8.30 и гледам бележка на стъклото: "Мартине, заради тебе трябва да тръгна с такси. По-глупато от това неможа да спреш". И аз отговорих: "Като неискаш да те затварям недей да паркираш на готово разчистени места. Така всеки може!".
Чудя ви се на акъла, как си имате места на обществения паркинг пред блока? Като искаш да си имаш място, отиваш в общината, плащаш служебен абонамент и си имаш място.
soxy__ написа:
Чудя ви се на акъла, как си имате места на обществения паркинг пред блока? Като искаш да си имаш място, отиваш в общината, плащаш служебен абонамент и си имаш място.
те за това много съм ЗА :
това да се въведат като сините зони и в кварталите !
няма мое - няма твое - всичко е общинско и требе да се плаща !!!!
паркиране по тротоари или зелени площи и всичко дето ще е извън разчертано - яко глоба !!!
да се научат на ред паркировачите безумни, че не са най-важни те и техните мпс-та на света!
МПС-то е лукс
и който не му изнася - градски транспорт
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
One написа:soxy__ написа:
те за това много съм ЗА :
това да се въведат като сините зони и в кварталите !
няма мое - няма твое - всичко е общинско и требе да се плаща !!!!
паркиране по тротоари или зелени площи и всичко дето ще е извън разчертано - яко глоба !!!
да се научат на ред паркировачите безумни, че не са най-важни те и техните мпс-та на света!
МПС-то е лукс
и който не му изнася - градски транспорт
Съгласен съм с първата част на това, което си написал. Даже много съм съгласен.
Снощи се хванах да псувам наум че няма място пред входа на блока и се самосмъмрих.
Но това че МПСто е лукс - WTF?
Тва да не е16ти век, Оне?
Иначе зеленоплощниците са ми най-любимите.
Нека да попитам - Къде е общината, къде са запълнените дупки и поддържаните зелени площи, които помня от детството си?
Аз всеки месец олеквам с пари за данъци за тази държава. Както и ти. Мисля че ми дължат поне чист парк и подредена градинка, но уви ...
Както и да е - отплеснах се от темата.
До преди 3-4г ми беше писнало да паркират пред кооперацията ни, гаражна врата,зад която се намират 4 частни гаражи+двор с поне 4-5бр. автомобила, които излизат всяка сутрин....И като спре некой "убавец"и край.... няма излизане, блокаж.
Като се появи, на въпроса що така бе бате... онзи вика па аз си спирам къде си искам, .. ти ли ще ми кажеш ...
Пълно е с нахалници, коли не сме чупили, с изкл на 4бр спаднати гуми за тези години ....Писали сме бележки и културни и не дотам и ... е вече се понаучиха, на вратата има знак, пише си гараж.
Но тук вече май с автомати ще се пазят и заплюват места.Става въпрос за Бели брези, дето едно време бяха къщи, сега кооперации..
И парадокса е, че се дават гаражи под наем, никой обаче не ги наема и предпочитат със скъпите си каляски да правят е такива мизерии
Ама чичото си мисли, па аз съм дал 200хил.лв примерно за апартамент, да ама не си дал за гараж
Надявам се скоро да влезнат в сила новите промени и по-точно разделянето на София на различни зони, защото така не става
Като се появи, на въпроса що така бе бате... онзи вика па аз си спирам къде си искам, .. ти ли ще ми кажеш ...
Пълно е с нахалници, коли не сме чупили, с изкл на 4бр спаднати гуми за тези години ....Писали сме бележки и културни и не дотам и ... е вече се понаучиха, на вратата има знак, пише си гараж.
Но тук вече май с автомати ще се пазят и заплюват места.Става въпрос за Бели брези, дето едно време бяха къщи, сега кооперации..
И парадокса е, че се дават гаражи под наем, никой обаче не ги наема и предпочитат със скъпите си каляски да правят е такива мизерии

Ама чичото си мисли, па аз съм дал 200хил.лв примерно за апартамент, да ама не си дал за гараж

Надявам се скоро да влезнат в сила новите промени и по-точно разделянето на София на различни зони, защото така не става

- Cypariss
- Автомобил: VW GOLF II
- Двигател: GU
JC написа:До преди 3-4г ми беше писнало да паркират пред кооперацията ни, гаражна врата,зад която се намират 4 частни гаражи+двор с поне 4-5бр. автомобила, които излизат всяка сутрин....И като спре некой "убавец"и край.... няма излизане, блокаж.
И парадокса е, че се дават гаражи под наем, никой обаче не ги наема и предпочитат със скъпите си каляски да правят е такива мизерии![]()
Ама чичото си мисли, па аз съм дал 200хил.лв примерно за апартамент, да ама не си дал за гараж![]()
Колега заградете входа на гаража с колчета или стойки или нещо подобно пък нека спират колкото искат

Cypariss написа:JC написа:До преди 3-4г ми беше писнало да паркират пред кооперацията ни, гаражна врата,зад която се намират 4 частни гаражи+двор с поне 4-5бр. автомобила, които излизат всяка сутрин....И като спре некой "убавец"и край.... няма излизане, блокаж.
И парадокса е, че се дават гаражи под наем, никой обаче не ги наема и предпочитат със скъпите си каляски да правят е такива мизерии![]()
Ама чичото си мисли, па аз съм дал 200хил.лв примерно за апартамент, да ама не си дал за гараж![]()
Колега заградете входа на гаража с колчета или стойки или нещо подобно пък нека спират колкото искатАз във Варна съм намерил решение за моите два гаража, разбучах се няколко пъти и вече няма спиране там и 2 големи надписа и всичко е ток и жица.
Проблема е, че не се качват на тротоара, а спират успоредно на улицата, а там нямам право да слагам нищо

- Cypariss
- Автомобил: VW GOLF II
- Двигател: GU
JC написа: Проблема е, че не се качват на тротоара, а спират успоредно на улицата, а там нямам право да слагам нищо
аххх мазници
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Ех, колко съм прост
При следващия сняг ще почистя паркинга, за да не спират на него щото е мой, аз съм си го изчистил...
И какво значи кола която не се кара?
Кола ли е?
Моето поло го изкарвам веднъж месечно най-често, но бих полудял ако като отида да го изкарам ме е запушил някой умник!
Имам чувството, че съм сбъркан, защото не мисля като вас
При следващия сняг ще почистя паркинга, за да не спират на него щото е мой, аз съм си го изчистил...
И какво значи кола която не се кара?
Кола ли е?
Моето поло го изкарвам веднъж месечно най-често, но бих полудял ако като отида да го изкарам ме е запушил някой умник!
Имам чувството, че съм сбъркан, защото не мисля като вас

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”