ТВ с квадратен екран. Къде има такива?
- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
ТВ с квадратен екран. Къде има такива?
Значи търся телевизор с квадратен екран за баща ми. Тъй като местната кабелна телевизия не вади качество за широкоекранните телевизори които се продават в момента навсякаде сме решили да търсим квадратен. Не е от значение колко е голям назад кинескопа, тъй като няма да се монтира на стена а в секция. В големите вериги магазини за такава техника няма нито 1 модел квадратен телевизор. От къде да намеря такъв?
Re: ТВ с квадратен екран. Къде има такива?
Колега, аз квадратен не съм виждал, но те самите телевизори си имат настройка на картината за 4:3!
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В Метро имаше
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Te тоя е 14:9 и няма да са ти толкоз разтеглени образите:
http://technomarket.bg/products/09039206/philips-19pfl3403
http://technomarket.bg/products/09039206/philips-19pfl3403
- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
забравих да кажа че става въпрос за от 32 инча нагоре. тия малките не са за баща ми който е на годинки вече.
- radi_nrj
Те такова може евентуално, ако е рекъл господ, имаш зверски късмет, уцелиш кьоравото да намериш в някой оказион 2-ра ръка и в най-добрия случай кинескоп 25-29 инча. Нови няма!
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
29 инча максимум нов. Доста модели има. Това е.
32 инча вече не се произвеждат нови CRT с отношение 4:3, евентуално втора ръка нещо.
Мен ако питаш си вземете един нов 29 инча, доста голям телевизор е. Нещо такова:
http://technomarket.bg/products/0901003 ... cw-29m164n
32 инча вече не се произвеждат нови CRT с отношение 4:3, евентуално втора ръка нещо.
Мен ако питаш си вземете един нов 29 инча, доста голям телевизор е. Нещо такова:
- radi_nrj
Mihailov78 написа:29 инча максимум нов. Доста модели има. Това е.
Tо имало и нови ама са единични бройки пръснати по техно магазините из страната. До 29" са 4:3 има и 32" ама май там всички са 16:9.
Това изглежда добре ама е в Пловдив - http://technomarket.bg/products/09013313/samsung-cw-29m226t
В Техномаркет на Владимир Вазов има някой друг кинескоп.
- Angelchov
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: GK 1985
Поръчай го онлайн. Даже ще ти легне по-евтино.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Като ще даваш пари за нов старомоден телевизор, имай предвид това:
Цитат:
До края на 2012 ще кажем сбогом на аналоговото ефирно излъчване. Ефирните цифрови програми ще се разпространяват от т. нар. „мултиплекси”. Първоначално те ще са три мрежи. Техниката ще позволява да се излъчват около 20 национални ефирни програми.
За да гледат ефирни цифрови програми със стария телевизор домакинствата до две години трябва да се снабдят със специално устройство, наречено „сет топ бокс”. Без него телевизорът няма да приема цифров ефир.
Дори да имате последен модел телевизор, вижте в упътването или попитайте търговеца дали той има тунер със съкращението DVB-T. Второто условие е телевизорът да приема ефирни програми с компресия MPEG-4 или съкращението Н-264. В противен случай, макар телевизорът ви да е модерен и скъп, пак ще трябва да се снабдите със „сет топ бокс” приемник.
Цитат:
До края на 2012 ще кажем сбогом на аналоговото ефирно излъчване. Ефирните цифрови програми ще се разпространяват от т. нар. „мултиплекси”. Първоначално те ще са три мрежи. Техниката ще позволява да се излъчват около 20 национални ефирни програми.
За да гледат ефирни цифрови програми със стария телевизор домакинствата до две години трябва да се снабдят със специално устройство, наречено „сет топ бокс”. Без него телевизорът няма да приема цифров ефир.
Дори да имате последен модел телевизор, вижте в упътването или попитайте търговеца дали той има тунер със съкращението DVB-T. Второто условие е телевизорът да приема ефирни програми с компресия MPEG-4 или съкращението Н-264. В противен случай, макар телевизорът ви да е модерен и скъп, пак ще трябва да се снабдите със „сет топ бокс” приемник.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ljubon написа:Като ще даваш пари за нов старомоден телевизор, имай предвид това:
Цитат:
До края на 2012 ще кажем сбогом на аналоговото ефирно излъчване.
Що ли си мисля, че това го хвана първото отлагане?
За сега - 2015г.

Причината - сериозните инвестиции, които трябва да се въведат.
Все пак - не съм на 100% сигурен, че съм разбрал правилно, де!
Ама предполагам, че освен за София, Пловдив, Варна и Бургас - ще има още поне 2-3 отлагания във времето.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Не се вълнувам особенно от самата телевизия , а само от техниката .
То че баш квадратен телевизор няма , но не мога да разбера кой болен мозък
наложи тази идея да се бяга от квадрата , за мен не е логична , или поне на мен не ми допада идеята за широкоекранната телевизия . Представям си новите плазми 150" как ще са на ьгъл , на две стени , а пък високи 25 см
.
Сори за ОФФ-а
.
То че баш квадратен телевизор няма , но не мога да разбера кой болен мозък

Сори за ОФФ-а

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Наложи го киното-гледаш си там филмчето и екрана ти обхваща и периферното зрение чак
ама онова кино не мой се постигна с домашната имитация на кино.Иначе аз не мога да разбера монитори за компютри и лаптопите с отношение 16:9 е по голема глупост от това нема-повечето игри са с ленти отстрани щот няма такъв формат VGA то,образа е неестествено сплескан на филмите абее ....

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
fox_vt написа:Наложи го киното-гледаш си там филмчето и екрана ти обхваща и периферното зрение чакама онова кино не мой се постигна с домашната имитация на кино.Иначе аз не мога да разбера монитори за компютри и лаптопите с отношение 16:9 е по голема глупост от това нема-повечето игри са с ленти отстрани щот няма такъв формат VGA то,образа е неестествено сплескан на филмите абее ....
Това важи за старите игри, при новите всичко си е ток

- aylin78
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имах преди година едно беко 29 ин4а плосък кинескоп с 2 тунера прили4а на една голяма щайга,дадох за 100 лева-и сега се 4удя как има хора който търсят такива телевизири 

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”