Гори ми подгревната свещ на 4ти цилиндър??

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Re: Гори ми подгревната свещ на 4ти цилиндър??

Мнениеот ventotdi » Нед 30 яну 2011 14:45

Гарнитура?

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Нед 30 яну 2011 15:11

ако беше гарнитура щеше да надува и да вади мехурчета в разшерителния съд на антифриза..а ги няма тези признаци..не че го изкл като вариант де..
все пак колата вмомента е на 250хил ,а реално на колко е само тя си знае.. :lol: :D ..уж от познати които държат автосалон е взехме и гарантираха за нея.. но не са гарантирали за КМ-ите :D..

не изключвам и варианта от спукана глава..разправят,че уж на ААЗ това бил един от проблемите,прегрявали и пукали глави..

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Нед 30 яну 2011 18:18

tarikat89 написа:....
не изключвам и варианта от спукана глава..разправят,че уж на ААЗ това бил един от проблемите,прегрявали и пукали глави..

За AAZ не знам , но съм карал подобен мотор (1,6 ТД) и е вярно за прегряването , сменял съм глава :( !
Но ти казваш , че липсват такива признаци : мехури в разширителния съд ,загуба на антифриз , надув на маркучите и при студен мотор , мръсотия и масло във антифриза . Това са признаци за нехерметичност - гарнитура или глава . Възможно е обаче да не си забелязал тези признаци ако са в начален стадий или ако капачката на разширителния съд е дефектна и изпуска при по-ниско налягане (или някой умишлено я е "тунинговал" преди да продаде колата на теб) , или просто не уплътнява .

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Пон 31 яну 2011 2:28

въпросния проблем с подгревната свещ е 2ра година вече..първата година свалях дюзи,мерих компресия даже..лятото не се усеща..но зимата като е запаля и прекъсва първите няколко секунди..
няколко пъти съм сменял целия антифриз с нов и нито един път не съм забелязал масло в него..или варианта е да е мн малко и да е незабележима..относно разширителния съд,няма мехурчета или да надува..няма надуване на маркучите..колата си загрява нормално..работи нормално..върви си нормално..

възможно ли е от ниска компресия на самия цилиндър?!?

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Мнениеот passatfen » Пон 31 яну 2011 3:09

мисля , че в първите постове някаде спомена че колата е от италия , просто следващия път не зимай кола в никакъв случай от там няма значение дали има сервизна книжка , незнам по какъв начин ги карат но не издържат много
ПП гледай размера на свеща спрямо другите дали е същото :beer

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пон 31 яну 2011 3:41

passatfen написа:мисля , че в първите постове някаде спомена че колата е от италия , просто следващия път не зимай кола в никакъв случай от там няма значение дали има сервизна книжка , незнам по какъв начин ги карат но не издържат много

:roll: :roll: :roll:

boybey
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boybey » Пон 31 яну 2011 6:24

Колега, смени си свещите в комплект и не ни карай да гадаем!

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Пон 31 яну 2011 9:14

boybey написа:Колега, смени си свещите в комплект и не ни карай да гадаем!

единия път бяха сменени всичките комплект с шампион и гори..даже тогава свалях и дюзите да видя да не би да не подгряват нови свещи,да видя кво става като дам да подгряват..и реших и компресия да измеря и ми е 28 и мисля,че е добре за 18годишна кола..

passatfen написа:мисля , че в първите постове някаде спомена че колата е от италия , просто следващия път не зимай кола в никакъв случай от там няма значение дали има сервизна книжка , незнам по какъв начин ги карат но не издържат много

колата е купена преди 6 години и вече са и навъртяни над 80хил км и не е имала абсолютно никакви проблеми с мотора.. като цяло колата излезна мн здрава..но все пак е кола и не се знае на колко км е реално,както всяка кола вкарана в БГ..

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Пон 31 яну 2011 18:42

и така днеска се бях надвесил над колата и се оказа,че много леко понадува маркучите и прави по някои др мехурче в разшерителния съд при подаване на газ около 2000-2500об/мин..та явно е взело да издухва гарнитурата,ще карам за сега така до лятото и тогава свалям главата за шлаиф,клапани и мотора за сегменти..

Благодаря на всички за помоща и съветите..

Потребителски аватар
passatfen
Контакти:

Мнениеот passatfen » Пон 31 яну 2011 18:59

поне до тогава не ръчкай колата да не ти праи изненада :screwy

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Пон 31 яну 2011 19:05

аз по принцип не я ръчкам мн мн ..но ще гледам да е жаля до тогава..пък ако не в краина сметка ще се прави предварително..

Потребителски аватар
passatfen
Контакти:

Мнениеот passatfen » Пон 31 яну 2011 19:17

незнам дали има начин да се проверява и за блока но ако имаш възможности препоръчвам ти и блока да шлайфнеш , един мой приятел притежава бмв 318 тдс и му надуваше маркучите на водата след което му шлафаха главата и пак не се оправи , по принцип човек което разбира от тези неща може да ти каже дали ти е крива главата или блока стига му само да гледа гарнитурата , а и гледам че си от пловдив ще ти дам кординати на един мн добър майстор който има шлайф база

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Пон 31 яну 2011 19:22

за шлайф майстори карам във Васано,от доста години работим с тях и момчетата си вършат мн добре работата..иначе аз така и така ще свалям мотора ще се шлайфа всичко и глава и блок и клапани ще се напасват..главата също за водна проба..всичко ще се проверява и прави както си му е реда..

Потребителски аватар
passatfen
Контакти:

Мнениеот passatfen » Пон 31 яну 2011 19:24

незнам дали казваш за същите майстори в пещерско шосе ? ако са те наистина си разбират от работата :beer

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Пет 04 ное 2011 17:29

и такаа отново същия проблем..
пак почна да гори свеща на 4ти цилиндър,а по колата се направи ремонт - смяна гарнитура глава,водна проба,шлайф,напасване на клапани със смяна на водачите на клапаните,проверна на дюзите! Сега като стана по студено времето и сутрин като е запаля и пали на 3цилиндъра..

Някои някакви идеи от какво може да е и дали се е сблъсквал някои с такъв проблем ?

Върни се в “Дизелови агрегати”