Проблем с централното заключване

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с централното заключване

Мнениеот Lepoev » Пон 31 яну 2011 15:36

Не е от помпичката защото я смених с на баща ми помпичката и пак прави същото :( като я заключа и изключа буксата и пак я включа си отвара,но после като заключа пак не иска :( Като отключа се заключва сама и почва да бучи помпата като завърта ключа на заключване спира да шуми

Потребителски аватар
vaskog
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ASV

Мнениеот vaskog » Пон 31 яну 2011 19:57

И аз имам проблем с централното, обаче като искам да я заключа от вътре от копчето и се заключват само дясните врати, левите се заключват и веднага се отключват - някакви идеи

Потребителски аватар
jordancho
Автомобил: VW Bora
Двигател: AGZ 1999

Мнениеот jordancho » Пон 31 яну 2011 20:51

Според мен, в някоя или в някои от бравите имаш повредени или зацапани микро-ключета (мини бутончета), който не работят коректно и подават или лъжлива, или никаква имформация на помпата и за това тя се шашка.
Аз бих започнал да разглобявам и да почиствам бравите една по една докато проблема изчезне. В твоя случай бих започнал от шофьорската врата.
И при мен се проявява този проблем, но само когато заключа с дистанционното, а след това се опитам да отключа отвътре като издърпам палеца на шофьорската врата, тогава помпата започва да върти и не ми позволява да отключа, но като отключвам с ключа нямам проблем, но понеже обикновено отключвам и заключвам с дистанционното, изключително рядко се сблъсквам с този проблем и за това не съм си играл да го търся.

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Пон 31 яну 2011 21:12

до автора на темата..... освен маркучетата трябва да провериш дали не издиша от самата вакуум машинка в вратата.... когато работи само в една посока (отключване или заключване) то имаме скъсан маншон на вакуум помпичката.... най вероятно пасажерската ти врата е проблема....

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Вто 01 фев 2011 1:55

Добре де колега невиждам логика защото отвътре като дам на контакт си отключва и за заключва без проблем с копчето само като е на конкакт си работи без проблем какво значение има контакта при централното ?

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 01 фев 2011 11:01

Колега, при вакумно централно ако търсиш логика, ще си стоиш без него, 10 човека ти казват какво да провериш. И аз минала година имах проблеми, разглобих цялата кола, щото търсех логиката, да ама не, ако има пробив някъде, той се влияе от много фактори, температура на въздуха, дали колата е запалена, може да заключва а да не иска да отключва, с ключа едно с дистанционното друго, така че, ти си знаеш!

Radostin93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Radostin93 » Съб 11 май 2013 15:27

ако може малко помощ , имам Голф 3 94г 1,6 централното ми се развали ,алармата си бачка но неще да се заключи проверих бушоните не е от там от какво може да е нз :exclaim

Потребителски аватар
jordancho
Автомобил: VW Bora
Двигател: AGZ 1999

Мнениеот jordancho » Чет 16 май 2013 5:30

Колега, дай малко повече информация: - казваш алармата си работи, а пробвал ли си да заключиш/отключиш с ключа, а от вътре с бутона на вратата; какво се случва - някакви звуци чуват ли се, нещо друго случва ли се ?

boran
Автомобил: VW Bora 2.0
Двигател: AZJ 2003

Мнениеот boran » Пет 17 май 2013 10:10

Здравейте!
И аз съм със сходен проблем с централното на Bora 2.0 2003 г.
Понякога заключва всички врати сама, без натискане на ключа, дори и при отворена врата.
Това е доста кофти, особено ако го забравя в колата. Какво да проверя?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”