Проблем с двигател 1.6 дизел.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
mironov_s
Автомобил:
Двигател:

Проблем с двигател 1.6 дизел.

Мнениеот mironov_s » Сря 26 яну 2011 19:01

Здравейте колеги,наскоро купих VW Caravelle T3 Syncro 87г. 1.6 дизел.Днес докато си карах колата двигателя изгасна изведнъж и след това не можеше да запали.Разглобих ангренажния ремък и видях,че зъбното колело на коляновия вал е превъртял шпонката и коляновия вал се върти свободно без да върти ангренажния ремък.Това се е получило защото болта на коляновия вал който държи зъбното колело беше направо развит.
Питането ми е възможно ли е при тези двигатели да ударят буталата в клапаните,защото след като опитах да го запаля ми направи впечатление,че двигателя много лесно върти.Утре ще отида да купя зъбното колело на коляновия вал което задвижва ангренажния ремък,ще зглобя двигателя по белези и ще видя дали са ударили буталата в клапаните или не.

Ако някой може да даде съвет ще ви бъда много благодарен!!!

Последна промяна от IvanMan на Пон 31 яну 2011 21:34, променено общо 1 път.
Причина: Без главни букви в заглавието!

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с двигател 1.6 ДИЗЕЛ

Мнениеот tatenceto » Сря 26 яну 2011 19:29

Дано имаш касмет,няма защита от такива неща.Бих ти препоръчал преди да запалиш отново,да ревизираш дали всички клапъни се движат.

mironov_s
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mironov_s » Сря 26 яну 2011 19:33

Да благодаря ти колега естествено,че при зацепването ще превъртя няколко оборота на ръка и ще гледам дали се движат всички клапани.Още веднъж ти благодаря за отговора.

Потребителски аватар
swissmad
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот swissmad » Сря 26 яну 2011 19:58

По-добре измери компресията ако можеш,за да разбереш дали наистина нямаш крив клапан на някой цилиндър.Иначе и пак ше си превърта коляновия вал но ще си без компресия на тоя цилиндър а за дизела тя си трябва.

mironov_s
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mironov_s » Сря 26 яну 2011 20:28

Ок,благодаря ти колега!!!

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Чет 27 яну 2011 0:09

Ударили са 100 %, ако е с повече от 2-3 зъба изместен ремъка.Свали капака на главата и огледай повдигачите, натисни ги един по-един надолу с отверката.Огледай за напукване по челата на повдигачите- ако са напукани след време се чупят и става леш.

mironov_s
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mironov_s » Пет 28 яну 2011 17:29

Днес свалих капака на клапаните и видях, че разпределителния вал е счупен по средата, ще продължа да разглобявам, за да видя какви са пораженията надоло. Сега ме е яд дето си продадох двигателя от Голфчето,беше перфектен. А сега може би ще ми се наложи да търся цял двигател 1.6 дизел и то заради един недозатегнат болт на коляновия вал!!!МНОГО МЕ Е ЯД!!! Още не съм се нарадвал на бусчето,а трябва да правя ремонт.Ще ви пиша,когато разглобя още.

s--P--s
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s--P--s » Пет 28 яну 2011 18:32

Здравей колега,избора ти за кола 4x4 е перфектен,аз карам голф2 синхро но моят е бензин и смятам да му слагам дизел та се поинтересувах малко и разбрах че има разлика между двигателите на голф 1.6 дизел и на бус VW Caravelle T3 Syncro 87г. 1.6 този двигател е с около 10 к.с. по мощен,по як така да се каже и количеството на впръсканата нафта е друго за разпределителния вал не сам сигорен,но да си доидем на темата по добре си сложи двигател 1.9 чист дизел съседа ми има същия бус само дето не е Syncro с е много доволен,мисля даже че се сменя само блока и помпата се пренастройва.
Та така ако искаш дай някакав телефон може да измислим един двигател но ако твоя е добър не гори масло не го сменяй оправи си главата, иначе двигатели 1.6има много но са слаби и аз затова се чудя дали да слагам такав или 1.9 е по добрия вариант според мен но те пак правят проблем там сас тази шпонка така че чао за сега и ако мога да помогна с нещо обади се.

mironov_s
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mironov_s » Пет 28 яну 2011 18:40

Благодаря за информацията колега,аз държа на 1,6 дизел.телефоните са ми:0889/617761; 0894/663970; 0879/015700.mail: mironov_s@abv.bg

mironov_s
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mironov_s » Пон 31 яну 2011 21:29

Здравейте отново,днес разглобих двигателя на основните му части,като занесох главата за шлайф,клапаните за пасване към леглата,блока на двигателя за проверка с буталата и биелите и коляновия вал за проверка.Имаше колега, който ми предлагаше разпределителен вал,моля нека да ми се обади по телефона или да си напише неговия тел и аз ще му звънна за да се разберем.

niki991
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с двигател 1.6 дизел.

Мнениеот niki991 » Пон 31 яну 2011 21:56

колега аз преди 1 месец скъсах агренажен ремак на голф 1.6тд JR мотор и аз пробвах да го запала двигатела и въртеше свубодно ,но като свалих и видях ремака как се скасал :063:................................... после като свалих капака на клапаните и видях разпределителня вал беше строшен на 4 парчета .Първо проверете сичко дали е здраво и после палете при мен само вала беше строшен сичко друго си ми е здраво и няма защита на боталата :banghead: :banghead: :banghead:

mironov_s
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с двигател 1.6 дизел.

Мнениеот mironov_s » Вто 01 фев 2011 8:38

Колега,при мен чакам днес резултатите от измерванията,но най вероятно ще се размина само с разпределителен вал.За сега само се надявам, а измерванията ще си покажат.

Върни се в “Дизелови агрегати”