Здравейте,
Наскоро си купих кора за под двигателя и днес в един сервиз неможаха да я монтират.
Колата е Голф ТДИ 2002- 131 коня и кората влиза отпред (в бронята ) и отзад без проблеми, но посредата виси и няма къде да се закачи. Като я побутнеш леко се вижда че ще падне при шофиране и дори прави балон надолу и ще се опре в легнал полицаи.
Ето снимки на кората и въпроса ми е Тази кора става ли за Голф 4 ТДИ (защото за такава ми я продоха) и как се захваща отстрани?
Мерси предварително, междодругото незнам как изглежда тази кора защото колата я нямаше още като я купувах.
кора под двигателя - монтaж
- stevap
- Автомобил:
- Двигател:
Re: кора под двигателя - монтaж
Колега, кората си е същата и отстрани се захваща за страничните кори, но ти може би щом си нямал тази кора най-вероятно са ти били свалини и страничните две, затова се чудите къде да я закачите, иначе е елементарно с болчета и няма никакъв проблем, да използвам темата и да попитам дали същата кора е възможно да се монтира на бензинов двигател, защото те фабрично са със по малка кора която не скрива картера, иначе страничните кори имат дупки за подобна кора.........

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Отговора на въпроса ти е Да. Няма разлика между бензин и дизел.
На трите ми коли отдолу съм с метална кора, която е същата, но само захващането и е малко по-различно и никъде не пише дали е за бензин или дизел. На етикета са изброени само моделите Шкода Октавия, Голф 4, Новия "Битълс" и т.н.
Пък и лично аз не виждам къде може да има разлика.
На трите ми коли отдолу съм с метална кора, която е същата, но само захващането и е малко по-различно и никъде не пише дали е за бензин или дизел. На етикета са изброени само моделите Шкода Октавия, Голф 4, Новия "Битълс" и т.н.
Пък и лично аз не виждам къде може да има разлика.
- Sportakus
- Автомобил:
- Двигател:
stevap написа:Колега, кората си е същата и отстрани се захваща за страничните кори, но ти може би щом си нямал тази кора най-вероятно са ти били свалини и страничните две, затова се чудите къде да я закачите, иначе е елементарно с болчета и няма никакъв проблем, да използвам темата и да попитам дали същата кора е възможно да се монтира на бензинов двигател, защото те фабрично са със по малка кора която не скрива картера, иначе страничните кори имат дупки за подобна кора.........![]()
Да колега, няма проблем да монтираш голямата кора, която е за дизелов на бензинов автомобил. Аз съм точно по този начин на моята кола. Единственото неодобство е, че се сваля кората когато сменяш маслото

- blagodrago
- Автомобил:
- Двигател:
Подкрепям колегите по-горе. Кората е еднаква за дизел и бензин и определено ти липсват страничните, за коите се захваща тази - средната. Аз си купих цял комплект миналата година от магазина на ул. Силистра (до малък гр. театър зад канала).Страничните кори мисля бяха по 15 лв парчето. Стават за Г4, октавия, беетъл и бора.
П.С. Смени сервиза. С просто око се вижда, че липсват две парчета. Аз моя комплект си го монтирах сам.
П.С. Смени сервиза. С просто око се вижда, че липсват две парчета. Аз моя комплект си го монтирах сам.
- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, а колко струва кората, че аз си изпатих миналата седмица - взех си бора 2.3в5 и на един лед си викам даи да пробвам ESP-то и ненадайно се нацепих посредата на един гаден камък, познайтеее-картерче
, майстора в сервиза където ми го свали(след заварка и го монтира) ми каза, че кората отдолу ако я е имало щяла да предодврати пробива, на мен не ми се вярва ама поне щеше да не е на такова гадно място спукан(точно до пробката), и познайте сега съм с пробка на Zafira отдолу, защото просто след 5часа мъки "майстора заварчик" ми обясни, че няма как да стане като оригиналното и затова трябва вече пробката да е отдолу
Така де трява да си търся и аз кора ако можете да ми помогнете къде и колко да си приготвя (става въпрос за в София)
, майстора в сервиза където ми го свали(след заварка и го монтира) ми каза, че кората отдолу ако я е имало щяла да предодврати пробива, на мен не ми се вярва ама поне щеше да не е на такова гадно място спукан(точно до пробката), и познайте сега съм с пробка на Zafira отдолу, защото просто след 5часа мъки "майстора заварчик" ми обясни, че няма как да стане като оригиналното и затова трябва вече пробката да е отдолу Така де трява да си търся и аз кора ако можете да ми помогнете къде и колко да си приготвя (става въпрос за в София)
"магазина на ул. Силистра до малък гр. театър зад канала"
А малко по-точно ако може, че и аз си търся. Благодаря!
А малко по-точно ако може, че и аз си търся. Благодаря!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”