Имате ли винетка ?
Re: Имате ли винетка ?
Гледах по Бтв една лелка обясняваше за винетките. Задължително старите трябва да се свалят, иначе солени глоби.
На годишните не е задължително да се вписва регистрационен номер на колата, но при проверка от КАТ ще изискват втората част от винетката, така че си ги пазете.
На седмичните и месечните трябва да се пишат номерата на колите.
Ако не съм дочул добре, някой да ме поправи.
На годишните не е задължително да се вписва регистрационен номер на колата, но при проверка от КАТ ще изискват втората част от винетката, така че си ги пазете.
На седмичните и месечните трябва да се пишат номерата на колите.
Ако не съм дочул добре, някой да ме поправи.

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
От днес ДА 

- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
А ако не е изчистена напълно...понеже колата ми не може да загрее и едвам съм свалил половината винетка
и сега е скъсана недокъсана на стъклото 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Тази хамалогия със стикерите започва да не ми харесва.
Трябва да измислят нов начин за поставяне на знаците за ГТП, застраховка и винетната такса.
Иначе отлепвай/залепвай... Някои от вас ще кажат че се прави само веднъж в годината, но на мен ми стига.
Харесва ми начинът на поставяне на знака за платен пътен данък във Великобритания. Там са едни хартиени кръгчета, които съдържат валидността, номера на колата, цената, която е заплатена. Кръгчето се поставя в държач на стъклото, като се лепи единствено държача. Освен това начинът на плащане и издаване на знака е лесен - плащаш си онлайн, знака ти идва по пощата. Той е уникален само за тази кола, ако го изгубиш, естествено ще пратят нов. Пращат предупреждение за наближаване на изтичането му.
Не знам дали е най-подходящият метод, но поне няма отлепи/залепи.
Трябва да измислят нов начин за поставяне на знаците за ГТП, застраховка и винетната такса.
Иначе отлепвай/залепвай... Някои от вас ще кажат че се прави само веднъж в годината, но на мен ми стига.
Харесва ми начинът на поставяне на знака за платен пътен данък във Великобритания. Там са едни хартиени кръгчета, които съдържат валидността, номера на колата, цената, която е заплатена. Кръгчето се поставя в държач на стъклото, като се лепи единствено държача. Освен това начинът на плащане и издаване на знака е лесен - плащаш си онлайн, знака ти идва по пощата. Той е уникален само за тази кола, ако го изгубиш, естествено ще пратят нов. Пращат предупреждение за наближаване на изтичането му.
Не знам дали е най-подходящият метод, но поне няма отлепи/залепи.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Това със глобите за стара винетка е пълна измишльотина
Няма такова нещо, а и няма смисъл и да има.

- miti_kamenov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
IvailoOo написа:Това със глобите за стара винетка е пълна измишльотинаНяма такова нещо, а и няма смисъл и да има.
Прав си,тъкмо бях събрал 6 броя и сега кво всичко отиде по дяволите

Язък за колекцията.
пп.Днес си взех да го еВа

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Май трябва и аз да си взема вече!Днес спираха всички коли и предупреждаваха!Можеше да ме ушлевят няколко стотачки!Без колан,без фарове и без винетка!Прекрасно!
Пазете си старите винетки. Току-що казаха пак по новините, че няма да се глобява за неизчистени стари. ако някой напише глоба за непочистени стари - УВОЛНЕНИЕ.
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
velinsl написа:Пазете си старите винетки. Току-що казаха пак по новините, че няма да се глобява за неизчистени стари. ако някой напише глоба за непочистени стари - УВОЛНЕНИЕ.
Добре де,до кога ще говорят само глупости!Първо едно после друго!На кого да се вярва вече никой не знае!
Layer написа:вчера си купих за пърпи път от 3 години насам![]()
б@си чаршафа.
днес си купих още една винетка, за полото

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Stivi написа:ISRalien написа:kombi tdi написа:винетка ли никаква винетка,такава дупка нацелих днес![]()
,колата сега не става за нищо щот се хвърлих в канавката през таван,сега като имам новата винетка тя ще ми покрие ли щетите а
![]()
![]()
,по шибаните родни пътища
Съди общината, с читав адвокат ще ти покрият щетите + съдебните разходи
Дали ?? Има едно понятие, което доколкото знам се използва само в БГ " несъобразена скорост" ,та със него директно те отсвирват от КАТ и после иди се съди ! Вярно че има някакви изключения когато се стига до такава присъда срещу стопанина на пътя но тя има само морално-удовлетворяващ ефект визирайки присъдените обезщетения и лично за мен не си струва нервите ! Истината е една,ако караш по път в България който не познаваш ,най-добре да си с такава скорост че да може да спреш до зоната на видимост която ти дава зрението !
Скоростта трябва да е съобразена с пътните условия.
Съответно всяка дупка, която може да предизвика ПТП би трябвало да е означена със знак, за да могат шофьорите да намалят.
Друг е въпроса, че 95% от дупките в България не са означени по никакъв начин.
Адвокатите трябва да го знаят това...
Несъобразена скорост може и да е 2км/ч...
velinsl написа:Пазете си старите винетки. Току-що казаха пак по новините, че няма да се глобява за неизчистени стари. ако някой напише глоба за непочистени стари - УВОЛНЕНИЕ.
То същото важи и за глобата 120лв за не преброен гражданин. Няма да тръгнат да събират глоби - просто блъфират и ще има ефект.
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Днес си махнах старата винетка след около 20 минути борба със стъргалката за лед и един макетен нож. На студено. Много псувах, замръзнаха ми пръстите. Залепих си годишна винетка, и номера си написах. Харесва ми, зелена е. Сега чета, че не било задължително да се маха старата, че не било задължително да се пише регистрационния номер на новата, нямало да глобяват... Да живеят ръководителите ни, и майките им

Един написа:velinsl написа:Пазете си старите винетки. Току-що казаха пак по новините, че няма да се глобява за неизчистени стари. ако някой напише глоба за непочистени стари - УВОЛНЕНИЕ.
То същото важи и за глобата 120лв за не преброен гражданин. Няма да тръгнат да събират глоби - просто блъфират и ще има ефект.
не гледайте телевизия, само лъжат.
Чл. 179. (1) (Предишен текст на чл. 179 - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 50 до 150 лв.:
управлява пътно превозно средство, на което е залепен невалиден винетен стикер или винетен стикер с изтекъл срок, се наказва с глоба, както следва:
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”