мирише на неизгоряла нафта
-
- Автомобил:
- Двигател:
мирише на неизгоряла нафта
здравеите колги.имам един проблем с колата,а тя е форд галакси 1.9 тди 1з мотор.сменил съм н-75,турбина,и нови разпръсквачи и продължава да пуши биал дим и да мирише на неизгоряла нафта когато работи на обороти.ажете какво да правя.може ли да е от въздуха кото засмуква заедно с горивото и да блокирват на моменти дюзите.заюото видях че с нафтата влиза и балончета а маи нетрябва да е така.помагаите.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: мирише на неизгоряла нафта
провери центровката на помпата
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега,проверявал съм центровката 3 пъти и ти при различни хора,даже и във фолцваген и във форд и хората ми казаха че е перфектна.но забелязах че ми смуче въздух с нафтата и си мисля данеби да идва от там проблема.
-
- Автомобил:
- Двигател:
sladuraaa написа:колега,проверявал съм центровката 3 пъти и ти при различни хора,даже и във фолцваген и във форд и хората ми казаха че е перфектна.но забелязах че ми смуче въздух с нафтата и си мисля данеби да идва от там проблема.
Едва ли ти е от това, че смуче въздух проблема. Пуши ли бяло като и подадеш газ, намалява ли миризмата като загрее?
-
- Автомобил:
- Двигател:
значи когато е на по високи обороти и е загряла не пуши но когато е на обороти и пак е загряла и и подам гас пуши и чак люти
-
- Автомобил:
- Двигател:
sladuraaa написа:значи когато е на по високи обороти и е загряла не пуши но когато е на обороти и пак е загряла и и подам гас пуши и чак люти
Помпа за регулиране, макар че и други неща е хубаво да се проверят като дебитомера например.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
по принцип нормално е зад всеки дизелов автомобил да мирише лошо или странно в зависимуст каква е нафтата.Това пушене щом изчезва като загрее и е бяло да не би да е конденс от гърнетата.А за дебитомера не е проблем да се провери но ,ако той е проблемен би трябвало колата да пуши черно като се натовари , да върви добре на ниските ,а на високите да няма никой ... все пак карата за дебитомера в софтуера се казва "Smoke limit" 

-
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря колеги.ще проверя дебитомера и ще пиша.значи да е загряла ако я оставя на обороти и после пак и подам гас пак мирише на нафта но когато я карам го няма този проблем.и не е конденз със сигърност.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги може ли да ме посаветва някои каде да отида за да я погледнат.значи работя в плевен,живея в ловеч а съм от свищов,така че в които и от трите града да ми кажете ще съм ви много благодарен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Монтана
Аз в нашия край не намерих и ходих до там. То пък се оказа че не е още за ремонт и само се разходих, но поне честно ми каза и не ми взе парите колегата Дани. А и съм чел хубави работи за него.
Успех

Аз в нашия край не намерих и ходих до там. То пък се оказа че не е още за ремонт и само се разходих, но поне честно ми каза и не ми взе парите колегата Дани. А и съм чел хубави работи за него.
Успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги забелязах че когато му дам газ до дупка на място и испушва черно и след това започва да се тресе,а когато му откача дебитомера го нямам този проблем.възможно ли е да си е отишал вече.и ако го пръсна с контактен спреи ниама ли да се пооправи малко или ика нов.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
като откачиш дебитомера щом се подобряват нещата ( или ако няма разлика ) значи е заминал според мен . пробвай да го почистиш , може да се оправи . ако не - нов .
- vladrs
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
направи една диагностика,така ще разбереш със сигурност дали е заминал дибитомера.поне така си мисля,ако греша някой да ме поправи.
Не вярвам да няма кой да прави диагностики в Свищов,ако им нямаш доверие в Русе има един-двама на които може да се разчита за такива работи.Наистина са надеждни.
Не вярвам да няма кой да прави диагностики в Свищов,ако им нямаш доверие в Русе има един-двама на които може да се разчита за такива работи.Наистина са надеждни.
- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
В Свищов има къде да правят диагностика, но дали я правят качествено не знам. Мисля че едното място е в някакъв сервиз в края на града при ЖП гарата(демек там в тази околност имало сервиз който прави и диагностики). Но отиди в някой друг който ти е на близо и попитай, може и на Хан Бъчва срещу бензиностанция ЛБ в сервиза да попиташ ако те не могат, къде пък могат
.

Върни се в “Дизелови агрегати”