Golf mk2 от EZ към RP - решено

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Re: Golf mk2 от EZ към RP - решено

Мнениеот stefan4o » Вто 01 фев 2011 21:25

:Mr Green Fun Илиянски, по тефтер пише, че са различни за двата модела, на всичко отгоре тези на 1.6 са по-големи. Правило ми е впечатление, че при някои ВАЗ-ови карбове жигльорите на 2101 са по-големи от тези на 2107, която е с по-голям работен обем. Гледах едни таблици, които някой колега беше постнал из форума. Имаше и там подобна ситуация. Според мен колата и с карба от 1.6 би си движила добре mhihi

ji4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ji4kata » Вто 01 фев 2011 22:22

stefan4o написа::Mr Green Fun Илиянски, по тефтер пише, че са различни за двата модела, на всичко отгоре тези на 1.6 са по-големи. Правило ми е впечатление, че при някои ВАЗ-ови карбове жигльорите на 2101 са по-големи от тези на 2107, която е с по-голям работен обем. Гледах едни таблици, които някой колега беше постнал из форума. Имаше и там подобна ситуация. Според мен колата и с карба от 1.6 би си движила добре mhihi

:да: :beer точно така е и с карба от 1.6 може да остане,но по добре си е ако ще е 1.8 сичко да си е както трябва .Колегата stefan4o ме изпревари с обяснението за разликите на жигльорите за което беше питал друг колега ,но е точно така :) .

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Сря 02 фев 2011 5:26

ji4kata написа:Ако ще го правиш 1.8 ще трябва да се сменят жигльорите на твоя карб ако мислиш да караш с него,но за мен по добрия вариант е да го смениш с Кейхин 2 .При Кейхин 2 поне не се сменя колектота а само тампона на карба.

При EZ за да не сменява колектор се монтира кейхин-1

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Сря 02 фев 2011 9:32

Такаааа.И аз да кажа тогава.Моя карб е от 1.6 а мотора ми е 1.8.Искате да кажете, че имам проблем ли?Имам още два карба които са ми за части и единия е с по малки жигльори(явно е от 1.8)и съм ги слагал на този от 1.6 с който съм и да ви кажа не усетих разлика в каквото и да било :wink:

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Мнениеот anrus » Сря 02 фев 2011 10:52

Всеки е свободен да експериментира с колата си. Тук обаче обсъждаме изпълненията на завода производител, а те са категорични за размера на жигльорите и настройката на клапите според кубатурата, наличието на катализатор и вида на предавателната кутия. Аз лично не се смятам за по-умен от екипите инженери, които са подбирали тези данни на базата на изчисления и множество реални експерименти. По тази причина спазвам предписанията дословно.

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Сря 02 фев 2011 13:16

Мисълта ми е, че колата си върви и така и то без никакъв проблем.Не казвам , че съм по-умен от инжинерите а това, че колата и така ще си върви нормално.Капиш :idea:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Сря 02 фев 2011 13:22

Аз никъде не съм казал, че не може мотор 1.6 с карб от 1.8 и обратното. Според мен разлика няма да има особено, също както колегата golfmk1 е казал.
Ще се самоцитирам, за да не стават обърквации:
Според мен колата и с карба от 1.6 би си движила добре

Жигльорите разбира се оказват влияние, ама да предположим, че то е в рамките на статистическата грешка. Процентно не мога да се ангажирам с някакви цифри, но предполагам, че не би била повече от 4-5% разлика в разход/динамика.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”