проблем с горивото 1,9тди пасат б4
-
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с горивото 1,9тди пасат б4
здравеите имам следния проблем,имам пасат б4 1,9тди варвят едни балончета по маркучето от кадето идва нафтата,и не пали добре,не варви добре незнам от каде е проблема ако някой се сешта моля да ми помогне 

Re: проблем с горивото 1,9тди пасат б4
Огледай си скобите на маркучите на горивния филтър и ги притегни ако са се порзхлабили.Виж си и отдушника на капачката на резервара да не се е запушил.
- miti_kamenov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Стегай здраво всички маркучи по който минава нафта !!!
- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
Прегледай всички връзки на маркучите на филтъра,като за начало.Предишния ми Пасат беше така(мехурчета си вървяха постоянно към помпата),но никога не съм имал проблеми с паленето и вървенето.Ако след притягането няма резултат иди да ти прегледат центровката.Моите съмнения са точно за там,защото ако си сменял ремъците е възможно да е мръднала на закъснение и от там и проблемите с вървенето и паленето.
Другото за което се сещам е,че ако е сложен дефектен или некачествен ремък може да е отхлабил и да е презкочил зъб или колата ако е дърпана да запали също се получават такива работи,а и други,за които не е добре да са станали.
Естествено дано се окаже най-малкото и да се оправи от маркучетата
Дано съм бил полезен с инфото
Другото за което се сещам е,че ако е сложен дефектен или некачествен ремък може да е отхлабил и да е презкочил зъб или колата ако е дърпана да запали също се получават такива работи,а и други,за които не е добре да са станали.
Естествено дано се окаже най-малкото и да се оправи от маркучетата

Дано съм бил полезен с инфото
-
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен колега смуче въздух от семеринга на помпата отпред който се намира.
- slavi_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имах сащия проблем.Дори като я спря на баир с предницата нагоре едва палеше.Накрая се оказа че се е скапал клапана които е е на маркуча за излишната навта дето затиска дупката на филтъра.
-
- Автомобил:
- Двигател:
slavi_tdi написа:И аз имах сащия проблем.Дори като я спря на баир с предницата нагоре едва палеше.Накрая се оказа че се е скапал клапана които е е на маркуча за излишната навта дето затиска дупката на филтъра.
Да колега това е наи чесатия проблем,за това при смяна на филтъра е хобаво да се сменят и 2та о пръстена на клапана за изли6ното гориво на филтъра иначе с течение на времето се износват и почват проблемите.

Колега, провери дали пласмасовата врътка за изливане на утайката е затегната добре. На мен ми вкарваше въздух в маркучите и се оказа, че точно от там е проблема.
Върни се в “Дизелови агрегати”