Задграничен паспорт.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- varkulaka
- Автомобил:
- Двигател:
Проверете в Държавен вестник бр.59 от 2005 год. съгласно измененията на чл.32"А"ал.1 от Правилника за издаване на БДС гласи - всички граждани,че в срок от 3 месеца от изтичане на валидността на паспортите трябва да бъдат върнати в Паспортна служба.
Гражданите не спазили 3 месечният срок за връщане на паспортите с изтекла валидност подлежат на глоба от 20 до 150 лв.по чл.81т.5 от Закона за българските документи за самоличност.
Гражданите не спазили 3 месечният срок за връщане на паспортите с изтекла валидност подлежат на глоба от 20 до 150 лв.по чл.81т.5 от Закона за българските документи за самоличност.
buFka написа:Казваш че е откраднат, че така е по евтино...измисли си сценарий, щото требе да казваш кога ти е откраднатнай добре е да ти го откраднат в чужбина....и понеже вече сме в ЕС си се върнал с лична карта през румъния
Нали ще направят справка и ще разберат, че същия период не е преминавал границата, още повече през Румъния.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Задграничен паспорт.
Я да взема и аз да се включа към редиците на смелите археолози!
Та казусът е следния:
Имам международен паспорт издеден 2001г и, съответно, изтекъл на 04.2006.
Наскоро си го открих в чекмеджетата
От тогава нямам издаван друг международен.
Днес ми остана малко време да поровя и да видя каква би била глобата, ако реша да си го връщам.
Излиза, че паспорта трябва да се върне в срок до 3 месеца след датата на изтичането му.
След това се дължало глоба от 20 до 150лв.
НО!
Година и 3 месеца по-късно глобата отпадала, като основание за отпадането е давност за административно нарушение
Това е информация от форумите.
Случайно някой да има по-достоверна (от законово или 'наредбено' естество) информация по въпроса?
Рових в Гуугъла, от там са ми горните 'наблюдения'
п.п. Тази тема също гуугъл ми я изплю!

Та казусът е следния:
Имам международен паспорт издеден 2001г и, съответно, изтекъл на 04.2006.
Наскоро си го открих в чекмеджетата

От тогава нямам издаван друг международен.
Днес ми остана малко време да поровя и да видя каква би била глобата, ако реша да си го връщам.
Излиза, че паспорта трябва да се върне в срок до 3 месеца след датата на изтичането му.
След това се дължало глоба от 20 до 150лв.
НО!
Година и 3 месеца по-късно глобата отпадала, като основание за отпадането е давност за административно нарушение

Това е информация от форумите.
Случайно някой да има по-достоверна (от законово или 'наредбено' естество) информация по въпроса?
Рових в Гуугъла, от там са ми горните 'наблюдения'
п.п. Тази тема също гуугъл ми я изплю!

- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз чух ,че тази глоба имала давност,но 2 години!?
2007-ма година си вадих нов задграничен паспорт. Старият беше ваден 1990-та година, но ми казаха, че няма нужда да плащам глоба, понеже пазя стария и не съм го изгубил.
Последна промяна от Rijo на Чет 03 фев 2011 0:00, променено общо 1 път.
- elimn
- Автомобил: Golf V
- Двигател: BKD 2004
Re:
gr_kanev написа:k22 написа:Прави се акт.Но кой те кара да го плащаш
Мисля, че този който ще ти вади паспорта - без да си платил, няма издаване на нов (но не съм сигурен).
Когато ходих да си вадя нов, не занесох стария, защото не знаех къде е, че живея на 100 отдалечени места. Написаха ми акт-20лв.
Издават документа/паспорта/, но неможеш да го вземеш, докато не представиш бележката, която е от банката, че си платил глобата. Ако искаш да лъжеш, лъжи така че да ти повярват. При откраднат се подава сигнал./Всеки ще го е шубе да не направят зулум от негово име и ще търчи да докладва-логично

-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Това което пише радотом е вярно - ако са минали година и три месеца глобата отпада. Информацията ми е от служителка от паспортното 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”