Нови свещи, нови кабели, ремъци, масло, филтри - маслен, въздушен, горивен. Като я взех ми казаха, че има по малка компресия на 3-ти цилиндър, за точни цифри не мога да кажа. Мисля да ходя някъде на стенд, да я тестват, предложете ми къде и долу-горе какви парички да си приготвя за диагностиката.
Golf 3, 1,4mi - бензин в маслото
Golf 3, 1,4mi - бензин в маслото
Паля сутрин и го оставям малко да загрее, тръгвам по пътя нагире из Бояна и колата се "спъва". И аз не знам точно как да го опиша... не работи нормално двигателя, като подам газ на предавка и почва да се тресе цялата кола, вкарвам на по-ниска предавка за да не спра на пътя и пак се движи мудно, много мудно даже. Одеве излязох до Красна поляна да се видя с приятел, до там и половината път на връщане беше ужас, само се тресе и не върви. Като съм на свободна го форсирам, сякаш нищо му няма. И тъкмо като се прибирах по едно време почна да си работи пушка, карам си, никакви ядове.
Нови свещи, нови кабели, ремъци, масло, филтри - маслен, въздушен, горивен. Като я взех ми казаха, че има по малка компресия на 3-ти цилиндър, за точни цифри не мога да кажа. Мисля да ходя някъде на стенд, да я тестват, предложете ми къде и долу-горе какви парички да си приготвя за диагностиката.
Последна промяна от straus на Съб 12 фев 2011 20:58, променено общо 1 път.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 3, 1,4mi - тресе на студен двигател
Проблема явно ти е че работи на 3 цилиндъра, на моменти и за това тресе! Ходи оправи тоя проблем с по-малката компресия, или смени свеща която е на цилиндъра дето не работи! И трябва да ти се оправи проблема! Не ми идва на идея от къде може да идва проблем на тоя елементарен двигател, друго кво има да се капе!? 
Свещите са нови, искра е перфе, майстора който я обслужи направи някаква манипулация на тоя цилиндър с компресора, освен да не го е свършил както трябва... знам ли..
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
straus написа:Свещите са нови, искра е перфе, майстора който я обслужи направи някаква манипулация на тоя цилиндър с компресора, освен да не го е свършил както трябва... знам ли..
Другар не че аз много разбирам, ма щом ти тресе двигателя, или някой или няколко цилиндъра не работят, или има доста по голям проблем! Провери тампоните на двигателя да не са си отишли. Че от друго не знам от какво може да тресе!? Поне аз така го виждам, не отива ток до някой цилиндър дали от свеща или кабел, и от там цилиндъра не работи, или да прайш ремонт на колата ако не стане, ма нека някой друг се включи

- kcars
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Причината за недобрата работа на цилиндъра може и да е клапан.Щом свешите и кабелите са 100 процента проверени и са изправни остава да е клапан или гарнитура.Това с компресора не го разбрах,има маистори дето надуват цилиндъра с комресор и гледат дъли духа в казанчето за охладителната течност,така проверяват целоста на гарнитурата.Най добре да се замери компресията на двигателя като се отчете колко е компресията и каква е разликата ако има такава между цилиндрите.При проблем с клапан компресията прогресивно намалява,тоест ако помниш какви данни е отчела при предишното замерване може да се направи сравнение.Относно тампони на мотора там проблемът е по скоро механичен,тоест двигателят работи добре,равномерноа а тресе при ускоряване и.т.н
Има малко масълце покрай гарнитурата на главата но не изглежда толкова страшно. Относно компресията последния път я замерихме на празен двигател(без масло), отчете по 7 атмосфери до колкото помня, а на 3-ти цилиндър 5-6, нещо такова беше
Резултата - кофти свещи, мойте нови ми ги дадоха да си ги навра там където слънце не огрява
Всички станаха майстори и разбирачи да му се не види, слагали каквито свещи имат и после що не върви колата 
Мисля че точно ей такива свалихме от двигателя, после ще взема една от колата да проверя. Мен ми препоръчаха да си търся Bosch или Borge(не съм сигурен така ли се пише)
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
straus написа:Мисля че точно ей такива свалихме от двигателя, после ще взема една от колата да проверя. Мен ми препоръчаха да си търся Bosch или Borge(не съм сигурен така ли се пише)
Ако намериш читави свещи Беру, ще се родиш! Двигателя се капе, свещите не мърдат! Но много ментета, и ако ти каже от къде да вземеш, незнам дали няма да попаднеш на менте!
Аз още от преди ти казах че е от свещ, ма както и да е!
Желая ти късмет и дано да нямаш проблем с колата повече!
Смяната на свещите не свърши работа.. Колата ми смесва масло и бензин, имам повече от половин литър бензин в картера. Днес ходих на диагностика, казаха ми че тоя бензин в картера променя някакви стойности и не може да ми каже къде е проблема. На ламбда сондата липсвала една маса, смених сондата, никаква промяна. Сега тъй като имам газова ме пращат да ходя да я монтирам, така като се покара на газ ще изгори бензина от маслото и ще може да се направи диагностиката. Предполагам, че гори богата на гориво смес, отзад пуши и смърди на суров бензин, харчи много.. много шит!
-
Хитко
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 3, 1,4mi - бензин в маслото
Наличие на катализатор?
Да, има катализатор. Аз направих малко проучване из форума и някои колеги споделят, че са имали проблем с дюза, друг сподели за запушена генерация. Мисля през седмицата да проверя и двата варианта и силно се надявам да е едно от двете, поне като открия проблема ще мога да го оправя.
-
Хитко
- Автомобил:
- Двигател:
Аз лично съм имал проблем със запушен катализатор и оттам бензин в картера. Колата се държеше по същия начин като твоята. Дано да е от това.
През седмицата отивам до един майстор по генерация да сложим една права тръба и ще си проличи. 
А един приятел ми каза, че катализаторите обикновенно ги изкупували защото в тях имало платина, има ли нещо вярно в тая работа?!
А един приятел ми каза, че катализаторите обикновенно ги изкупували защото в тях имало платина, има ли нещо вярно в тая работа?!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”