Пролука задни седалки/багажник Пасат б5.5 комби

Техническа и сервизна информация за Passat
nikvw
Автомобил:
Двигател:

Re: Пролука задни седалки/багажник Пасат б5.5 комби

Мнениеот nikvw » Вто 01 фев 2011 9:52

Уха, много скъпо, 620 лева, пфууу...
Вчера говорих с едни, които претапецират седалки. И те ми казаха, че е най-добре да си смена само задната облегалка на двойната седалка (ако някой изобщо се навие да продаде само тази част), дори и да не била кожа, той за 40 лева щял да ми прехвърли кожата... Което като вариант е ОК, стига да може да си намериш на изгодна цена само тази част.

Към колегата dimitar iv - благодаря за + и - за "дупката". Приятелите ми и аз сме скиори, така че няма да имам този проблем със сноуборда :) А за джоба - прав си, но то дори е по-добре без него, само може да нахлузиш 1 торба след употреба на ските в частта на купето и готово. То като е кожа малко вода няма да попречи. Попринцип става и с 1 паднала седалка, но не съм пробвал колко ще е удобно да се возят 4 човека, защото ако само подлакътника е зает, 4 човека съвсем спокойно ще се возят.

Аз имам пълен кожен салон, който е на дупчици - вентилиран или каквото и да е там... Някой знае ли, ако си намери човек такава седалка с обикновена тапицерия, дали има някаква разлика във Формата като цяло, различните други меки части и т.н... (например задните седалки на W8 варианта на Пасат с кожа на външен вид са по-различни). И някой може ли да ми каже какъв номер на част се води това и от къде да позная само по тази част, дали това е точния номер? И ще пасне ли от пасат б5 или трябва да е б5.5?

Благодаря!

Потребителски аватар
dmcdjveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmcdjveli » Вто 01 фев 2011 12:31

Ако искаш провери при колегата instantaccess неговия не е кожен салон, но ако става като форма можеш да си прехвърлиш кожата, както казваш.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Сря 02 фев 2011 13:19

Серийният номер на рамката е: 3B0 885 217, а на "чувала" за ски е: 3B5 885 215 като има 5 вида цветове за него. Относно нарязването на кожата с кантовете, аз лично съм си решил проблема с калъф за ски. Моя лично в Атомик струваше 120 лева, но скоро ходих да купувам за приятелката ми и имаше такива по 50 лева. Багажник за ски и шум... не ми се е случвало като карам по ограниченията, но те комбитата по принцип са по-шумни и може би затова. Ако ще е 650 лева за оригиналния калъф, по-добре 1000 направо за бокс на тавана, хем и багаж ще събере.

nikvw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikvw » Сря 02 фев 2011 15:52

Колега, а може ли да намериш серийния номер на двойната задна облегалка за б5.5 която е с дупка за ски?
Мисля, че най-безболезнено ще буде ако се намери такава седалка и за 40-тина лева се прехвърли кожата например.

Нямам си идея как "става" това прехвърляне на кожа, изглежда ли си оргиналдЪ после, да не вземе да се отлепи, издуе, да не е по "оригиналната форма", да има некакви гадни шевове, да ти се разшие и/или скъса... Много ако-та ми станаха нещо. Май най-добре е ако има оригинално с такава кожа само тази част да се смени. Като имам време ще поразглеждам из моргите.

п.с. А за б5 и б5.5 същата ли е задната облегалка?

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Сря 02 фев 2011 16:19

в дупката така или иначе не можеш да събереш 4 чифта ски - какво значение има, че ще могат да пътуват 4 човека, освен 1 или 2 от тях да са без ски... пък ако са 2 или 3 човека, буташ малката облегалка и си нареждаш ските - дори не е нужно да махаш облегалката за главата и да вдигаш седалката, защото не ти трябва равен под...
Саковете за ски са 50-100лв и събират спокойно по 2 чифта... Няма да си цапаш седалките.

nikvw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikvw » Чет 03 фев 2011 9:13

Колега Тедо-,

Да ти кажа, събират се 4 чифта спокойно според мен. Миналия уикенд бяхме с един приятел с Шкода Октавия с такава дупка и нямаше никакъв проблем за 3 чифта ски. Според мен даже и 6 чифта ще събере без проблем, като се сложат ските едни върху други... Иначе да, за 3-ма съвсем спокойно като сваля малката облегалка и няма грижи. Даже ако са по финни може да се сбутат и 4, но ще им е по-неудобно определено.

Най-добре си е ако има тази дупка и ако не излезе много скъпо си заслужава 8)

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 03 фев 2011 9:43

зависи от ските, но повече от 4 чифта трудно ще събереш и то при положение, че част от автоматите останат извън чорапа в багажника. В самият чорап с все автоматите повече от 2-3 чифта не влизат. Това за карвинг ски до 180см, с прави ски не съм тествал.

nikvw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikvw » Чет 03 фев 2011 10:39

Ами неговата Шкода Октавия е 2008г мисля, и нямаше чувалче. Автоматите остават в частта на багажника и отпред в купето влизат само предницата на ските. Когато са сухи не е проблем, а след каране може проста да се забършат или да им се нахлузи 1 обикновено чувалче или нещо подобно.
Така различните размери ски може да се нагласят по-напред по-назад, за да не се натрупват автоматите един върху друг, въпреки, че в багажника не пречи много. Моите ски са 173см и можеше и малко по-дълги да се съберат, имаше достатъчно място.

Не съм виждал чувалчетата на Пассат, но когато се сложат ските, автоматите нали остават в частта на багажника? Така могат "доста" ски да се съберат :)

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 03 фев 2011 11:11

когато няма чувалче/сак/чорап, ските могат да се "разчекнат" в купето и да влязат повече бройки, но в чорапа стоят събрани в едно тясно пространство, и ако са карвинг лопати, мястото доста бързо им свършва :)

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Чет 03 фев 2011 11:14

Хора не се излагайте с тези 4-5-10 чифта ски, които можете да проврете. В права линия повече от 3, зорлем 4 не виждам как може да сложите освен ако не са на ветрило, ама тогава ми е интересно къде ще седнат хората, а в чувала... забрави за повече от 2.

Сега сериините номера:
3B0 885 502 G - седан с 2 облегалки за главите
3B9 885 502 G - комби 4х4 с 2 облегалки за главите
3B0 885 502 G - комби 4motion с 2 облегалки за главите
3B0 885 502 J - седан с 3 облегалки за главите
3B9 885 502 J - комби 4х4 с 3 облегалки за главите
3B0 885 502 J - комби 4motion с 3 облегалки за главите

Това са номерата на основите на облегалките на седалките, вътрешността и тапицериите са същите при всички вариации, като се различават само по дупките за облегалките и дали са Рекаро. Самият гръб на седалките има 3 вариации по цвят, но не съм видял дали е с дупка, или поне в ЕТКА-та не пише, така че предполагам сам си го режеш.

Върни се в “Passat”