Автомивка зиме

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Re: Автомивка

Мнениеот Varbona » Пон 31 яну 2011 16:06

imedarov написа:Всяка седмица я мия

нормално - нищо не замръзва, вчера я мих

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Re: Автомивка зиме

Мнениеот Stefan » Вто 01 фев 2011 11:37

Миналата вечер ми се стори така по-топло и реших да измия колата. След 2 часа като застудя и всички врати замръзнаха. Шофьорската е отворих с ключа, но останалите немогат да се отключат. Вечер като я прибера в гаража всичко се отпуска и си се отключват вратите, но сутрин като я изкарам и вечерта към 17ч. пак всичко е замръзнало. Така е вече 3 - 4 дни :roll: Едната вечер Vasstop-a, Nero i ISralien се увериха, като трябваше всички да влезнем през шофьорската врата (на кола с 4 врати!) mhihi

Ако знаех, че така ще стане, нямаше да я мия :arrow:

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Вто 01 фев 2011 16:08

Аз я мия веднъж на 2,3 седмици сега, щото тая мизерия дето я разхвърлят по улиците не е добре да стои по колата.
Проблем със замръзване на вратите нямам защото от едната страна са уплътнения а от другата някаква мъхеста материя като текстил и колкото и да е студено вратите не замръзват. Предполагам че и на другите по-нови VAG-ове е така. Ключалките може и да замръзват(то тя е само 1), не знам, но понеже отключвам с дистанционното засега не е имало порблем :wink:
Според мен колите трябва да се мият, но по възможност това е хубаво да става по обяд когато е малко по-меко навън.

Последна промяна от evgenyh на Вто 01 фев 2011 23:06, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Peterman
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006

Мнениеот Peterman » Вто 01 фев 2011 16:17

не я мия зимата! Или ако температурата е под 5 -6 градуса!

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Вто 01 фев 2011 16:59

Всяка седмица поне по 1 път.Хич не ме интересува температурата.Не ми замръзват вратите. :wink:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 02 фев 2011 12:00

evgenyh написа:Аз я мия веднъж на 2,3 седмици сега, щото тая мизерия дето я разхвърлят по улиците не е добре да стои по колата.
Проблем със замръзване на вратите нямам защото от едната страна са уплътнения а от другата някаква мъхеста материя като текстил и колкото и да е студено вратите не замръзват. Предполагам че и на другите по-нови VAG-ове е така. Ключалките може и да замръзват(то тя е само 1), не знам, но понеже отключвам с дистанционното засега не е имало порблем :wink:
Според мен колите трябва да се мият, но по възможност това е хубаво да става по обяд когато е малко по-меко навън.

Ами мога да ти кажа че и на Г4 са такива уплътненията и като цяло това е стандарта от Б5/г4 насам :да: В неделя я мих, леко задържат вратите сутрин и вечер, но съвсем минимално, не искат усилие. На предишните модели замръзването е голям проблем, те да си ходят мръсни mhihi

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Сря 02 фев 2011 17:13

На 3-ката редовно пръсках уплътненията с разни спрейове, че иначе зле :wink:

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Сря 02 фев 2011 17:43

На мен януари ми се случи така, че два пъти ходих на мивка. По принцип не мия зимата, но като се покаже слънци и снега е заминал, пътищата са сухи, мия, че тази сол ... Още повече, че на колата ръждата й е болна тема (австрийски внос е).
Миене само ако има слънце и задължително си подсушавам уплътненията на вратите. Засега не е замръзвала.

Потребителски аватар
Red_Jetta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Red_Jetta » Сря 02 фев 2011 22:50

аз зимно време, в студовете, мия само долната половина - там, където се лепи калта от улиците... в това число и джнтите.

тавана и капаците се чистят достатъчно само след свалянето на снега, сутрин.

стъклата - когато колата е достатъчно топла, добре е да се подсушат с домакинска хартия /една ролка си нося в колата, почти постоянно

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 03 фев 2011 11:21

Red_Jetta написа:аз зимно време, в студовете, мия само долната половина - там, където се лепи калта от улиците... в това число и джнтите.
тавана и капаците се чистят достатъчно само след свалянето на снега, сутрин.
стъклата - когато колата е достатъчно топла, добре е да се подсушат ...

Това е и мой принцип от много години. Правя изключение, ако температурата е поне 2-3 гр. над 0.
Нямам гараж, така че се съобразявам с времето, независимо че си профилактирам уплътненията(писал съм подробно в други теми) всяка година, а през две и на ключалките и нямам проблем.
Освен това има реален риск при миене с високо налягане на пароструйка да се отлюпи лака на стара боя, особенно ако е преживяла повече срещи с камъчета.

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Чет 03 фев 2011 11:45

Аз пък я мия редовно след като съм бил някъде на дълъг път и е побеляла цялата. Не говорим за основно миене, а просто на 5-те мин я изплаквам за 2 лева по праговете, подкалниците и местата, на които се задържа кал. После я вкарвам в гаража и грижи няма.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Чет 03 фев 2011 12:13

Вчера си измих колата към обяд, но след това изминах към 300 км.
хубаво я издухах и нямам никакви ядове със студа.

Потребителски аватар
pafoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafoo » Чет 03 фев 2011 12:19

аз я мия на левчетата всяка седмица кум обяд после изсъхва и си ми е чиста колата
първо я намокрям и свалям едрото налягането е слабо но поне е безплатно после едно левче за препарат и после с четката я изтърквам още едно левче изплаквам и тотал 2лв мивка за 10минути и колата не е с сол и луга цялата

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 03 фев 2011 13:01

На мен последния път ми свалиха с леда и петно боя от калника . Ползвайте мивка с топла вода , че иначе грубата сила , ритане с крак и накрая така става :( !

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 03 фев 2011 13:08

milmar написа:На мен последния път ми свалиха с леда и петно боя от калника . Ползвайте мивка с топла вода , че иначе грубата сила , ритане с крак и накрая така става :( !

Дайте да обсъдим дали е по-добре със сравнително студена или с топла вода да се мият колите през зимата, за подсушаването после не говорим - ясно е? Аз единствено мога да споделя, че момчетата от една автомивка ми казаха, че техен познат си мил колата с гореща вода и после май направо му се отчупила джантата от главината...Незнам дали е вярно, но предполагам, че ще е хубвао да уточним...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”