ако знаете нещо моля споделете благодаря предварително
Въпрос : смяна на глава от кр
- Ovaltine
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос : смяна на глава от кр
въпросът ми колеги е значи в момента съм с голф 2 гти мотор 1.8 код ГХ , та въпросът ми е може ли да се сложи глава от КР и изпускателния колектор ако става ще помоля за някакво инфо ,и ако става какво друго ще ми трябва за да работи както трябва както знаете инжекцията е същата като моята механична , бенз. помна е същата също ако не се лъжа на 6 бара налягане.
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос : смяна на глава от кр
Само с глава няма да стане!
Задължително ти трябва ангренажа(назъбеното колелце на коляновия вал,паразитния вал за маслената помпа ,самата маслена помпа),след изброените неща е хубаво да сложиш и буталата от KR-а
.
Тогава вече остава да се реши въпроса със запалването дали ще останеш с делкото от KR-а и ще насадиш и компютъра му,или ще насадиш вакуумно делко от 1.3(с малки доработки)и оставаш с твоето запалване!
После малко трябва да помислиш в-у картерната вентилация.
Това е в общи линий,ако ти се занимава можеш да го направиш.
За да се онагледя, и да не ме обвинят че говоря празни приказки
,щото темата 8v-16v е доста деликатна и дъвкана! Ето една снимка от едно проектче дето и аз помагах
...

Това на снимките е 1.6 дето се трансформира в KR,със всичко необходимо ,за да работи както си е по-книга(почти)!
.Тогава вече остава да се реши въпроса със запалването дали ще останеш с делкото от KR-а и ще насадиш и компютъра му,или ще насадиш вакуумно делко от 1.3(с малки доработки)и оставаш с твоето запалване!
После малко трябва да помислиш в-у картерната вентилация.
Това е в общи линий,ако ти се занимава можеш да го направиш.

За да се онагледя, и да не ме обвинят че говоря празни приказки
,щото темата 8v-16v е доста деликатна и дъвкана! Ето една снимка от едно проектче дето и аз помагах
...
Това на снимките е 1.6 дето се трансформира в KR,със всичко необходимо ,за да работи както си е по-книга(почти)!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”