Моля за съвет при избиране на автомобил втора употреба

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Evit@
Автомобил:
Двигател:

Моля за съвет при избиране на автомобил втора употреба

Мнениеот Evit@ » Чет 03 фев 2011 13:04

Здравейте!

Току-що се регистрирах във форума и вярвам, че ще ми бъде от полза.

До съвсем скоро бях горд собственик на Голф 3, с който се разделих по редица причини.

Ориентирала съм се към Голф 4 (какво да се прави, Голф не е само стил на живот, но много често и диагноза mhihi ). Бензин - 1,6; 98 - 99 г.; 4(5) врати... това е основното.

Ще ви бъда благодарни на всякакви съвети относно избора на возило. Ясно ми е, че в повечето случаи километрите не са реални. Знам, че така прехвалените "сервизни книжки", които продавачите размахват като доказателство, се купуват почти от всякъде. Така нареченото "обслужване" на колите не означава, че не трябва да сменя маслата, ремъците и пр. Знам къде да гледам, ако се опитат да ме метнат с годината на производство (защото понякога разлика от една година носи значителни промени и/или подобрения). Приказката, че колата е била карана от една възрастна жена, която, горкичката, я е вадила от гаража само веднъж в седмицата за неделната служба, съм я чувала...

Та, слушам ви. В какъв реален ценови диапазон вървят тези коли (горе-долу, разбира се), какво да гледам, какво да питам, какво да проверявам и всякакви съвети?

Предварително съм ви признателна.

:bowdown

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Моля за съвет при избиране на автомобил втора употреба

Мнениеот radotom » Чет 03 фев 2011 13:37

Евита, просто си нямаш и на идея, сигурно, колко много подобни теми има изписани и колко тонове съвети по въпроса! :eyecrazy
Това, че си се ориентирала към конкретен двигател е добре!
Моя съвет в случая: Набелижи си 2-3 конкретни екземпляра и помоли някой, който има VAG-COM или друг диагностичен софтуер да дойде с теб и да тествате колата.
Ако се е сблъсквал по-честичко с автомобилни ремонти - по-добре! ;)
Във форума има доста колеги вече, които имат диагностика, така, че може и тук да помолиш ;)
Иначе другите неща, явно, ти вече ги знаеш :да:
Успех и Късмет! Това е най-важното при подобен род покупки :lol:

Потребителски аватар
Evit@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Evit@ » Чет 03 фев 2011 13:46

Благодаря! Ще потърся информация. Гледах, гледах екземпляри... лека-полека ги свеждам до по-малко на брой, като стигна до 2-3 максимум, ще последвам съвета ти за диагностика (за която, впрочем, за първи път чувам - така че, ето я първата помощ от форума!).

Хитко
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Хитко » Чет 03 фев 2011 14:06

Мен ако питаш си търси кола от човек а не търговец. Друг е въпроса дали е удачно да е 1.6 :)

Потребителски аватар
Evit@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Evit@ » Чет 03 фев 2011 14:18

"Мен ако питаш си търси кола от човек а не търговец."

И при единия, и при другия случай няма гаранции. Откъде да знам как я е настъпвал по перфектните бългорски пътища...

"Друг е въпроса дали е удачно да е 1.6 :)"

Какво имаш предвид? Малко? Много?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Чет 03 фев 2011 14:27

Евита, когато се отговаря на поустинг, писан веднага преди твоя, е безсмислено да се цитира

Надявам се - сега няма да ме цитираш и да отговориш с 'ОК' или нещо от сорта, нали? mhihi mhihi

Относно това, дали да е 1.6 или не - предполагам, че колегата е имал предвид, че двигателя ще е слаб.
Хмм... спорен момент ;)
За мен ще е слаб, да! За това карам 2.0 мотор.
Но за градско каране, спокойно и без изцепки по светофарите си е нормално ;)
Пък и ГО-то ще си ти е по-добре ;)

Хитко
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Хитко » Чет 03 фев 2011 14:39

Vw се взема над 1.8! Колкото до колегата писал преди мен... Каква мислиш ще е разликата в ГО за 1.6 и 1.8 или 2.0? Максимум 20лв :)

Иначе колежке не точи лиги на колите от къщите. Миналата година бях до София(на тоз пазар от ляво де се пада като идваш от Пловдив) с едно приятелче да му избираме кола. Бяха набелязани сигурно към 10 коли от там. От тези десет не остана и една като минахме да ги видим. Да не ти говоря на какви ремонти се натъкнахме по там :) Накрая взехме кола от човек който си е карал голфчето в бг :) Гледам и представа си нямаш за какво става дума о затова ще се посъветвам да ходиш да гледаш колите с някой приятел (по възможност майстор), за да няма гафове...

Потребителски аватар
elimn
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот elimn » Чет 03 фев 2011 15:05

Ихааа :Mr Green Fun То си е филм сама жена да ходи по автокъщи да разглежда и разпитва. Аз минах от там и повярвай пънаха се с всички сили да ме метнат. Кръстосах Варна-Пловдив-София и все уж дааа, после ядове и ги овиквах, че не са казали за кусури, които и женско ще разпознае. Така потърсих автомобилче от собственик :) Дори по-тънко с парите е така. Ти си набелязала модел, тъй че лесно. Порови се из мобилето и др. сайтове за продажба, виж какъв е ценовия диапазон, харесваш после, мъкнеш някой с теб, макар че моя случай беше от раз! "Моя е!" без да влача мъжки специалист с мен. Аз мисля, че след ровене и четене в нета за мотора и разглеждане ще си вземеш друг, а не Бензин - 1,6; 98 - 99 г.
Успех! За купуване на автомобил втора употреба си е нужен и късмет. Пожелавам го в голяма доза! :да:
И като си купиш да се похвалиш тук :banana

raGGry
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот raGGry » Чет 03 фев 2011 15:11

Хеиии аз също търся голф 4 но аз искам дизел 1.9 ако някои може да ми каже каде по точно има добри и запазени коли ж раиона на София и Пловдив да пише без да му мисли ... аз съм младеж на 19 г и съм се ориентирал към този двигател четох че тои е наи сполучливия :-)

Потребителски аватар
dangala
Автомобил: VW Golf 5_ VW Passat B7
Двигател: BKD 2004_ CFFB 2011

Мнениеот dangala » Чет 03 фев 2011 17:10

Най-точно - в магазина (и там не е сигурно) :deal или в автокъщите (там пък са чисто нови)!

А сега малко по-сериозно: добрата и запазената кола никой не може да ти каже къде е.
Трябва да я намериш.
Успех в издирването! И аз я търся.

Поздрави

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 03 фев 2011 21:43

Не подценявайте жените..мойта като преди 4 години си търсихме кола,ей така съвсем небрежно си избра 1,8М.И.,90-кс.-мотор за който има само похвали.Само не разбрах логиката..тогава..щото търсехме съвсеееем друго. :couple Ама като рече.."ей онова ..бялото бойлерче"..и така стана,хал-хабер си нямах от марката,но звука ми хареса и колата като цяло.Така,че поне от "дизайнерска" гледна точка..абе имат друг поглед.Иначе щях да карам накаква Корса сега..
Късмет ..

Потребителски аватар
Evit@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Evit@ » Пет 04 фев 2011 16:49

Филмът е наистина голям! Явно си наясно...
Видях цените, установих диапазона. Дори не очаквах толкова много пари да ми свалят от обявените...
Задачата ми е да набележа няколко и когато благоверният се върне да направим последна обиколка, в която той да си каже тежката дума.
Относно избора на двигател, не ми трябва по-голям. Вече имаме голям автомобил с голям двигател.
Дано да имам късмет и естествено, че ще се похваля, даже и снимков мат`рял ще приложа!

Потребителски аватар
Evit@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Evit@ » Пет 04 фев 2011 16:56

Брррр... Корса...

Явно жените имаме шесто чувство, казва ли ти някой... Проговарят ни колите, бе, наистина...

По повод на "бялото бойлерче", предишната кола като я купуваше съпругът ми, беше с един приятел. Били се хванали на бас на 100 лв. като ми съобщят за новата кола какво първо ще попитам. Познатият бил категоричен: "Какъв цвят е?", а мъжът ми казал: "Марка, модел, двигател?".

Сега този познат отказа да участва в търсенето... mhihi

Потребителски аватар
Evit@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Evit@ » Пет 04 фев 2011 16:59

Още едно въпросче.

Наистина ли има толкова голямо значение от коя държава е внесена колата и защо, ако е така?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пет 04 фев 2011 19:10

На практика - НЕ!
Твърдят, че италианците са мундари, не сменят масла и консумативи, редовно пристигналите коли са с 'оригиналното масло' :lol:
Може и да е вярно! Поне за много от тях!
Но от Германия и Австрия като дойдат коли - да не мислиш, че са ги взели от бабата германка или плешивичкия и приятно дебел чичко австриец, дето си има служебен автомобил? mhihi
Ами!
Влачат ги на тонаж от моргите, дето ги държат 'новите' немци, с които обикновено се поздравяват на 'Мархаба, аркадаш!' mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”