Спирачна помпа или серво?
Спирачна помпа или серво?
Колеги като си правих газовата сложих трабичката за вакум на изпарителя в едно нещо с две пъпки дето е маркуча от смукателните колектори към сервото обаче счупих и двете пъпки и завих 2 рапитки да ги запуша
От тогава педала на спирачката ми пропада и чак на 2-3-то натискане кове. Мисалта ми е от Сервото ли го прави това заради това че съм счупил пъпките на това нещо или ми е заминала спирачната помпа? Имам спирачна течност не съм обезвъздушавал системата но и нямаше нищо и изведнъж се прецака.Вчера като беше якия студ -15 градуса спирачката беше малко по твърда от какво може да е ? Дайте някакви съвети .Благодаря предварително 
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Спирачна помпа или серво?
ako сервото губи вакуум педала става твъд..няма да е от него според мен
- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега и на мен ми пропада педала и не мога да го реша тоя проблем и тва е.като напомпа уж се оправя но след 5-10 сек пак пропада..
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Добре, виж тази снимка http://images23.snimka.bg/005162662.jpg, тя е на колега от форума. За тази част ли става дума, с тея щутцери?
Пак има нещо гнило в тоя район, когато сработи сервото педала осезаемо пропада- може помпата да не е пътник.
Вакуума идва до сервото не като хората
. Опъни цял маркуч за проба, тоя клапан пазел вакуума в сервото нощеска, дрън-дрън.
После простотиите с нова помпа и т.н.
Пак има нещо гнило в тоя район, когато сработи сервото педала осезаемо пропада- може помпата да не е пътник.
Вакуума идва до сервото не като хората
После простотиите с нова помпа и т.н.

Да за същото нещо там бях хванал вакум за изпарителя и без да искам счупих пъпчиците дето имаше едни тапички на тях 

- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Клапан които задържа вакуума в сервото с цел да работят спирачките известно време след изгасяне на двигателя.Капни малко секунно лепило на видичките да не краде въздух,а за пропадането на педала-ако няма спирачки е наи вероятно помпата а ако ковът се е вклучило(заработило)сервото.
- jordancho
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AGZ 1999
При мен преди време смучеше малко въздух от този клапан, като го запуших, ми паднаха леко оборотите на празен ход, но на спирачките не ми се отрази по никакъв начин, но при мен смучеше съвсем малко въздух. До колкото знам този клапан е точно за да задържи вакума известно време след като се загаси двигателя и позволява още едно - две лесни натискания на спирачката дори и при загасен двигател, от него със сигурност не трябва да влиза вуздух. При мен педала на спирачка е пропадал единствено когато е имало въздух в системата, защо не пробваш да обезвъздушиш.
- plamski3
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL
Как се обезвъздушава ?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
На всяко от четирите цилиндърчета има щуцери с гумени тапички. Тапичката се маха и се слага маркуче около 10 - 20см и края му в някой буркан. Един помпи педала на спирачката и като напомпи задържа педала натиснат, а втори майстор разхлабва щуцера да излезе въздуха заедно с малко спирачна течност, като пропадне педала щуцера се стяга и процедурата се повтаря няколко пъти докато не почне да излиза само спирачна течност. Това се прави на всяко колело докато педала не стане твърд още с първото натискане. Ако педала не стане твърд най-вероятната причина са скапани гумички в помпата. През цялото време се следи нивото в казанчето и се долива нова течност. Аз старата си я събирам и я ползвам за развиване на ръждясали болтове. Самите щуцери често се нуждаят от предварително накисване с такава течност защото рядко се развиват и обикновено са много клеясали. Добре е за тях да имаш и специално ключе да не ги заоблиш и докато напъваш се молиш да не се скъсат, че после става мътна и кървава....
Някои коли нямат такива щуцери, те би трябвало да се самообезвъздушават.
Някои коли нямат такива щуцери, те би трябвало да се самообезвъздушават.
- vromos86
- Автомобил:
- Двигател:
Обезвъздушаването както описа колегата по горе се извършва в следния ред като се започне от най далечното колело:задно-дясно,задно-ляво,предно-дясно,предно-ляво.Може да има щуцери за обезвъздушаване и на помпата на АБС,ако има такъв.
- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега вземи от друга кола този маркуч с клапан и пробвай! Пак казвам в него има и клапан!
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
plamski3 написа:Как се обезвъздушава ?
Ако не си сменял спирачна течност досега -сега е момента.
Отиди примерно в "Тех Ко" и ще ти сменят течността и обезвъздушат спирачките за няма и половин час срещо 20-25 лв. Сп.течност се сменя на всеки 2 г. - хигроскопична е и поема влага. Може и сам с някой приятел да я направите процедурата, но е много неудобно без канал или повдигач.
ДОТ 4 трябва да ти е течността и си купи само от голям магазин или директно вносител / пр.Евратек/. забрави разните "Метро" , Практикер и др. подобни , както и гаражни магазинчета .С сп. течност шега не бива.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”