Колеги помагайте пак,че кафа с таз кола,не ми дава и 1 седмица спокойствие.В5 1,9ТДИ 110к.с АФН
Пробелма е,че смених маслото на скоростната кутия и изведнъж взеха да не влизат 1-ва и задна предавка.
При незапален двигател си влизат всички предавки,стартирам двигателя и 1-ва и задна се мъчат.Като мина през 2-ра,3-та,дори и пета и после може да влюча и 1-ва и задна.Имам усещането,че нещо търка метал в метал ама не знам какво може да е. Моля помагайте,че ми писна с таз кола

Съеденител,маховик или нещо друго?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Branimir.Krastev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съеденител,маховик или нещо друго?
ако преди не си имал подобни проблеми или маслото ти не е подходящо за скоростите, или майсторите са си оставили ръцете
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега ако си сипал каквото масло трябва проблема наи вероятно е в лагера на притискателния диск,и за това чува6 и търкане. 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Баща ми преди да смени маховик+съединител имаше подобен проблем с влизането на някои предавки. Дори и аз като съм я карал ми е правило впечатление. Сега вече проблемът го няма и предавките си влизат. Не съм я карал след ремонта, ама така ми каза баща ми поне
Не претендирам за точност, ама конкретно на неговата кола си бяха за смяна съединител и маховик, та така... оказаха се от тях тези проблеми. Дано и при теб не се окаже същото 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, да не са ти наляли някакво кофти масло и сега в студа да се е сгъстило и да ти прави такива проблеми.Виж като се постопли ако се оправи проблема, търси друго масло, най-добре оригиналното на Фолксваген.
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Притискател и лагер.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз все си мисля,че е от маслото,днес почнаха да влизат по лесно,допитах се до майстори това масло било боклук,взех го от познат евтено,да са е@а и главоча,тези дни ще го сменя да видим как ще е с новото.Като е в движение нщма проблем с включването на предавките и все си мисля,че не може ей да я оставя с влизане на предавките и като я взема да нямам съединител или маховик.Най-късно в понеделник ще стане ясно и ще пиша
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, за да ти е мирна главата си вземи от ауто+ или от официалните дилъри маслото за Фолксваген в сивите шишета, най-много да е 20 лева литъра, недей да наливаш повече такива ментета, все пак няма да обеднееш с 30-40 лева, а и виждаш, че евтиното излиза скъпо.
- Svetlioman
- Автомобил:
- Двигател:
добро утро да изкажа и аз моито впечетление и аз сменях маслото на скоростите лятото и при мен трудно влизат първа и задна ,бях в сервиза и казаха че от студъ е така и да си карам спокоино,иначе като позагрее мотора си влизат добре,маслото е 75в90 за марка не съм питал,взехами 50 лева за смяната.
Ако проблема не го е имало преди значи е от маслото. Не прави компромис с консумативи, че 20лв. спестени могат да излязат 200лв. за ремонт след това.
Виж какво пише по спецификация, даже ако си близо до официалния вносител отиди и питай, цените не са чак толкова страшни
Виж какво пише по спецификация, даже ако си близо до официалния вносител отиди и питай, цените не са чак толкова страшни

-
- Автомобил:
- Двигател:
маслото е 75в90 ама ми казаха,че не е хубава марка,НООО днес започнаха да си влизат скоростите добре и сега се чудя да слагам ли друго уж хубаво забравих какво беше ама го слагали мойте приятели в сервиза дори на най-новите ТДИ-та и всички били доволни.Май мисля да покарам 2 дена така до понеделник да видя как ще е ама ако нямам проблеми да го сменям ли колеги?
Върни се в “Дизелови агрегати”