как да си сваля фара

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
piter_96
Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
Двигател: AFT 1997 AAM 1994

как да си сваля фара

Мнениеот piter_96 » Пет 04 фев 2011 17:46

Здравейте, едната "ябълка" на фара ми е счупена и рефлектора ми е откачен и свети в канавката. Как да го разглобя и да сменя "ябълката"? Знам че има такива теми, обаче там не е описано подробно. Колата е Голф 3. Моля помогнете.

Потребителски аватар
stamantonov
Автомобил: golf III 1.8 + honda cr-v 1 gen.
Двигател: ABS + JHL

Re: как да си сваля фара

Мнениеот stamantonov » Пет 04 фев 2011 19:28

Същия проблем като тебе имах и то 2 пъти, явно на 3-ките това им е слабото място - палците на рефлектора на фара. Та значи първия път си свалих фара и опитах да го разглобя - почти невъзможно е без да счупиш стълклото, пък и пласмасата на самия кожух е стара, така че раших проблема кардинално - фиксирах рефлектора да свети в една точка и запълних задната кухина с пяна. Дотик добре, но след около 2-3 мес. покритието на рефлектора изгоря и започна да се пука - вероятно защото самият рефлектор бе прилепнал плътно до предното стъкло. Та значи 50 лв. отидоха за нов фар (от морга няма смисъл - струват около 20-30 лв. и си личи от далеч че са стари). Втория път успях да отлепя стъклото на фара, но се оказа че палците на рефлектора не подлежат на ремонт и не могат да се сменят. Фиксирах счупения палец с лепило поксипол и така карам вече около 4 мес. Значи трябва ти късмет да разглобиш фара - нищо друго. Успех!

Потребителски аватар
iavor89
Автомобил: Golf AFN
Двигател:

Мнениеот iavor89 » Пет 04 фев 2011 19:53

Не е трудно свалянето на стъклото, със пистолет за горещ въздух затопли мястото където прилепва стъклото към пластмасата (ако нямаш пистолет става и като топнеш стъклото в гореща вода), така силикона с който е залепено омеква. Взимаш една права отверка и леко напъваш от различни страни докъто тръгне от някъде.
Тези държачи до колкото знам не се продават и са слабост на Г3.
Виж как са се справили колегите -- viewtopic.php?f=11&t=57901&hilit=ceci4&start=15

Потребителски аватар
piter_96
Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
Двигател: AFT 1997 AAM 1994

Мнениеот piter_96 » Пет 04 фев 2011 20:33

Има едни гелезни щипки, които държат стъклото. Като се махат са ми казвали че се чупи или стъклото или пласмасата. А като го сваля после с какъв силикон трябва да го направя?

Потребителски аватар
iavor89
Автомобил: Golf AFN
Двигател:

Мнениеот iavor89 » Пет 04 фев 2011 21:10

Не се чупи като се махат, после само го затваряш и ловиш пак със щипките, неговото си лепило ще си хване.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 04 фев 2011 21:20

piter_96 написа:Здравейте, едната "ябълка" на фара ми е счупена и рефлектора ми е откачен и свети в канавката. Как да го разглобя и да сменя "ябълката"? Знам че има такива теми, обаче там не е описано подробно. Колата е Голф 3. Моля помогнете.

Не си играй с глупости..от 20 до 40 лв ще си намериш хубав фар 2-ра ръка..сменяй го цял..

Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozyrus » Съб 05 фев 2011 15:45

И аз те съветвам да не се вкарваш във филми,ами да боднеш втора ръка.Колега по нагоре беше писал,че нов бил 50лв.ама китайски боклук ще е,хелата си е хела,кво като е стара.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”