Г3 1,9TDI 1Z двигател подгряване на антифриза

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: подгряване на антифриза на Г3 1,9TDI 1Z двигател

Мнениеот fox_vt » Пон 15 ное 2010 22:17

drago_tr написа:Колеги...да попитам, понеже малко съм далеч от тая тема с тоците, искам да си изкарам диодчета които да ми показват кога среботват свещите за подгряване на антифриза, та въпроса ми е....Какво трябва да бъде сечението на проводниците от свещите до диодите? :roll: Елементарно...ама като незнам :oops:

Колега виж на снимката която съм дал къде са вързани кабелите за светодиодите,от едната страна е за двете а от другата е за едната,ще ти трябва и някъде маса да хванеш.Кабела не е нужно да е дебел но изолацията да е хубава че да не стане гаф,зора е да си намериш място къде да ги монтираш в купето.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Пон 15 ное 2010 23:40

fox_vt написа:
drago_tr написа:Колеги...да попитам, понеже малко съм далеч от тая тема с тоците, искам да си изкарам диодчета които да ми показват кога среботват свещите за подгряване на антифриза, та въпроса ми е....Какво трябва да бъде сечението на проводниците от свещите до диодите? :roll: Елементарно...ама като незнам :oops:

Колега виж на снимката която съм дал .......

колега..аз нямам такова чудо...моита кола е Б5

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Сря 17 ное 2010 21:09

Е като е б5 пак има реле може да не е същия модел но принципа е същия,трябва да го намериш къде е може даже да са две малки релета и вече си вържеш кабелите на буксите които отиват към свещите,намираш откъде да ги вкараш в купето намираш си някъде да хванеш маса и си готов.И да не забравиш да сложиш резистор на диодите че ще заминат,също гледай хубаво да пристегнеш местата на кабелите към релетата че да не греят и да се появяват главоболия завбъдеще.

Потребителски аватар
apchih
Автомобил: Ford Mondeo MK4 TDCi
Двигател:

Мнениеот apchih » Нед 12 дек 2010 23:22

Колеги, пускаха ли ви се свещите тези няколко дена, макар и да не са падали много под нулата температурите? Питам не за друго, но и аз си поставих екстрата на мойта Ибиза (AFN), но нещо не се пускат свещите. Нямам изведени пин-ве на компа и сам си изведох от 6 и 26 краче по едно кабелче, релетата са 3 броя обикновенни 30А, като 6 пин управлява едноте реле, а 26 пин дугите 2 релета, управляващия + за релето е от N75, а другия + е след бушон 60А идващ от акумулатора. Закачил съм диоди на всяко от релетата за да видя кога ще се пуснат, но няма никой. Алтернатора е 120А.

harakyri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот harakyri » Пон 13 дек 2010 22:37

Как да разбера дали горепоказаното реле работи.С други думи-начин или метод как да го проверя.

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Вто 14 дек 2010 12:52

Ако е като моето реле от снимката на предната страница-вадиш букстата от долната страна,вземаш два кабела единия го вържеш на + другия на - на акумулатора и като внимаваш да не ги допреш двете,допираш плюсовия кабел до средното краче на релето а минусовия първо до едното крайно краче после до другото,трябва да се чуе цъкане като допираш и отделяш.

Потребителски аватар
spyki_76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spyki_76 » Вто 14 дек 2010 14:41

Здравейте колеги, от вчера започна да ми прави следния номер:
когато колата е изстинала и я запаля, веднага ми изсвирва и за около 2-3 минути ми мига лампата за температурата на водата(а всъщност колата все още е студена) ..след това изгасва и повече не светва.После когато загрее,стрелката на температурата не минава над 90 градуса.
Какъв може да е проблема?

мотора ми е AHF и се чудя дали имам въпросните свещи за подгряване на антифриза и реле защото може проблема ми да идва от тях - на VAG-COM не показа никаква грешка

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Вто 14 дек 2010 14:51

Мисля следните неща:
1. Провери си нивото на охладителната система, може би писука и мига защото ти е под минимума. Като загрее, течността се разширява и спира да мига.
2. За това че стрелката не минава над 90 градуса, може би имаш проблемен термостат.
3. Подгревните свещи са допълнение към стандартната охладителна система, т.е. двигателя си загрява нормално от самосебе си и компа според определени показатели пуска 1,2 или 3 свещи за да ускори този процес. Т.е. искам да кажа, че не свещите определят как да работи системата, а системата определя как да работят свещите. Малко объркващо съм се изказал, ама дано ме разбира колегата.

Потребителски аватар
freezone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freezone » Вто 14 дек 2010 15:55

fox_vt написа:

Колега виж на снимката която съм дал къде са вързани кабелите за светодиодите,от едната страна е за двете а от другата е за едната,ще ти трябва и някъде маса да хванеш.Кабела не е нужно да е дебел но изолацията да е хубава че да не стане гаф,зора е да си намериш място къде да ги монтираш в купето.

През 1 квадрат меден кабел максимално може да протече 5А ток при 12волта напрежение
Като знаеш колко ток консумират свещите или диодите.Мисля ,че можеш да пресметнеш колко квадрата кабел ще ти е необходим за захранването им!
Дано да съм ти бил полезен :idea:

slavi77_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavi77_bs » Вто 01 фев 2011 16:55

И аз да кажа Пасата е В5 ТДИ АФН внос от Холандия ама нямам подгряващи свещи на антифриза

Потребителски аватар
bigmiro
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот bigmiro » Пет 04 фев 2011 20:33

Здравейте и от мен колеги, с още един колега имаме пасатковци Б5 АФН. И двамата имаме свещи за подгряване на антифриза, но не включват. Релета 373 и 370 се намират в кутията на компа, респективно 50А към реле 370 и 25А към реле 373.Тия дни е около -10,-11 и няма ток към релетата. Изчетох цялата тема и доколкото разбрах компа подава - и затваря веригата оперативно и релетата в зависимост от температурата сработват или едното или двете.От къде идва +. Гледах в Аутодатата и някакво реле подава + през предпазител 15А.Не мога да разбера кое е релето и кой е неговия предпазител.По Аутодата е К46. Отговори от типа "ползвай търсачката" да не виждам, че 1 седмица я ползвам и нищо.

Потребителски аватар
vlladii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vlladii » Пет 04 фев 2011 21:38

Колеги аз съм със същия пасат и мотор като ваще и аз имам подгряващи свещи на антифриза 3 на брой са и аз първо мислех че не работят ама като прочетох тук във форума и разбрах ,че включването им се управлява в зависимост от натоварването на алтернатора при първоначално запалване и при последваща работа на двигателя.Първо се захранва 1 от свещите а после се пускат и другите две ако не е натоварен алтернатора.Свещите работят до достигане на 40 градуса на антифриза, запалете колеги колата когато е напълно истинала и премерете дали на някоя от свещите идва напрежение също така вище дали са ви здрави и свещите ,че на един познат бяха изгорели и 3 те.А и до колкото си спомням маи тия свещи подгряваха под -5 градуса.

Потребителски аватар
bigmiro
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот bigmiro » Вто 08 фев 2011 23:03

joro09 каза:
Мойта докато беше на автомат не претрисаше,преди няколко месеца беше прекодирана на ръчни скорости заради подгревните свещи на антифриза(като е на автомат свещите на антифриза не включват) и сега често започна да претриса по инерция точно в момента преди да спра.Също така мисля че претриса когато се спира по-плавно,при рязко по скоро не!

Сега разбрах защо моите свещи не включват!!! :banghead:

Потребителски аватар
puning
Автомобил: Passat B4
Двигател: AFN

Мнениеот puning » Нед 27 фев 2011 20:56

Здравейте,
Имам пасат АФН с тези подгревни свещи на антифриза
11112010636.jpg
, но като цяло тази система не ми работи. Проверих свещите здрави са. Представили сте, някои от вас, перфектна информация. Намерих го къде е т'ва реле J325, както и схемата му на свързване, предпазителя му е здрав. Като му подам 12V на бобинките затваря силовите си вериги. Притеснителното е, че когато замерих буксата ми показва към общия край(средния) и на двете крайни крачета 6,6V, това съм го правил при студен, работещ мотор, а сте писали, че на единия дава 12V, а на другия 7V. Свързах си релето с клемата и така трябваше да затвори едната си силова, но не го направи.
Светнете ме какво изтървам по темета и защо ми показва 6,6V и на двете крачета.

Потребителски аватар
joro09
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro09 » Нед 27 фев 2011 23:23

bigmiro написа:joro09 каза:
Мойта докато беше на автомат не претрисаше,преди няколко месеца беше прекодирана на ръчни скорости заради подгревните свещи на антифриза(като е на автомат свещите на антифриза не включват) и сега често започна да претриса по инерция точно в момента преди да спра.Също така мисля че претриса когато се спира по-плавно,при рязко по скоро не!

Сега разбрах защо моите свещи не включват!!! :banghead:

Ако разберете причината за неработещите свещи при кодировка на автомат споделете!

Върни се в “Дизелови агрегати”