:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Моля за съвет при избиране на автомобил втора употреба

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
VALENTINO87
Автомобил: Passat b7
Двигател: CFGB

Re: Моля за съвет при избиране на автомобил втора употреба

Мнениеот VALENTINO87 » Пет 04 фев 2011 19:15

за мен няма значение..колата е като жената-всичко е късмет :) незнаеш другия преди теб какво я е правил...а и дори да е от някоя държава с по-лоши метереологични условия и т.н. ...може пък да са се грижили за нея добре- гаражче,туй онуй.... :) така,че всичко е индивидуално,ти си харесаш и си решаваш,другото е късмет ;) успех

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 04 фев 2011 19:26

Здрасти колежке, гледам че много трудно ще си избереш кола сама! С две думи може и да не си вземеш, ако почнем всички да ти изреждаме колко пари сме набутали по талигите, в смисъл за ремонти не за кич и тунинг!
Аз моята щайга, от 4 авто къщи в 5-тата я взех, но какво съм взел такова!
Определено съм разбрал, че перфектната кола е НОВАТА!
Относно това колата от къде е внесена, много добре оглеждай колата, ако е Германка или Австриика! Има ръжди по праговете и веждите на калниците!
Ако на харесаната от тебе кола, маслото е сменяно, или е ново, по-добре не се навивай да взимаш колата, 100% има добавки в нея! Казвам го от личен опит!
Кола карана в БГ не взимай, за да се продава значи искат да се отарват от нея, нали знаеш че никой не изхвърля хубавото!
Пожелавам ти късмет и дано намериш колата за теб!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 04 фев 2011 20:18

Гледаш внимателно салона(това е километража който никои не може да върне :lol: ),палиш колата и я покарваш в различни режими и скорости,пробваш всички копчета,на финала гледаш да няма различни бои и прозорците и по възможност фаровете да са от едни и същи година и месец на производство (при силен удър предното стъкло се пука винаги).Бих ти препоръчал 1.8 и 1,9 ТДИ мотора ,ама ти гледам си решила.

Потребителски аватар
n_milanov_78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот n_milanov_78 » Пет 04 фев 2011 20:45

:D

Потребителски аватар
GTi 150 h.p
Автомобил: audi A3
Двигател: AGR

Мнениеот GTi 150 h.p » Пет 04 фев 2011 21:38

IceHeart написа:Кола карана в БГ не взимай, за да се продава значи искат да се отарват от нея, нали знаеш че никой не изхвърля хубавото!
Пожелавам ти късмет и дано намериш колата за теб!

Колега, просто не мога да ти разбера логиката!!! А, тези коли дето се купуват от другите държави, защо ли ги продават??? От личен опит ще ти кажа, че аз мойте коли ги продавам не защото искам да се отърва от тях понеже са трошки, а защото си взимам по-нов или пък друг модел автомобил. А, колите които се продават в България са трошки, защото клиентите искат евтини и перфектни коли, такива за съжаление обаче няма и като край ще ти кажа, че се продават автомобили карани в България в много по-добро състояние отколкото са автомобилите нов внос.
Извинявам се на колежката пуснала темата за отклонението което направих в нейната тема и/и желая успех при покупка на желания атомобил!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 04 фев 2011 21:45

GTi 150 h.p написа:
IceHeart написа:

Колега, просто не мога да ти разбера логиката!!! А, тези коли дето се купуват от другите държави, защо ли ги продават??? От личен опит ще ти кажа, че аз мойте коли ги продавам не защото искам да се отърва от тях понеже са трошки, а защото си взимам по-нов или пък друг модел автомобил. А, колите които се продават в България са трошки, защото клиентите искат евтини и перфектни коли, такива за съжаление обаче няма и като край ще ти кажа, че се продават автомобили карани в България в много по-добро състояние отколкото са автомобилите нов внос.
Извинявам се на колежката пуснала темата за отклонението което направих в нейната тема и/и желая успех при покупка на желания атомобил!

За пореден път и последен казвам! Всеки си има мнение, то е като г*за, това е моето мнение, казвам го на колежката да внимава, при покупката! Някой да е споменал твоя автомобил или твой пост!?? Че май немога да видя такова нещо! :shock

И да не съм Офф-топик, нека колежката потърси в търсачката има изписано точно за автомобили 2-ра ръка, цял роман, от тея неща при мен са истински само ламарините!

Ако иска хубав автомобил да се изръси повече пари!
И ще спомена, не искам да споря с никой това е мое виждане! За нещата. На пазара се предлагат много автомобили всеки гледа да продаде неговото, като твърди че колата му е без грешка, но това няма как да стане! И нека колежката когато реши да взима автомобил неизбежно да го откара на сервиз, дали в друг град или не, по-добре да платиш диагностика 100 лева, а не като мен на доверие да вземе автомобил и после да си чука главата! Късмет при избора!

Хитко
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Хитко » Пет 04 фев 2011 23:11

етука не съм много съгласен с IceHeart. Лично аз познавам доста хора де са си вземали кола втора ръка от човек. На приятел преди 7-8 месеца вземахме кола от човек... супер доволен е! Едно е да се видиш с човека, да си поговорите, да разбереш що за тип е... Да си продадеш колицата която си къткал не е лесно! В повечето случаи са пред разплакване mhihi Друг е случая със вартяните и изпекани джамбази по пазарите... Но от където и да се взема кола е нужно да се огледа добре :!:

Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozyrus » Съб 05 фев 2011 17:42

IceHeart написа:Кола карана в БГ не взимай, за да се продава значи искат да се отарват от нея, нали знаеш че никой не изхвърля хубавото!

Еми аз първата ми колица я продадох защото се задомих, роди ми се дете и просто ми стана малка.Беше в много добро състояние(до колкото може да се каже за стара кола).Така,че стига вече с тоя манталитет и силно се надявам ,че в този форум няма хора дето си продават м.п.с-тата,щото са счупени и да надупят някой!

Потребителски аватар
GTi 150 h.p
Автомобил: audi A3
Двигател: AGR

Мнениеот GTi 150 h.p » Съб 05 фев 2011 18:34

Явно колегата IceHeart си е купил точно такава кола защото го прие толкова лично, че едва ли не ми се скара когато коментирах това негово мнение. Е, както и да е тук сме за да си помагаме не да се караме, но е неизбежно понякога да се засегне някои колег :beer

Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

Мнениеот turrisi » Съб 05 фев 2011 18:47

Форд когато е казал ,най добрата кола е НОВАТА ...малко е сбъркал според мен...най е служебната....нищо не харчи и никаква подръжка...а колко може да вдигне....майкоооо.....а твойта кола е тая дето като седнеш в нея и се чувстваш добре...

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 05 фев 2011 21:08

turrisi написа:Форд когато е казал ,най добрата кола е НОВАТА

Да - за автопроизводителите е така.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 05 фев 2011 21:14

GTi 150 h.p написа:Явно колегата IceHeart си е купил точно такава кола защото го прие толкова лично, че едва ли не ми се скара когато коментирах това негово мнение. Е, както и да е тук сме за да си помагаме не да се караме, но е неизбежно понякога да се засегне някои колег :beer

Колега абсолютно не съм искал да засегна никой! Камо ли теб! Но ти се изрази така че, все едно съм споменал теб mhihi И за това така ти писах!
Лошото е че колежката не се включва в дискусията явно се е оплашила! Но в нейна полза е, ще навлезе доста в нещата, ако иска да си вземе автомобил!
Да определено когато вземеш кола от човек се иска много говорене с продавача, но има някой са темерути и те гледат като теле в железница както стана с мен! Е всеки си има късмет най-важното е колата да те вози! Че няма да намериш перфектна кола няма но поне да си се заблуждаваме взаимно! :beer

Потребителски аватар
Kovach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kovach » Нед 06 фев 2011 10:15

Моя съвет е да вземеш кола от познат,който няма да скрие дефекти които няма как да забележиш в началото.Но трябва и да ти хареса самата кола,като такава.Аз моето вентилаторче така си го взех.По принцип чух че един познат продава опел астра комби и реших да отида да го видя,и ако ми хареса го вземам...да ама не.След като влязох в автокъщата,в очите веднага ми се наби "едно червено венто" което беше последна кола в редицата вляво.Нямаше табела че се продава,просто си стоеше.Отидох,погледнах го от 2 метра разстояние и попитах каква му е цената :) Каза ми че това по принцип не се продава,защото той го кара отвреме на време,обаче настоях да знам.Като ми каза цената,отворих вратата и седнах вътре.Поисках да му се сложи акумулатор и да го запаля.Запалих го,в тоя момент тотално забравих за опела за който първоначално бях отишъл и си каза "е това е колата".Изгасих я и му казах да оправяме документите...дори не я подкарах :) Човека ми каза че наистина взимам читава кола и се радва че я взимам аз,а не някой непознат.След 30 минути я изкарах от паркинга и си тръгнах към нас.Просто колата в първия момент ми хвана окото,и до ден днешен нямам никакъв проблем с колата.Карам я почти година и само бензин наливам както се казва :)
Че така де,по темата...търси и питай за кола от познати,ходи и гледай но не бързай да купуваш.Тя колата сама ще те намери :)

Потребителски аватар
Evit@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Evit@ » Пет 11 фев 2011 10:53

Здравейте, всички, отново!

Както обещах, явявам се, за да се похваля с новопридобитата си кола.

Най-сетне я намерих! Разбира се, не и без вашата много ценна помощ!

Благодаря още веднъж на всички за съветите и насоките!

Ева

Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozyrus » Пет 11 фев 2011 12:17

Честото ,хайде безаварийно каране и да ти е честита.Дай някоя снимчица и ние да се порадваме :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”