Карбуратор с прекъсвач???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Хитко
Автомобил:
Двигател:

Re: Карбуратор с прекъсвач???

Мнениеот Хитко » Пет 04 фев 2011 23:17

слагай си тоз палец и не се занимавай! Програмист почне ли да "коди" за нещо по колата ти... няма да излезе добро нещо :) + това само кода и програмирането с тез биткания сигурно ще ти излязат колкото тоз палец...

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 04 фев 2011 23:22

Хитко написа:слагай си тоз палец и не се занимавай! Програмист почне ли да "коди" за нещо по колата ти... няма да излезе добро нещо :) + това само кода и програмирането с тез биткания сигурно ще ти излязат колкото тоз палец...

То затова има и друг начин,който според мен е по добрия вариант от този палец.Вземи и прочети че съм писал за два начина за направа на таз магария mhihi

Хитко
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Хитко » Пет 04 фев 2011 23:26

е аз писах че е по-добре палеца отколкото втория начин с програмирания чип...

Когато и да обесиш програмиста, все ще си закъснял...

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 04 фев 2011 23:31

Хитко написа:е аз писах че е по-добре палеца отколкото втория начин с програмирания чип...

Когато и да обесиш програмиста, все ще си закъснял...

Заради ситното изписано,програмистите ще те разпнат на кръст mhihi
Аз пък нямам доверие на палеца,не ни и стигат делкото,свещите,кабелите и бобината,че и халтав палец да слагам.Колкото се може по малко чупещи и пречещи неща по двигателя :deal

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Пет 04 фев 2011 23:34

Каква е идеята на този прекъсвач всъщност? Ако случайно ти изтръпне крака да не можеш да го отместиш от педала, за тогава ли трябва? :screwy

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 04 фев 2011 23:36

stefan4o написа:Каква е идеята на този прекъсвач всъщност? Ако случайно ти изтръпне крака да не можеш да го отместиш от педала, за тогава ли трябва? :screwy

На мен неми требе,ама колегата се лъзга по снега,много бързо бега голфу и затова иска този палец mhihi

Хитко
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Хитко » Пет 04 фев 2011 23:42

абе писах го и малко по-нагоре... няма ли да стане да се сложи по-тънък маркуч за гориво :)

Потребителски аватар
dingila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dingila » Съб 05 фев 2011 18:23

т

Последна промяна от dingila на Съб 05 фев 2011 20:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o

Мнениеот stefan4o » Съб 05 фев 2011 18:38

Дингила, каква ти е идеята за тази промяна. В смисъл каква би била ползата от подобен ограничител на оборотите? Моята не знам дали има, като си гледам палеца на делкото - по-скоро не. Но не ми се е налагало да я пържа чак дотолкоз, че да ми потрябва ограничител.

Потребителски аватар
dingila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dingila » Съб 05 фев 2011 19:30

а

Последна промяна от dingila на Съб 05 фев 2011 20:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o

Мнениеот stefan4o » Съб 05 фев 2011 19:39

dingila написа:ами аз съм писал по напред това е защита за мотора ако хване в сняг лед да върти оборотите ряско скачат до макс

Хората са измислили тракшън контрола за тая работа :wink: Дали ще въртиш гуми със 7000 или 8000 оборота някак резултатът ще е все същият - колата ще седи на едно място :Mr Green Fun

dingila написа:апък и не се знае като дадеш колата на приятел дали няма да я тества аз съм за ограничител може да не стигнеш до него но веднъж да се случи нещо и той предотвратява лоши последствия за мотора той не вреди нито ти се променя динамиката и винаги можеш да го махнеш въпреки че аз не ходя на състезания

Аз не разрешавам на никой да ми кара колата в мое отсъствие. Откак я имам вече 4та година мисля, само веднъж помолих братовчед ми да ми я докара от работа до нас, понеже не успях да смогна със зъболекаря. Лошите последствия от каране в лютеницата може да ги причини само празна кратуна на задкормилното устройство...

dingila написа: :063: помислете малко ако е вредно за мотора дали нямаше да са го премахнали при по новите модели коли mhihi всеки сам си преценя никой не съм накарал на сила да си слага такъв палец просто търсех инфо за него а след като разбрах за какво слуйи съм мн приятно изненадан :обичам ви

При по-новите коли производителят гледа да си върже гащите, гарантирайки ти, че до определени обороти колата ти няма да има проблем.
Ако ми позволиш да изразя мнението си - тази екстра при карбураторната кола не бих я нарекъл необходима в никакъв случай, ако си сигурен във възможностите и обувките си mhihi

Потребителски аватар
dingila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dingila » Съб 05 фев 2011 19:49

а

Последна промяна от dingila на Съб 05 фев 2011 20:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 05 фев 2011 19:54

dingila написа:ами аз съм писал по напред това е защита за мотора ако хване в сняг лед да върти оборотите ряско скачат до макс

Хората са измислили тракшън контрола за тая работа :wink: Дали ще въртиш гуми със 7000 или 8000 оборота някак резултатът ще е все същият - колата ще седи на едно място :Mr Green Fun

явно не си ми схванал идеята не е за буксуването няма смисъл да обяснявам колата си е твоя прави каквотo решиш с нея явно ограничителя е глупост на конструкторите на научих каквото ми трябваше лека вечер от мен

Колега,ограничителя е за защита на мотора,ама не да не боксува,а за да не потрошиш двигателя.За боксуването се слага АБС и към него тракшън контрола е точно за това :deal

Потребителски аватар
dingila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dingila » Съб 05 фев 2011 19:56

к

Последна промяна от dingila на Съб 05 фев 2011 20:18, променено общо 2 пъти.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Съб 05 фев 2011 19:58

Е така от въртене на сняг и много обороти,един умник потроши един прекрасен мотор 2.0 TD на едно ауди...Просто както пилеше с около 5000 оборота леда и в един момент напипа асфалта...Като отворихме мотора,разпределителния вал беше на 4 парчета счупен,мотора го изхвърлихме...Скоростната кутия също беше за боклука...Та изводите са си за вас... mhihi mhihi mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”