stefan4o написа:Колега, ти с такъв разход е по-добре да караш на бензин май.........
колега, днес съм на майстор да ми чисти дюзата на моното че и на бенз не е добре колата (предполага се че е от много каране само на газ). Иначе и разхода на бенз нее малък - при последното засичане беше 15/100 градско бензин. Днес след като ми почистят дюзата ще засичам пак на бенз да видим какво става.... иначе относно големия разход на газ не съм убеден дали съм си настроил изпарителя както трябва, че на моменти празния ми ход пада много ниско (като слизам по надолнище на скорост и рязко освободя първоначално падат и после ги възстановява, а и другият проблем е че преди със старите мембрани, когато е загряла колата бали от раз а сега се позачудва когато е топла.... ако е постояла 5-6 мин угасена (топла) пали лесно, но ако угася и след половин една минута запаля то става трудничко, затова тея дни ще варя на газ анализатор да ми я нагласят като ората... че така само по слух.....
.........
и разходът ми стана доста по-приемлив, отколкото, когато аз го правих на слух (16/100 лятото
)Хубаво е човек да се пробва и да си чопли по колата, когато се налага и иска да коригира нещо, но за съжаление нашите носове и уши не могат да заменят измервателната апаратура